reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No właśnie mi mówił idź do endo bo ja nie wiem co mogę Ci dać :D bo Przecież spanikowana zadzwoniłam haha :D
Kochana ale nie panikuj wazne ze ronilas badania i w poniedzialek trafisz do endo jesli wyniki jednak potwierdza hashi to bedziesz bardzo szybko pod opieka a czesto jest tak ze wiekszosc kobiet w ciazy dowiaduje sie o tym pod koniec albo po porodzie jak wystepuje u nich przel tarczycowy. Niebezpieczne jest dla dzieci bo moze doprowadzic do opuznien rozwojowych

reklama
Nie zaplodnil się żaden z oocytów, czyli:
- wadliwe oocyty, kiepsko przeprowadzona stymulacja ( czas, zbyt duże dawki leków, źle dobrane leki). Na pewno krótki cykl to był strzał w 10.Wadliwe mogą być z powodu wieku, genetyki. Jeżeli wiek powyżej 35 to 40% oocytów jest wadliwych genetycznie (tak działa natura).
Próbować, na tym samym protokole i liczyć na łut szczęścia dodatkowo aktywacja oocytów. Jak nadal oocyty nie będą się zapładniać, zrobić kariotyp i spróbować na cyklu naturalnym.
- wadliwe plemniki - nie sa w stanie dokonczyc reakcji akrosomanejvchyba bada test HOS to. rozwiązanie FAMSI. Ile masz lat?
32 lata zaraz 33:o. Rozlegla endometrioza to ona ponoć winna. Plemniki dobre . Miałam wszczepiany plemnik w jajko :). .
Czyli jak mi zaproponują ten sam protokół
antyki
Gonal 300
Menopur 75
Orgalutran .
To ma to sens mimo że teraz nie było dobrze. ?

Ostatnia edycja:
Ewunka przez endoetrioze oocyty są kiepskiej jakości. Na pewno jest gdzieś ten "super dobry", tylko u Ciebie problem z kiepską odpowiedzią na stymulacje jest. Wynika to pewnie z jednego działającego jajnika = niskie AMH. Jeżeli oba jajniki by odpowiedziały, to miałbyś średnio 16 oocytów, pewnie z 8 nadaawałoby się do zapłodnienia. Tylko dawki mega jak na 32l. Coś nie bardzo z przysadką jest.. A im wyższe dawki leków, tym gorsza jakość oocytów. Gdzie u Ciebie jeszcze endometrioza jest. Teoretycznie długi protokół, lepszy przy endometriozie, bo wycisza ogniska. A pierwszy był "długi"? był gonapeptyl? jakie LH? dobrze Cie wyciszyli?
Ja bym spróbowała na samym menopurze, i długi protokół, antyki wyciszanie i stymulacja. Wyciszac można dość długo.. Tylko an długim amsz dużo oocytów, ale sałabszej jakości. Ja bym spróbowala długi, tylko stymulacja do 12dni-14dni max.(żeby były dojrzale ,a nie przedojrzale) Albo krótki skoro działa i pobrala bym koenzym i DHEA (badania trzeba zrobić). problem możebyc tez z implanatacją, dlatego podaje się steryd przy endometriozie. U nas było tak, za pierszym razem zapłodniono 2/2 potem 2/2 i ostatnim razem 6/3 !! dużo oocytów było nie dojrzałych, wiec może cos było nie tak.. albo po prostu pech. Albo to ze przez pierwsze procedury było FAMSI a potem ICSI, czyli nie patrzono na zdolność do zapłodninia plekmnika. Trzeba działać, czasem to jest jedyne lekarstwo:-)

najki przemywaj sobie dupeczkę octeniseptem a na noc jakies probiotyk. Duza szansa, ze się wyleczysz:-) w jakies 4-5 dni:-)

