reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja wiedziałam, że dziś też przyjmuje. Mówił mi o tym ostatnio. Dziś wieczorem wyjeżdża na urlop, nota bene w to samo miejsce, w którym ja byłam 2 tygodnie temu. Myślę, że gdy się zorientują, że zabierze ze sobą swoje pacjentki, to jednak się dogadają w kwestii tego gabinetu...
A co do dzisiejszych przyjęć to mi w recepcji powiedziały że doktor ostatni dzień jest w czawrtek kiedy poszłam umówic sie na piatek jak kazał. Potem dwukrotnie dzwoniłam do kliniki i za każdym razem dowiadywałam się że dr ostatni dzien przyjmuje w czwartek. Jutro mam wizytę u innego dr ale też bardzo dobrego w tej klinice

reklama
Iga, co u Ciebie? Jak badania i przygotowania do wizyty? Nadal mam nadzieję na wspólne finishowanie ;)

No ba! Zrobiłam juz cytologię i posiewy i usg piersi. W niedziele miałam jechac na krew ale @ dzisiaj przyszła a od razu i mocz chce zrobić i zaczekam do następnej niedzieli. No i za miesiąc ruszam.
Zobaczysz pojadę do ciebie na Śląsk i razem będziemy rodzic;)

No naprawdę u nas ograniczają do minimum co przekazują pacjentkom o_O

Mam dzisiaj równiótko tydzień po transferze.Oczywiście zrobiłam sikańca dzisiaj :oops: wktórym wyszła piękna jedna kreska.Pocieszam się,że po 1 to sikaniec,a nie beta po 2 czuły od 20,bo innego a aptece obok nie było.Tak,więc najpierw się lekko podłamałam, potem wyładowałam się na cieście drożdżowym na jagodzianki ;) a na koniec odnotowałam lekko zabrawiony śluz ten luteinowy i delikatne kręcenie piersi, tzn sutki dokładnie. Zawsze to coś nowego ;)
Asz ty i po co ten sikaniec byl tylko sie zdenerwiwalas.
Jesli chodzi o przekaz informacji to jest na maksa ubogi chociaz moj dr R miwil duzo jak sie o cos pytalam. Ale czemu nikt nie mowil ze dodatki jakies sa skoro sa slabe plemniki i tym bardziej ze sa w cenie.

Ja miałam histeroskopię ale w jej trakcie lekarz jest w stanie tylko ocenić czy tam w środku wszystko wygląda prawidłowo

To nie jest tylko ,takie "tylko" bo jest w stanie zobaczyc endometrium, ewentualnie.endometrioze,cysty, pobrac probke z wysciolki macicy zbadac pod katem bakterii, zbadac NK. To wszystko ma wplyw na implantacje i odrzucenie przez macice zarodka.Wiec wcale nie takie drobne badanie.

Ja mam ruchoma miednice bo nie mam jednego kręgu w tym odcinku ledzwiowym tzm mam ale.przesuniety do odcinka wyżej więc miednica sobie lata jak chce. Dwa razy do.roku jeździłam nastawiac i było ok a teraz w ciąży nie mogę. Masaże nie pomogą fizjoterapia też nie już tyle lat z.tym walczę a.to po.prostu wada wrodzona i tylko operacja może albo wyleczyć albo.pogorszyc czyli wózek więc wolę nie ryzykować a wiele kobiet z tym żyje.
Czyli masz kregozmyk. A myslalam ze tylko ja tu mam kregoslup do dypy :) od operacji jak najdalej nie zawsze jest lepiej po.

A co do dzisiejszych przyjęć to mi w recepcji powiedziały że doktor ostatni dzień jest w czawrtek kiedy poszłam umówic sie na piatek jak kazał. Potem dwukrotnie dzwoniłam do kliniki i za każdym razem dowiadywałam się że dr ostatni dzien przyjmuje w czwartek. Jutro mam wizytę u innego dr ale też bardzo dobrego w tej klinice
A do kogo się zapisałaś?
Co do naszego dr, to mi dwóch lekarzy nie związanych z Angeliusem powiedziało, że on jest guru od in vitro na Śląsku i w ogóle w południowej Polsce, więc wybrałam jego. Wczoraj, gdy czekałam na swoją kolej przyszła dziewczyna z 5-mięsiecznym synkiem, żeby podziękować lekarzowi za ten mały cud. Chłopiec ma nawet po nim drugie imię. 5 lat o niego walczyli i się udało. Małych sliczny i słodki :)

Gosia, do okropnego bólu doszło krwawienie. Zalało mnie tak, że było mi wstyd i nie wiedziałam jak wyjść z pracy :(
Wróciłam, wyryczałam się z bólu i leżę. Mąż i mama zakazali mi wstawania. Jeśli będzie potrzebny 3 raz, to nie wiem czy dam radę fizycznie :(
Dr Google i ulotka marvelonu twierdzą, że takie mogą być skutki uboczne. Apap nie pomógł. Póki co- przeczekuję ból.
Biedactwo masakra jakas tak sie zastanawiam czemu akurat ten lek jest przepisywany.

reklama
No ba! Zrobiłam juz cytologię i posiewy i usg piersi. W niedziele miałam jechac na krew ale @ dzisiaj przyszła a od razu i mocz chce zrobić i zaczekam do następnej niedzieli. No i za miesiąc ruszam.
Zobaczysz pojadę do ciebie na Śląsk i razem będziemy rodzic;)
Zapraszam :) Ja jestem umówiona na cytologię, chlamydia i posiewy na środę, ale z tym krwawieniem chyba nic z tego :-\ Na razie nie odwołuję, bo może to ustanie. Jeśli nie, to na razie nie wiem, jak to rozwiązać.

Do góry