reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Najki ja bardzo często łapałam infekcje przed ciążą do tego miałam zaburzone pH. Bierz probiotyki (ja biorę Lacibios femina ) z tym że dopiero działają po 14 dniach. I najlepiej podmywac się samą wodą bo większość kosmetyków ma składniki wysuszajace. Jeśli już chcesz używać płynu do higieny intymnej to najlepszy jest z rossmama chyba facelle się nazywa. Ma najmniej szkodliwych składników.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom
Aniołkowa, a jak długo bierzesz lacibios femina? Ja od zeszłego roku też mam problem z nawracającymi infekcjami. Próbowałam już chyba wszystkiego. Nie wiadomo, skąd mi się to bierze. Czytałam, że probiotyki na dłuższą metę nie są dobre,bo potem organizm bez nich już nie da rady sam utrzymać właściwego pH. Zwykle brałam po 20 tabletek i odstawiałam. Pomaga Ci lacibios?

jak immunologia szwankuje to najprostrzy jest steryd, ale dziewczuny tez chodza na wlewy itp.. Ja jestem za sterydem. Często podawany jest "na zapas" przy słabych morfologicznie zarodkach.

edit: immunologie da się naprawić, genetyki niestety nie. A kariotypy robiliście?

Dzięki Kate za reakcję.
O kariotypach nie było mowy.
Po drugim nieudanym crio lekarz zaleciał ANA2 - wyszło ok i Allo-mlr- wynik hamowanie 0%.
Ne wiem co dalej. Szczepionek na bazie komórek męża mieć nie mogę bo jest chory.
Możesz coś więcej o tych sterydach: czy często stosowane, jakie dają efekty i czy długo trwa leczenie?
Z góry dzięki

Aniołkowa, a jak długo bierzesz lacibios femina? Ja od zeszłego roku też mam problem z nawracającymi infekcjami. Próbowałam już chyba wszystkiego. Nie wiadomo, skąd mi się to bierze. Czytałam, że probiotyki na dłuższą metę nie są dobre,bo potem organizm bez nich już nie da rady sam utrzymać właściwego pH. Zwykle brałam po 20 tabletek i odstawiałam. Pomaga Ci lacibios?
Ja biorę od początku procedury in vitro czyli od początku grudnia. Wydaje mi się że dzięki temu nie zlapalam nic w ciąży. Aaa i do tego pije szklankę soku żurawinowego 100% pół na pół z wodą

Ja biorę od początku procedury in vitro czyli od początku grudnia. Wydaje mi się że dzięki temu nie zlapalam nic w ciąży. Aaa i do tego pije szklankę soku żurawinowego 100% pół na pół z wodą

Ja jem żurawinę i rano piję szklankę wody z sokiem z cytryny i miodem,żeby zakwasić organizm. Używam też profilaktycznie multigyn flora plus. Może faktycznie dołączę jeszcze ten lacibios femina, żeby dodatkowo się zabezpieczyć. Dzięki za rady :-)
A jak Ty się czujesz? I jak synek? Skurcze minęły?

W południe miałam skurcze ale udało się wyciszyć. Już takie straszaki będę mieć do końca.
Synek tak szaleje i wypycha nóżki jakby naprawdę chciał stamtąd wylezć i szuka którędy

Aniołkowa musisz dużo odpoczywać i leżakować.

Dziewczyny melduję ciąg dalszy walki. Ostatni poziom hcg trochę ponad 5 na chwilę wprawił mnie w dziwne refleksje. Ale juz jestem zwarta i gotowa i właśnie zaczęłam przyjmować estrofem. W tym miesiącu crio, a co, trzeba iść za ciosem.

Czerwiec będzie udanym miesiącem na forum

reklama
W południe miałam skurcze ale udało się wyciszyć. Już takie straszaki będę mieć do końca.
Synek tak szaleje i wypycha nóżki jakby naprawdę chciał stamtąd wylezć i szuka którędy

Niech tam siedzi grzecznie bo dostanie w dupe:biggrin2: od cioteczki . Jeszcze nie czas

Do góry