reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny
Mam wyniki badań krwi. Tsh ft3 i ft4 w normie. Jedynie martwi mnie podwyższony wynik atpo (p/c przeciw peroksydazie tarczycowej) 129 przedział 0-60
Przy hashimoto podobno osiąga wynik kilkuset a taki wynik co może oznaczać? Spotkalyscie się z czymś takim?
Atg mam.w.normie

reklama
Hej dziewczyny
Mam wyniki badań krwi. Tsh ft3 i ft4 w normie. Jedynie martwi mnie podwyższony wynik atpo (p/c przeciw peroksydazie tarczycowej) 129 przedział 0-60
Przy hashimoto podobno osiąga wynik kilkuset a taki wynik co może oznaczać? Spotkalyscie się z czymś takim?
Atg mam.w.normie
To tez jest hashimoto musisz jeszcze zrobic usg tarczycy to ono potwierdza wynik hashimoto. Idz jak najszybciej bo w ciazy nie jest bezpiecznie miec chora tarczyce i jej nie leczyc

To tez jest hashimoto musisz jeszcze zrobic usg tarczycy to ono potwierdza wynik hashimoto. Idz jak najszybciej bo w ciazy nie jest bezpiecznie miec chora tarczyce i jej nie leczyc
Iść od razu do endo czy do gina? Gina wcześniej nie załatwię niż na 6 w pon a endo prywatnie dopiero 9 najwcześniej
3 mc temu robił mi w klinice usg tarczycy i było z lewej strony lekko powiększone ale.bylo ok.jak nie urok...

Hashimoto bardzo czesto rozpoczyna sie wlasnie u kobiet w ciazy albo po porodzie. Ja mialam 1 anty tpo 99 tys 8 lat tenu a teraz niedawno robione 140 tys wiec nie musi byc tak ze odrazu jest to niewiadomo jaka wartosc.
Usg wskazuje na pomniejszoba tarczyce i mnustwo obszarow hypoechogenicznych to sa tak zwane dziury w tarczycy ktore wlasnie swiadcza o tym ze organizm sam niszczy swoja tarczyce i to potwierdza hashimoto

Nie zaplodnil się żaden z oocytów, czyli:
- wadliwe oocyty, kiepsko przeprowadzona stymulacja ( czas, zbyt duże dawki leków, źle dobrane leki). Na pewno krótki cykl to był strzał w 10.Wadliwe mogą być z powodu wieku, genetyki. Jeżeli wiek powyżej 35 to 40% oocytów jest wadliwych genetycznie (tak działa natura).
Próbować, na tym samym protokole i liczyć na łut szczęścia dodatkowo aktywacja oocytów. Jak nadal oocyty nie będą się zapładniać, zrobić kariotyp i spróbować na cyklu naturalnym.
- wadliwe plemniki - nie sa w stanie dokonczyc reakcji akrosomanejvchyba bada test HOS to. rozwiązanie FAMSI. Ile masz lat?

Dobra mam wizytę u endokrynologa w pon 6 czerwca rano a po południu gin.
Gin powiedział że nie ma Teraz powodu do zmartwień bo nie wyszło tak wysoko a czasem jest błędnie podwyższone. Mam zrobić jeszvze raz i z tymi wynikami do endo. Ciekawa je st em czy u nas robią usg tarczycy...

reklama
Do góry