reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny
Mam wyniki badań krwi. Tsh ft3 i ft4 w normie. Jedynie martwi mnie podwyższony wynik atpo (p/c przeciw peroksydazie tarczycowej) 129 przedział 0-60
Przy hashimoto podobno osiąga wynik kilkuset a taki wynik co może oznaczać? Spotkalyscie się z czymś takim?
Atg mam.w.normie

reklama
Hej dziewczyny
Mam wyniki badań krwi. Tsh ft3 i ft4 w normie. Jedynie martwi mnie podwyższony wynik atpo (p/c przeciw peroksydazie tarczycowej) 129 przedział 0-60
Przy hashimoto podobno osiąga wynik kilkuset a taki wynik co może oznaczać? Spotkalyscie się z czymś takim?
Atg mam.w.normie
To tez jest hashimoto musisz jeszcze zrobic usg tarczycy to ono potwierdza wynik hashimoto. Idz jak najszybciej bo w ciazy nie jest bezpiecznie miec chora tarczyce i jej nie leczyc

To tez jest hashimoto musisz jeszcze zrobic usg tarczycy to ono potwierdza wynik hashimoto. Idz jak najszybciej bo w ciazy nie jest bezpiecznie miec chora tarczyce i jej nie leczyc
Iść od razu do endo czy do gina? Gina wcześniej nie załatwię niż na 6 w pon a endo prywatnie dopiero 9 najwcześniej
3 mc temu robił mi w klinice usg tarczycy i było z lewej strony lekko powiększone ale.bylo ok.jak nie urok...

Hashimoto bardzo czesto rozpoczyna sie wlasnie u kobiet w ciazy albo po porodzie. Ja mialam 1 anty tpo 99 tys 8 lat tenu a teraz niedawno robione 140 tys wiec nie musi byc tak ze odrazu jest to niewiadomo jaka wartosc.
Usg wskazuje na pomniejszoba tarczyce i mnustwo obszarow hypoechogenicznych to sa tak zwane dziury w tarczycy ktore wlasnie swiadcza o tym ze organizm sam niszczy swoja tarczyce i to potwierdza hashimoto

Nie zaplodnil się żaden z oocytów, czyli:
- wadliwe oocyty, kiepsko przeprowadzona stymulacja ( czas, zbyt duże dawki leków, źle dobrane leki). Na pewno krótki cykl to był strzał w 10.Wadliwe mogą być z powodu wieku, genetyki. Jeżeli wiek powyżej 35 to 40% oocytów jest wadliwych genetycznie (tak działa natura).
Próbować, na tym samym protokole i liczyć na łut szczęścia dodatkowo aktywacja oocytów. Jak nadal oocyty nie będą się zapładniać, zrobić kariotyp i spróbować na cyklu naturalnym.
- wadliwe plemniki - nie sa w stanie dokonczyc reakcji akrosomanejvchyba bada test HOS to. rozwiązanie FAMSI. Ile masz lat?

Dobra mam wizytę u endokrynologa w pon 6 czerwca rano a po południu gin.
Gin powiedział że nie ma Teraz powodu do zmartwień bo nie wyszło tak wysoko a czasem jest błędnie podwyższone. Mam zrobić jeszvze raz i z tymi wynikami do endo. Ciekawa je st em czy u nas robią usg tarczycy...

reklama
Do góry