reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No właśnie mi mówił idź do endo bo ja nie wiem co mogę Ci dać :D bo Przecież spanikowana zadzwoniłam haha :D
Kochana ale nie panikuj wazne ze ronilas badania i w poniedzialek trafisz do endo jesli wyniki jednak potwierdza hashi to bedziesz bardzo szybko pod opieka a czesto jest tak ze wiekszosc kobiet w ciazy dowiaduje sie o tym pod koniec albo po porodzie jak wystepuje u nich przel tarczycowy. Niebezpieczne jest dla dzieci bo moze doprowadzic do opuznien rozwojowych

reklama
Nie zaplodnil się żaden z oocytów, czyli:
- wadliwe oocyty, kiepsko przeprowadzona stymulacja ( czas, zbyt duże dawki leków, źle dobrane leki). Na pewno krótki cykl to był strzał w 10.Wadliwe mogą być z powodu wieku, genetyki. Jeżeli wiek powyżej 35 to 40% oocytów jest wadliwych genetycznie (tak działa natura).
Próbować, na tym samym protokole i liczyć na łut szczęścia dodatkowo aktywacja oocytów. Jak nadal oocyty nie będą się zapładniać, zrobić kariotyp i spróbować na cyklu naturalnym.
- wadliwe plemniki - nie sa w stanie dokonczyc reakcji akrosomanejvchyba bada test HOS to. rozwiązanie FAMSI. Ile masz lat?
32 lata zaraz 33:o. Rozlegla endometrioza to ona ponoć winna. Plemniki dobre . Miałam wszczepiany plemnik w jajko :). .
Czyli jak mi zaproponują ten sam protokół
antyki
Gonal 300
Menopur 75
Orgalutran .
To ma to sens mimo że teraz nie było dobrze. ?

Ostatnia edycja:
Ewunka przez endoetrioze oocyty są kiepskiej jakości. Na pewno jest gdzieś ten "super dobry", tylko u Ciebie problem z kiepską odpowiedzią na stymulacje jest. Wynika to pewnie z jednego działającego jajnika = niskie AMH. Jeżeli oba jajniki by odpowiedziały, to miałbyś średnio 16 oocytów, pewnie z 8 nadaawałoby się do zapłodnienia. Tylko dawki mega jak na 32l. Coś nie bardzo z przysadką jest.. A im wyższe dawki leków, tym gorsza jakość oocytów. Gdzie u Ciebie jeszcze endometrioza jest. Teoretycznie długi protokół, lepszy przy endometriozie, bo wycisza ogniska. A pierwszy był "długi"? był gonapeptyl? jakie LH? dobrze Cie wyciszyli?
Ja bym spróbowała na samym menopurze, i długi protokół, antyki wyciszanie i stymulacja. Wyciszac można dość długo.. Tylko an długim amsz dużo oocytów, ale sałabszej jakości. Ja bym spróbowala długi, tylko stymulacja do 12dni-14dni max.(żeby były dojrzale ,a nie przedojrzale) Albo krótki skoro działa i pobrala bym koenzym i DHEA (badania trzeba zrobić). problem możebyc tez z implanatacją, dlatego podaje się steryd przy endometriozie. U nas było tak, za pierszym razem zapłodniono 2/2 potem 2/2 i ostatnim razem 6/3 !! dużo oocytów było nie dojrzałych, wiec może cos było nie tak.. albo po prostu pech. Albo to ze przez pierwsze procedury było FAMSI a potem ICSI, czyli nie patrzono na zdolność do zapłodninia plekmnika. Trzeba działać, czasem to jest jedyne lekarstwo:-)

najki przemywaj sobie dupeczkę octeniseptem a na noc jakies probiotyk. Duza szansa, ze się wyleczysz:-) w jakies 4-5 dni:-)

