reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Gosiu, co do przerwy - ja chciałam od razu. Lekarz się nie zgodził. Kazał odczekać, żeby organizm się w pełni oczyścił. I faktycznie drugi okres z rzędu mam okropny. W międzyczasie jakieś plamienie po owulacji. Podobno byłam dobrze wystymulowana i dlatego musi wszystko wrócić do normy. Wypytaj o wszystko. Wiem, że nie chcesz tracić czasu,ale czasem lepiej, żeby faktycznie wszystko wróciło do normy. Poza tym my te 3 miesiące wykorzystujemy na podrasowanie nasienia (drugi raz też podchodzimy komercyjnie). Pogadaj z lekarzem.

reklama
Gosia przykro mi :(
Ale nie rozumiem jednego. Dlaczego po 14 dniach kazali dzwonić, skoro do 5 doby trzymali i wtedy mogli dać znac co i jak.
U mnie zawsze dzwonią 3 dnia i wtedy mówią co i jak z zarodkami. Jak są dobre to trzymaja do 5 doby i wtedy znów telefon co i jak. I mrożą, jeśli transfer jest odroczony.
Dlatego żeby do bety nie wiedziała i się nie stresowala by nie porownywala tych ze szkła z tymi co ma w brzuchu. U mnie tak samo działa

Żeby je zrobić, facet musi mieć co najmniej 1 mln plemników (u nas wcześniej nie dało się go zrobić). Mąż musi oddać nasienie jak zwykle. Badanie u nas kosztowało 300 zł, a wynik ma być po 10 dniach roboczych. Żeby in vitro miało sens fragmentacja musi być mniejsza niż 80%.
Dzieki za info :) no u nas ilosc jest spoko bo 167 mln

Nie nie robilismy tego badania ile sie czeka na takie badanie i jai jest koszt napewno je zrobimy
Gosia, my placilismy za badania fragmentacji nasienia plus badanie rozszerzone nasienia ok 500 zł.
Tak czytam,że część z Was pisze ze nie robili Wasi Panowie tego badania. U nas nawet nie było mowy o dopuszczeniu nas do in vitro bez dokładnego badania nasienia, a fragmentacja to było główne badanie. Bez tego androlog powiedział, że nie da nam zgody.
To chyba tylko potwierdza,że każda klinika ma inne standardy.
Następnym razem weź ICSI i to iMsi to selekcja plemników. Mój M miał tylko 1 milion z czego 99% patologicznych dzięki temu wybrali nam dobre plemniki których było naprawdę niewiele ale.dzieki temu z 6 komórek miałam 6 zaplodnionych. Dwie rosną we.mnie a 4 czekają :) mieliśmy mrożone w 3 dobie

Gosiu a pochodziliście teraz komercyjnie czy z refundacji? Jesli chodzi o przerwę to podpowiem Ci tylko, zebyście uwazali na przedatowanie się badań, teraz niby są wazne 3 miesiace (podobno tak jest w ustawie), wiec lepiej szybciej podejść, niż 2 razy ponosić koszty badań.
Podchodzilismy komercyjnie i teraz tez tak bedzie tylkl chyba tym razem na kredycie nie chcemy wyciagac od rodzicow znowu :)

Gosia, my placilismy za badania fragmentacji nasienia plus badanie rozszerzone nasienia ok 500 zł.
Tak czytam,że część z Was pisze ze nie robili Wasi Panowie tego badania. U nas nawet nie było mowy o dopuszczeniu nas do in vitro bez dokładnego badania nasienia, a fragmentacja to było główne badanie. Bez tego androlog powiedział, że nie da nam zgody.

No tak ale Tak jak Butterfly pisze trzeba mieć przynajmniej 1mln plemników do tego badania a np u nas o milionie to możemy sobie pomarzyć.

U nas nie ma andrologs

reklama
Do góry