reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Następnym razem weź ICSI i to iMsi to selekcja plemników. Mój M miał tylko 1 milion z czego 99% patologicznych dzięki temu wybrali nam dobre plemniki których było naprawdę niewiele ale.dzieki temu z 6 komórek miałam 6 zaplodnionych. Dwie rosną we.mnie a 4 czekają :) mieliśmy mrożone w 3 dobie
A co to jest te imsi ???

Pierożki Wy jestescie cudem cudów . Takie rzeczy raz na milion się dzieją :):)
Oby bezpiecznie do końca dotrwac :)
A co to jest te imsi ???
Imsi to selekcja plemnika - wybierają go pod najlepszego pod względem budowy morfologii ruchliwosci itd
IMSI (z ang. Intracytoplasmic Morphologically Selected Sperm Injection), oznacza docytoplazmatyczną injekcję plemnika wybranego pod względem morfologicznym. Metoda opiera się na ocenie główki plemnika pod bardzo dużym powiększeniem tuż przed iniekcją do komórki jajowej

Moze sie nad tym zastanowimy bo takie leczenie m przez ginekologa ktory mowi ze nic nie poprawi nasienia nie jest fajne. Wszystko bral na wlasna reke
Gosia,mój mąż zaczynał z 1% prawidłowych i ruchliwość 9%.
Teraz ma 4% prawidłowych, ruchliwość 68%,fragmentach bardzo dobra.
Ja wiem,że to wszystko są koszty,bo sami też komercyjnie podchodzimy i oszczędzamy każdy grosz żeby się nie zadluzac. Tym bardziej musimy wszystkie tu trafiać na dobrych lekarzy,którzy sprawnie poprowadzą nas i naszych partnerów.

Moze sie nad tym zastanowimy bo takie leczenie m przez ginekologa ktory mowi ze nic nie poprawi nasienia nie jest fajne. Wszystko bral na wlasna reke
jest szansa na ciążę.

W kolejnej próbie, jeśli się na nią Państwo zdecydują, należy rozważyć zmianę sposobu stymulacji oraz leków do niej. Należy przeanalizować czy nie jesteście Państwo narażeni na szkodliwe czynniki w domu lub pracy (palenie papierosów, inne używki, sterydy anaboliczne, leki mogące mieć szkodliwy wpływ na płodność, środki ochrony roślin, klej itp.), a jeśli tak, wyeliminować je, jeśli to możliwe.

Należy rozważyć z lekarzem zastosowanie dodatkowych suplementów, które opisywano w literaturze jako mogące mieć korzystny wpływ na jakość komórek jajowych (vit.D3, jeśli jest jej niedobór, N-acetylocysteina itp.), zbadać fragmentację DNA plemników oraz zastosować ewentualnie suplementację witaminową i antyoksydacyjną, jeśli lekarz uzna to za wskazane.

Wszystkie dodatkowe suplementacje, aby zadziałały, należy stosować minimum 3 miesiące, zarówno w przypadku tworzenia nowej puli plemników, jak i ewentualnego wpływu na jakość komórek jajowych.

Czy jest szansa na uzyskanie lepszych zarodków?

Gosia,mój mąż zaczynał z 1% prawidłowych i ruchliwość 9%.
Teraz ma 4% prawidłowych, ruchliwość 68%,fragmentach bardzo dobra.
Ja wiem,że to wszystko są koszty,bo sami też komercyjnie podchodzimy i oszczędzamy każdy grosz żeby się nie zadluzac. Tym bardziej musimy wszystkie tu trafiać na dobrych lekarzy,którzy sprawnie poprowadzą nas i naszych partnerów.
Zajebiscie wam sie poprawila ruchliwosc chyba sprobujemy tego apo cos tam nie pamietam :)
Zreszta zobaczymy co nam powie lekarz

Czyli jak bym to chciala to musze powiedziec lekarzowi i doplacic za to dodatkowo ??
Tak. Ja miałam za 1600 zł pakiet imsi icsi sv i ah. Ah - to nacięcie otoczki też polecam ale.klinika musi mieć.tez dobrego embriologa bo zdarza się uszkodzenie zarodka. Ja stwierdziłam że od razu próbuje wszystkiego bo jak się nie uda to od nowa kasa...A już nie mieliśmy :(

reklama
Do góry