reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Icis ta procedura mielismy zaplodnienie
Następnym razem weź ICSI i to iMsi to selekcja plemników. Mój M miał tylko 1 milion z czego 99% patologicznych dzięki temu wybrali nam dobre plemniki których było naprawdę niewiele ale.dzieki temu z 6 komórek miałam 6 zaplodnionych. Dwie rosną we.mnie a 4 czekają :) mieliśmy mrożone w 3 dobie

Dzwonilam do Bialegostoku niestety nie mamy mrozakow wiec jesli do piatku beta sie nie zmieni ruszamy od nowa :(
Ale tym razem nie zgodze sie na hodowle do 5 doby
:(
Zanim rozpoczniesz stymulację dowiedz się jakie panują zasady w klinice bo niektóre zawsze hoduja do 5 doby .
U mnie w klinice podają 2 lub 3 dniowe a resztę hoduja do 5 doby ( chyba ze embriolog zadecyduje inaczej )
Ja daje mojemu mężowi witaminy dla kobiet w ciąży :D i mimo że zawsze miał bardzo dobre wyniki to teraz idzie chyba na rekord .
Wiem ze jest ciężko ale taka ta nasza choroba.
Droga długa i kręta. ......

Gosiu, przykro mi bardzo. przed kolejną procedurą koniecznie posprawdzaj wszelkie warunki, dowiedz się co i jak. zazwyczaj trzeba odczekac 3mce od poprzedniej stymulacji, wiec warto wykorzystac ten czas dla siebie i M. jestescie w tej walce razem i o tym nie mozna zapominac. wiem, że Ci bardzo cięzko. nie wiem, dlaczego tak się dzieje :(

Zebrac zbiore sie na pewno tylko nie wiem czy lepiej odrazu podchodzic jak bedzie mozna czy zrobic sobie przerwe z 2-3 miesiace na jakis urlop i oderwanie od tego co od 9 miesiecy nas zajmowalo. Bo nie powiem ze normalnie sie od siebie oddalilosmy wiecznie byly tylko wizyty i badania i stres i stres
Ja uważam że lepiej iść cios za ciosem .Ale jeśli Twoja głowa nie jest gotowa to zalecam przerwę. Mnie in vitro tylko upewnilo w tym ze mój mąż chodźmy skały sraly to będzie mnie kochał i znosił moje fochy i flustracjie . Taką "zepsuta " jeszcze bardziej bo Walczę jak lew o nasze szczęście .

Nie nie robilismy tego badania ile sie czeka na takie badanie i jai jest koszt napewno je zrobimy
Żeby je zrobić, facet musi mieć co najmniej 1 mln plemników (u nas wcześniej nie dało się go zrobić). Mąż musi oddać nasienie jak zwykle. Badanie u nas kosztowało 300 zł, a wynik ma być po 10 dniach roboczych. Żeby in vitro miało sens fragmentacja musi być mniejsza niż 80%.

Następnym razem weź ICSI i to iMsi to selekcja plemników. Mój M miał tylko 1 milion z czego 99% patologicznych dzięki temu wybrali nam dobre plemniki których było naprawdę niewiele ale.dzieki temu z 6 komórek miałam 6 zaplodnionych. Dwie rosną we.mnie a 4 czekają :) mieliśmy mrożone w 3 dobie
Pierożki Wy jestescie cudem cudów . Takie rzeczy raz na milion się dzieją :):)

A ile bierze tej witaminy E
Teraz zamowimy sobie koenzym Q10 a plecisz jakis ? A witamine C z apteki czy ta lewoskretna
Wit. E 400 mg 2 x dziennie. Ona jest na receptę, lekarz nam to przepisał. Ja biorę tę samą dawkę na lepszą jakość komórek.
Wit. C 1000 zwykła do picia. A koenzym zamówiłam zwykły, bez dodatkowych witamin. Jutro powinienem przyjść, to Ci napiszę, bo nie pamiętam firmy. Teraz mieliśmy z wit. E, ale żeby tego nie było za dużo zamówiłam sam.

Gosia przykro mi :(
Ale nie rozumiem jednego. Dlaczego po 14 dniach kazali dzwonić, skoro do 5 doby trzymali i wtedy mogli dać znac co i jak.
U mnie zawsze dzwonią 3 dnia i wtedy mówią co i jak z zarodkami. Jak są dobre to trzymaja do 5 doby i wtedy znów telefon co i jak. I mrożą, jeśli transfer jest odroczony.

reklama
Gosiu a pochodziliście teraz komercyjnie czy z refundacji? Jesli chodzi o przerwę to podpowiem Ci tylko, zebyście uwazali na przedatowanie się badań, teraz niby są wazne 3 miesiace (podobno tak jest w ustawie), wiec lepiej szybciej podejść, niż 2 razy ponosić koszty badań.

Do góry