reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Powiem wam ze jednak większość dziewczyn bierze zwolnienie od razu jak zachodzi w ciąże, nawet jak nie jest to ciąża zagrożona bo mając 100% płatne zwolnienie nie opłaca sie pracować. Ja osobiście będę chodzić tyle ile dam radę, ale ja pracuje u siebie wiec mogę przyjść na godzinę dziennie i tez będzie dobrze. Jakoś smutno by mi było 9 miesięcy w domu, chyba ze będzie potrzeba leżeć to co innego.
Super,że może sobie na to pozwolić.
Tez bym chciała pracować, bo już te 2 tyg po transferze mnie wynudzily ;)
Ale wiem,że u mnie nie będzie raczej takiej opcji :( za dużo stresu :(

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez sie wtrace do dyskusji. Pracuje w przedszkolu i mam też zajęcia z niepełnosprawnymi dziećmi. Lekarz sam mi mówił że jestem zagrożona różnymi chorobami . Zdaje sobie też sprawę ze w pracy podnosze dzieci i wykonuje rozne aktywności. Nie wyobrażam sobie jakbym chodziła do pracy i nie mogła bawić się z dziećmi czy nawet wziąć ich na kolana. Jeśli mam pracować to na 100% .Na tą chwilę w ciąży nie jestem. Umowę mam do końca sierpnia a od września mam otrzymać kolejną. Nie wiem co dalej będzie.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty oraz transfer i bete na wysokosciach samych dobrych wiesci

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec :) ;)

Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checią sie pozbedzie :)

7: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
7: mavi - wizyta u gin prowadzacego ciążę
7:kamka75 - betowanie 1
7: natula-transfer

8:Hess - usg w trakcie ciąży
8: MartiniM- usg połówkowe
8:marzen88 - wizyta w trakcie stymulacji
8: eve87- transfer
9: jagodaaga - punkcja
10: husann - wizyta przed transferem
11:katharina203 - wizyta w klinice poczatek stymulacji
11: kajka89- wizyta i gin prowadzacego ciążę
12:malina_29- wizyta pęcherzykowa
13: karo0202- betowanie
14: koralik83 - wizyta kontrolna w klinice
14: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14:butterfly1331-wizyta w klinice przed stymulacja
14:KasiaAnna - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14:Truskawka89- wizyta serduszkowa
15:N@t@li@89 - wizyta w nowej klinice i nowy plan dzialania
20:nieagatka - betowanie 1
22:anika11 -wizyta u gin prowadzącego ciążę
26:ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27:Nikaaa - na świecie pojawia się ukochany synuś

Sierpień
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzacego ciążę
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :) ;):D
♡♡♡♡♡[/QUOTE]

Hej,ja się leczę co prawda w Warszawie ,mogę powiedzieć z mojego przykładu.
Jestem po 1 nieudanej próbie. Postanowiłam pójść dziś na konsultacje do ginekologa endokrynolog, bo obawiam się ze zignorowano u mnie problem z tarczyca :/
Pan dr,który mi super wszystko wytłumaczył, fajnie dziś powiedział. Ze musimy pamiętać, że te kliniki żyją z in vitro i to im bardziej zależy na tym żeby nas do tego nakłonić.
Jedyne co mogę doradzić to jeśli masz jakiekolwiek obawy, może warto zasięgnąć opinii innego lekarza. Nie zaszkodzi a może coś podpowie.

Teraz zaczelam sie martwic jak to przeczytalam..ja tez lecze sie od lat..na nadczynnosc tarczycy choroba gravsa beshedowa...na chwile obecna sytuacja opanowana od 3 miesiecy bez lekow, ale miesiac temu tsh 2,6...moja endokrynolog powiedziAla ze ok...i nic nie mowila ze to moze zaszkodzic przy planowanym in vitro :(( kazala tylko od razu powtorzyc badanie jK bym zaszla w ciaze i przyjsc z wynikiem....jejka no:(((

Teraz zaczelam sie martwic jak to przeczytalam..ja tez lecze sie od lat..na nadczynnosc tarczycy choroba gravsa beshedowa...na chwile obecna sytuacja opanowana od 3 miesiecy bez lekow, ale miesiac temu tsh 2,6...moja endokrynolog powiedziAla ze ok...i nic nie mowila ze to moze zaszkodzic przy planowanym in vitro :(( kazala tylko od razu powtorzyc badanie jK bym zaszla w ciaze i przyjsc z wynikiem....jejka no:(((
Taki wynik jest ok,bo norma jest do ok 4....ale w sytuacji,kiedy starasz się o dziecko tsh powinno być maksymalnie 1.5 .
Dlatego dziś zwiększył mi dawkę euthyrox'u z 50 na 75 i sprawdzenie tsh za miesiąc.

reklama
Czyli moj wynik nie jest dobry? :)
Nie jestem lekarzem,ale z tego co mi dziś Pan dr powiedział to mój wynik 2.48 był za wysoki i powinnam zbić do tych 1.5
Skonsultuj to może z lekarze. Mi też mówił mój dr od ivf,że jak zajde to sprawdzimy tsh....tylko,że się nie udało a prócz tych niedroznych jajowodow resztę wyników mam bardzo dobrych.
Ile miałaś juz podejść do ivf?
Wiem,żele Gosia od kilku lat tez leczy tarczyce i tez pisała, że powinno być max do 1.5

Do góry