Ewunka przez endoetrioze oocyty są kiepskiej jakości. Na pewno jest gdzieś ten "super dobry", tylko u Ciebie problem z kiepską odpowiedzią na stymulacje jest. Wynika to pewnie z jednego działającego jajnika = niskie AMH. Jeżeli oba jajniki by odpowiedziały, to miałbyś średnio 16 oocytów, pewnie z 8 nadaawałoby się do zapłodnienia. Tylko dawki mega jak na 32l. Coś nie bardzo z przysadką jest.. A im wyższe dawki leków, tym gorsza jakość oocytów. Gdzie u Ciebie jeszcze endometrioza jest. Teoretycznie długi protokół, lepszy przy endometriozie, bo wycisza ogniska. A pierwszy był "długi"? był gonapeptyl? jakie LH? dobrze Cie wyciszyli?
Ja bym spróbowała na samym menopurze, i długi protokół, antyki wyciszanie i stymulacja. Wyciszac można dość długo.. Tylko an długim amsz dużo oocytów, ale sałabszej jakości. Ja bym spróbowala długi, tylko stymulacja do 12dni-14dni max.(żeby były dojrzale ,a nie przedojrzale) Albo krótki skoro działa i pobrala bym koenzym i DHEA (badania trzeba zrobić). problem możebyc tez z implanatacją, dlatego podaje się steryd przy endometriozie. U nas było tak, za pierszym razem zapłodniono 2/2 potem 2/2 i ostatnim razem 6/3 !! dużo oocytów było nie dojrzałych, wiec może cos było nie tak.. albo po prostu pech. Albo to ze przez pierwsze procedury było FAMSI a potem ICSI, czyli nie patrzono na zdolność do zapłodninia plekmnika. Trzeba działać, czasem to jest jedyne lekarstwo:-)
Poprzedni też był krótki fostipur 225 i Menopur 75 brak reakcji . ( w Hiszpanii standardowa procedura do in vitro zaczyna się od dawki 225 a kończy na :rolleyes:450 max.
W 2 stymulacji był krótki protokół + anagonista ( Orgalutran )
Amh 1.6 przed operacji w październiku było 5.6
LH 5.62
FSH 8.40
THS 1.40
prolaktyka 20.02
Ogniska endometriozy na jelitach i w wiązadle w dupie :rolleyes:
Macica czysta morfologia macicy ok .
Czy dobrze mnie wyciszyli. ? Nie wiem po czym to poznać ?po 14 dniach antyków endometrium 1 .
Stymulacja trwała 10 dni
W dniu 10 było 8 pęcherzyków i endometrium 10 .
Na początku stymulacji torbiel 4.6 cm ( urosła po 1 stymulacji z rozmiaru 1 cm do 4.6 ona urosła jajka nic ) po 2 stymulacji z 4.6 zmalała do 2.6 :errr:
O jakim DHEA mówisz o tym co jest niby w witaminach dla kobiet w ciąży ?czy o tym na receptę ? Ja średnio wierze w te kolorowe tabletki :).
Jeszcze Cię wykorzystam
Dlaczego u mnie przy stymulacji nie robią badań hormonów. ? Tylko w przypadku hiperkio_O.
I po punkcji dają progeffik 3× 200 max dawkę o_O nie robią potem kontroli prog tylko taka dawka do bety :) dziwnie się czuje bo tylko u mnie nie badają :o

Ostatnia edycja:
Dobra mam wizytę u endokrynologa w pon 6 czerwca rano a po południu gin.
Gin powiedział że nie ma Teraz powodu do zmartwień bo nie wyszło tak wysoko a czasem jest błędnie podwyższone. Mam zrobić jeszvze raz i z tymi wynikami do endo. Ciekawa je st em czy u nas robią usg tarczycy...
To jest express w ustalaniu wizyt :biggrin2:

I mamy dzien dziecka ktory za rok kazda z nas bedzie obchodzic ze swoimi brzdacami a tymczasem trzymamy ✊✊✊✊
za dzisiejsze wizyty i szczesliwe z nich wiesci
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
1:Aniołkowamama- zaciska nogi i trzyma swoja kolejke
1: Czesia- rozpakowuje swoj trojpak wedlug swojego planu :)

2:.Megi*- wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
3: gosia321 - transfer blastki
3: koralik83 - wizyta po skoerowania na dodatkowe badania przed rozpoczeciem nowych starań
4: Megi* - punkcja
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
6:pisanka89- wizyta u gin prowadzącej ciążę i u endokrynologa
6:Natalia89 - wizyta w klinice ustalenie nowego planu
6: Kajka89 - transfer
8: MartiniM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
8: husann - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
13:Truskawka89 - wizyta przed crio
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
15: Kajka89 - betowanie
17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać[/QUOTE]

Poprzedni też był krótki fostipur 225 i Menopur 75 brak reakcji . ( w Hiszpanii standardowa procedura do in vitro zaczyna się od dawki 225 a kończy na :rolleyes:450 max.
W 2 stymulacji był krótki protokół + anagonista ( Orgalutran )
Amh 1.6 przed operacji w październiku było 5.6
LH 5.62
FSH 8.40
THS 1.40
prolaktyka 20.02
Ogniska endometriozy na jelitach i w wiązadle w dupie :rolleyes:
Macica czysta morfologia macicy ok .
Czy dobrze mnie wyciszyli. ? Nie wiem po czym to poznać ?po 14 dniach antyków endometrium 1 .
Stymulacja trwała 10 dni
W dniu 10 było 8 pęcherzyków i endometrium 10 .
Na początku stymulacji torbiel 4.6 cm ( urosła po 1 stymulacji z rozmiaru 1 cm do 4.6 ona urosła jajka nic ) po 2 stymulacji z 4.6 zmalała do 2.6 :errr:
O jakim DHEA mówisz o tym co jest niby w witaminach dla kobiet w ciąży ?czy o tym na receptę ? Ja średnio wierze w te kolorowe tabletki :).
Jeszcze Cię wykorzystam
Dlaczego u mnie przy stymulacji nie robią badań hormonów. ? Tylko w przypadku hiperkio_O.
I po punkcji dają progeffik 3× 200 max dawkę o_O nie robią potem kontroli prog tylko taka dawka do bety :) dziwnie się czuje bo tylko u mnie nie badają :o

W mojej poprzedniej klinice tez nie robili kontroli prg po punkcji.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Najki ja bardzo często łapałam infekcje przed ciążą do tego miałam zaburzone pH. Bierz probiotyki (ja biorę Lacibios femina ) z tym że dopiero działają po 14 dniach. I najlepiej podmywac się samą wodą bo większość kosmetyków ma składniki wysuszajace. Jeśli już chcesz używać płynu do higieny intymnej to najlepszy jest z rossmama chyba facelle się nazywa. Ma najmniej szkodliwych składników.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry