reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć Wam. Na początek Kamka strasznie mi przykro. :* ugryź jeszcze temat z KD... moze akurat. Trzymam kciuki :*
Czytam Wasza dyskusje na temat ciąży po in vitro. I nie mogę się zgodzić z większością. Dziewczyny ciąża z ivf jest ciążą podwyższonego ryzyka! I to nie ze względu na przebieg czy sposób poczęcia. Większość kobiet podchodzących do procedury, boryka się z różnymi schorzeniami. I to one powodują zagrożenie! Nie porównujmy macicy 25 latki z macica 25 latki z endometrioza! To jest ciaza szczególna. I nie o wymiar bilogiczny się tu rozchodzi.
Zwolnienie to indywidualna sprawa każdej kobiety. Ale pamiętajcie o problemach, które Wam towarzyszyły przy staraniach. I czy warto to narażać na rzec pracy i ideologii " ciaza to nie choroba".

reklama
Ja juz tez jestem po :)
Szyjka dluga,zamknieta (nie wiem ile dokladnie) dr powiedzial ze wszystko pieknie wyglada, posluchalam serduszka. A co do plci to wieki szooook dla nas , otoz.... dalej niewiadomo :D :D juz zaczynamy sie z tego smiac , bo psikus niezly...jak na polowkowych sie nie dowiem to to bedzie szczyt :p

No mi dzisiaj dokładnie to samo powiedział.. że szkoda moich pieniędzy..
Zmartwił mnie tez trochę bo dało mi tylko 20% szans na ciąże..
Nie wiem juz co robić :(

Ewunka chyba mnie nie zrozumialas. Pisalam tylko o wylacznie o sobie. Jesli tylko ktos sie czuje dobrze i na silach to jak dla mnie moze pracowac nawet do dnia porodu. Ciaza to nie choroba. Ja mam taka sutuacje w pracy, a nie inna i moja decyzja bedzie jaka bedzie. Do tej pory dalam tej firmie wszystko i uwazam, ze nadszedl czas, zeby pomyslec o sobie.
Nie denerwuj sie, nie bylo w moim komentarzu zadnej zlosliwosci ani osobistej wycieczki [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To chyba już nie rozumiem po Polsku bo skoro to kwestia priorytetów czy pracować czy siedzieć w domu w ciąży . To ja jak mi to będzie kiedyś dane zamierzam pracować jeśli lekarz nie zaleci inaczej . Będę się turlac do pracy dopuki mi dziecię pozwoli .Ale to nie oznacza ze ważniejsza dla mnie jest praca. .....

Dzięki Kajka [emoji9] a powiedz mi lekarz liczył Ci kiedy przypada Ci termin porodu? lub w którym tygodniu dziś jesteś? Bo ja kurka główkuje jak to moj policzył niby miedzy tym co on mi podał a co ja sobie liczę to tylko 1 dzien różnicy (dodaje mi 1 dzien), ale w głowę zachodzę jak on to zrobił :) miesiączkę miałam 19.05 a transfer 07.06- blastka :)

@ 18.05 transfer 6.06 a a dziś mam 7 tydzień 1 dzień. .. o porodzie nie mówił myślę że w pon powie więcej i założy książkę ciąży. co powiedzil Ci lekarz ze który dziś tydzień? ?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

To chyba już nie rozumiem po Polsku bo skoro to kwestia priorytetów czy pracować czy siedzieć w domu w ciąży . To ja jak mi to będzie kiedyś dane zamierzam pracować jeśli lekarz nie zaleci inaczej . Będę się turlac do pracy dopuki mi dziecię pozwoli .Ale to nie oznacza ze ważniejsza dla mnie jest praca. .....
Ja Cię proszę. Zostaw swoje mądrości dla siebie. Nie dość, że niejednokrotnie wprowadzasz dziewczyny w błąd, to teraz jeszcze prowokujesz. Chcesz pracuj. I tak,jest to kwestia priorytetu. Nie po to się biega po lekarzach, podchodzi do in vitro żeby przez głupi stres w pracy stracić ciążę.

Nie mialam zamiaru moim komentarzem wywolac klotni.
Jak juz napisalam - ja nikogo nie oceniam i wychodze z zalozenia, ze kazdy ma prawo do decyzji. Jesli chcesz i mozesz pracowac to nie widze powodu, zeby tego nie robic. W moim przypadku pracowanie przez cala ciaze byloby kwestia priorytetow - stres na jaki jestem na codzien narazona moglby zaszkodzic dziecku. Dlatego wlasnie, bo jest moim priorytetem, bede szybko myslec o zwolnieniu.
Komentarz byl do rozmowy, nie do Ciebie konkretnie wiec nie wiem czemu mnie teraz atakujesz?
Natalii5 mialam mase badan i mam 2 cysty czekoladowe w jajnikach wiec jest jasnosc.

@ 18.05 transfer 6.06 a a dziś mam 7 tydzień 1 dzień. .. o porodzie nie mówił myślę że w pon powie więcej i założy książkę ciąży. co powiedzil Ci lekarz ze który dziś tydzień? ?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Ale tak Ci gin wyliczył czy sama? Bo wg mnie mam dzisiaj równo 7 tydzień i to by mi sie zgadzało z Tobą, bo miałaś transfer dzien przede mną, a on mi wpisał na karcie termin porodu na 22.02 i na usg wg tej daty liczy, ze dzisiaj 7w1d... A na dole na usg wg crl mam dzisiaj 7w0d i termin na 23.02 wiec to by sie zgadzało idealnie. Hmmm ciekawe czy sie pomylił lub jak to policzył. Chciałam o to zapytać, ale jakoś mi wypadło z głowy.

reklama
Nie mialam zamiaru moim komentarzem wywolac klotni.
Jak juz napisalam - ja nikogo nie oceniam i wychodze z zalozenia, ze kazdy ma prawo do decyzji. Jesli chcesz i mozesz pracowac to nie widze powodu, zeby tego nie robic. W moim przypadku pracowanie przez cala ciaze byloby kwestia priorytetow - stres na jaki jestem na codzien narazona moglby zaszkodzic dziecku. Dlatego wlasnie, bo jest moim priorytetem, bede szybko myslec o zwolnieniu.
Komentarz byl do rozmowy, nie do Ciebie konkretnie wiec nie wiem czemu mnie teraz atakujesz?
Natalii5 mialam mase badan i mam 2 cysty czekoladowe w jajnikach wiec jest jasnosc.

Nie atakuje Cię po prostu pisze jak zrozumiałam Twoja wypowiedź . A kłótni nie wywołalas :biggrin2: nie reaguje na komentarze ..... ach powstrzymam się. ....
Właśnie wyszłam z pracy i zamierzam odtanczyc za Ciebie jak zwykle :D

Do góry