reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Co on tam wyprodukował to nie wiem ale chodzę i się śmieje jak głupi do sera ( to wcale nie znaczy ze on już zacznie prace zawsze )
Nie wiem co pomogło. ....
- bał się ze go wytne hi hi
- fizjoterapia
- czy tańce ( chyba zapisze się na balet )
On Żyje :laugh2::laugh2::laugh2:
Mysl pozytywnie ze wrocil do gry :)

reklama
Ja mam na tyle mocne te bóle brzucha/podbrzusza,ze wyszłam wczesniej z pracy. Tym bardziej,ze pracy mało to co bede tam siedziec i sie męczyć.Tylko Mąż mi spanikował i kazał do lekarza dzwonić. No wiec zadzwoniłam i mam wziąć no spe. Mam nadzieje,ze to naprawdę nic groźnego i żadna hiperka jutro nie wyjdzie przed transferem.
Nospe bierz caly czas 6 zwyklych w ciagu dnia lub 3 forte zakup sobie i zaprzyjaznij sie z tymi tabletkami na najblizsze 2 tygodnie plus magnez z wit b6

Ja tez pracuje w miedzynarodowej korpo. Stresu jest duzo, kazdy blad niesie za soba konsekwencje finansowe dla firmy i dlatego tez wzglednie szybko mam zamiar isc na zwolnienie. Kwestia priorytetow.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
ojjjj ale mi ciśnienie skoczyło ......
no cóż możesz uważać ze kobieta pracująca do 9 miesiąca robi dziecku krzywdę bo woli prace .
Zaskakujące ale ........
ile ludzi tyle opinii

Ewunka chyba mnie nie zrozumialas. Pisalam tylko o wylacznie o sobie. Jesli tylko ktos sie czuje dobrze i na silach to jak dla mnie moze pracowac nawet do dnia porodu. Ciaza to nie choroba. Ja mam taka sutuacje w pracy, a nie inna i moja decyzja bedzie jaka bedzie. Do tej pory dalam tej firmie wszystko i uwazam, ze nadszedl czas, zeby pomyslec o sobie.
Nie denerwuj sie, nie bylo w moim komentarzu zadnej zlosliwosci ani osobistej wycieczki [emoji4]

Cześć wszystkim.. Zajrzałam to tego wątku wpisując opinię o dr. Hadasiu z kliniki Nereida w Poznaniu..
Ale może zacznę od początku.. Przez 1.5 roku staraliśmy się z męzem o dzidziusia ale niestety cały czas nic wiec postanowiliśmy zmienić lekarza.. Dr. Hadasia poleciła mi koleżanka która też nie mogła zajść w ciążę (ale co się pozniej okazało ona stara sie tylko parę miesiecy a nie tak jak my).
Stwierdził u mnie endometriozę w głębokim stadium :(
Zaczęłam sie leczyć.. Wywołano u mnie menopauze farmakologiczną (niestety nie pamiętam nazwy leku) która miała zasuszyć na jakiś czas endometrioze i po 3 miesiacach stymulacja.. Zastrzyki zadziałały super! Z wyniku CA125 który miałam na samym początku 53 spadło do 10! Miałam wielką nadzieję do dzis.. :(
Dzisiaj na kontrolnym USG okazało się że pęchcerzyki nie pękły :( I lekarz stwierdził ze nia ma sensu na inseminację bo pęcherzyki nie pękają wiec jedynym rozwiązaniem jest in vitro..
Dlatego chciałam Was zapytać czy jest tu jakaś dziewczyna która leczyła się u dr. Hadasia i jakie sa opinie na temat jego leczenia.. Ja powiem szczerze jestem trochę nie pewna co do tej decyzji..Bo jak pamiętam od samego początku lekarz namawiał mnie na in vitro.. że da nam największe szanse.. Ale jak zaczełam czytać opinię o nim to wiedze ze nie tylko mnie on namawiał..
Dziewczyny błagam Was o opinię i pomoc!! ;(

No pięknie a nie mówiłam ze będzie ok [emoji5][emoji4][emoji4]

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki Kajka [emoji9] a powiedz mi lekarz liczył Ci kiedy przypada Ci termin porodu? lub w którym tygodniu dziś jesteś? Bo ja kurka główkuje jak to moj policzył niby miedzy tym co on mi podał a co ja sobie liczę to tylko 1 dzien różnicy (dodaje mi 1 dzien), ale w głowę zachodzę jak on to zrobił :) miesiączkę miałam 19.05 a transfer 07.06- blastka :)

reklama
Natalii5 ja tez mam zaawansowana endometrioze, trz 3 miesiace mialam wywolana menopauze (decapaptyl). Nie lecze sie w PL, ale lekarz tez jednoznacznie powiedzial, ze tylko invitro. Podobno inseminacja w takim przypadku to strata czasu i pieniedzy.

Do góry