reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak. Ja miałam za 1600 zł pakiet imsi icsi sv i ah. Ah - to nacięcie otoczki też polecam ale.klinika musi mieć.tez dobrego embriologa bo zdarza się uszkodzenie zarodka. Ja stwierdziłam że od razu próbuje wszystkiego bo jak się nie uda to od nowa kasa...A już nie mieliśmy :(
Tylko tyle za 4 procedury w jednym czy za same imsi bo cos tanio

U mnie o tym decyduje embriolog miałam to samo co pisanka 4 zapłodnienie owocyty zarodków zero. Prywatnie możesz wziąść wszystkie możliwe " ulepszscze "
trzeba o nich wiedziec a my nic nie wiedzielismy. Dlatego wlasnie to mi sie nie podoba w mojej klinice przeciez ja nie muszs wiedziec wszystkiego zebym to ja musiala sie dopytywac na wizycie to lekarz powinien mi wszystko powiedziec . A u mnie wizyta z glownym lekarzem ktory robil mi transfer polegala na wypisaniu recepty i badaniu usg. Zadnej rozmowy i 250 zeta

Co do androloga to u nas w sumie nie wiele nowego powiedział, wydał tylko zgodę na in vitro, lekarze nie wiedza czemu tak sie pogorszyły parametry nasienia- wiemy jedno, ze w naszej sytuacji plemniki juz nie ulegna poprawie, na jadrach sa liczne zwapnienia i zwłóknienia, jedyne co to mozna to jadro usunac i tyle.
Co do fragmentacji to u nas tez mielismy ale nie wyszła bo było za mało plemników do badania, teraz jak sie nie uda to pewnie powtórzymy

trzeba o nich wiedziec a my nic nie wiedzielismy. Dlatego wlasnie to mi sie nie podoba w mojej klinice przeciez ja nie muszs wiedziec wszystkiego zebym to ja musiala sie dopytywac na wizycie to lekarz powinien mi wszystko powiedziec . A u mnie wizyta z glownym lekarzem ktory robil mi transfer polegala na wypisaniu recepty i badaniu usg. Zadnej rozmowy i 250 zeta
Ja mam wrażenie że u mnie lekarz też uważał.ze wiemy wszystko nie czulam się komfortowo za.to u babeczki na wizycie w klinice dowiedziałam się wszystkiego :)
No wiesz o metodach in- vitro można znaleźć wszystko w.necie niestety wszystkiego się trzeba praktycznie samemu dowiadywać

Co do androloga to u nas w sumie nie wiele nowego powiedział, wydał tylko zgodę na in vitro, lekarze nie wiedza czemu tak sie pogorszyły parametry nasienia- wiemy jedno, ze w naszej sytuacji plemniki juz nie ulegna poprawie, na jadrach sa liczne zwapnienia i zwłóknienia, jedyne co to mozna to jadro usunac i tyle.
Co do fragmentacji to u nas tez mielismy ale nie wyszła bo było za mało plemników do badania, teraz jak sie nie uda to pewnie powtórzymy
U nas było tak samo - ani urolog,ani androlog nie pomógł, bo wyniki badań są OK. Nie wiadomo, skąd tak kiepskie nasienie. Po suplementach na tyle się poprawiło,że teraz udało się zrobić badania.
Co do metody, to ze względu na słabe plemniki lekarz od razu powiedział, że będziemy mieć IMSI.

Dzwonilam do Bialegostoku niestety nie mamy mrozakow wiec jesli do piatku beta sie nie zmieni ruszamy od nowa :(
Ale tym razem nie zgodze sie na hodowle do 5 doby
Kochana ja pierwsza betę robiłam 6 czerwca i od tej pory ciagle w niepewności bo beta tak wolno rośnie i lekarz karze tylko czekać kontrolować betę i uzbroić sie w cierpliwość i mówił ze rożne sytuacje i cuda juz widział ;) bądź dobrej myśli ;) mój kropek leniuszek walczy twardo wiec moze i twoj tez taki jest ;)

Ja mam wrażenie że u mnie lekarz też uważał.ze wiemy wszystko nie czulam się komfortowo za.to u babeczki na wizycie w klinice dowiedziałam się wszystkiego :)
No wiesz o metodach in- vitro można znaleźć wszystko w.necie niestety wszystkiego się trzeba praktycznie samemu dowiadywać
Ja poszłam z kartka i 1000 pytań na które grzecznie odpowiada ale sama z siebie to raczej nie jest wylewa.
I generalnie wychodzi z zaliczenia ze jak Święty Boże nie pomoże to nic nie pomoże. Po 1 stymulacji zleciła mi badania witamin wszystko mam w normach wiec kazała tylko profilaktycznie jeść witaminy dla kobiet w ciąży i tyle.
Każdy organizm może zareagować inaczej a nawet ten sam zareaguje inaczej nie zmieniając nic.
Wiesz jest też dużo ulepszaczy które niektórzy chwalą inni łapią się za głowę np. Drapanie endometrium tu nie praktykują. ....
Temat rzeka nie wiadomo co jest dobre co jest złe. ....
Trzeba mieć 1 lekarza któremu się ufa i robić co mówi ale trzeba też mieć pojęcie i wiedzieć co ewentualnie byś chciała w co wierzysz ze pomoże bo często coś pomaga ale co .?
Jak wytłumaczyć takie skoki. ?
Nasienie mojego męża 45 milionów zmiana diety 85 Milionów w dzień punkcji 115 milionów ( witaminy dla kobiet VW ciąży. .) Reszta parametrów w górnych normach.
Co ma taki wpływ. ?

reklama
Do góry