Ewunka przez endoetrioze oocyty są kiepskiej jakości. Na pewno jest gdzieś ten "super dobry", tylko u Ciebie problem z kiepską odpowiedzią na stymulacje jest. Wynika to pewnie z jednego działającego jajnika = niskie AMH. Jeżeli oba jajniki by odpowiedziały, to miałbyś średnio 16 oocytów, pewnie z 8 nadaawałoby się do zapłodnienia. Tylko dawki mega jak na 32l. Coś nie bardzo z przysadką jest.. A im wyższe dawki leków, tym gorsza jakość oocytów. Gdzie u Ciebie jeszcze endometrioza jest. Teoretycznie długi protokół, lepszy przy endometriozie, bo wycisza ogniska. A pierwszy był "długi"? był gonapeptyl? jakie LH? dobrze Cie wyciszyli?
Ja bym spróbowała na samym menopurze, i długi protokół, antyki wyciszanie i stymulacja. Wyciszac można dość długo.. Tylko an długim amsz dużo oocytów, ale sałabszej jakości. Ja bym spróbowala długi, tylko stymulacja do 12dni-14dni max.(żeby były dojrzale ,a nie przedojrzale) Albo krótki skoro działa i pobrala bym koenzym i DHEA (badania trzeba zrobić). problem możebyc tez z implanatacją, dlatego podaje się steryd przy endometriozie. U nas było tak, za pierszym razem zapłodniono 2/2 potem 2/2 i ostatnim razem 6/3 !! dużo oocytów było nie dojrzałych, wiec może cos było nie tak.. albo po prostu pech. Albo to ze przez pierwsze procedury było FAMSI a potem ICSI, czyli nie patrzono na zdolność do zapłodninia plekmnika. Trzeba działać, czasem to jest jedyne lekarstwo:-)
Poprzedni też był krótki fostipur 225 i Menopur 75 brak reakcji . ( w Hiszpanii standardowa procedura do in vitro zaczyna się od dawki 225 a kończy na :rolleyes:450 max.
W 2 stymulacji był krótki protokół + anagonista ( Orgalutran )
Amh 1.6 przed operacji w październiku było 5.6
LH 5.62
FSH 8.40
THS 1.40
prolaktyka 20.02
Ogniska endometriozy na jelitach i w wiązadle w dupie :rolleyes:
Macica czysta morfologia macicy ok .
Czy dobrze mnie wyciszyli. ? Nie wiem po czym to poznać ?po 14 dniach antyków endometrium 1 .
Stymulacja trwała 10 dni
W dniu 10 było 8 pęcherzyków i endometrium 10 .
Na początku stymulacji torbiel 4.6 cm ( urosła po 1 stymulacji z rozmiaru 1 cm do 4.6 ona urosła jajka nic ) po 2 stymulacji z 4.6 zmalała do 2.6 :errr:
O jakim DHEA mówisz o tym co jest niby w witaminach dla kobiet w ciąży ?czy o tym na receptę ? Ja średnio wierze w te kolorowe tabletki :).
Jeszcze Cię wykorzystam
Dlaczego u mnie przy stymulacji nie robią badań hormonów. ? Tylko w przypadku hiperkio_O.
I po punkcji dają progeffik 3× 200 max dawkę o_O nie robią potem kontroli prog tylko taka dawka do bety :) dziwnie się czuje bo tylko u mnie nie badają :o

Ostatnia edycja:
Dobra mam wizytę u endokrynologa w pon 6 czerwca rano a po południu gin.
Gin powiedział że nie ma Teraz powodu do zmartwień bo nie wyszło tak wysoko a czasem jest błędnie podwyższone. Mam zrobić jeszvze raz i z tymi wynikami do endo. Ciekawa je st em czy u nas robią usg tarczycy...
To jest express w ustalaniu wizyt :biggrin2:

I mamy dzien dziecka ktory za rok kazda z nas bedzie obchodzic ze swoimi brzdacami a tymczasem trzymamy ✊✊✊✊
za dzisiejsze wizyty i szczesliwe z nich wiesci
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
1:Aniołkowamama- zaciska nogi i trzyma swoja kolejke
1: Czesia- rozpakowuje swoj trojpak wedlug swojego planu :)

2:.Megi*- wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
3: gosia321 - transfer blastki
3: koralik83 - wizyta po skoerowania na dodatkowe badania przed rozpoczeciem nowych starań
4: Megi* - punkcja
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
6:pisanka89- wizyta u gin prowadzącej ciążę i u endokrynologa
6:Natalia89 - wizyta w klinice ustalenie nowego planu
6: Kajka89 - transfer
8: MartiniM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
8: husann - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
13:Truskawka89 - wizyta przed crio
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
15: Kajka89 - betowanie
17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać[/QUOTE]

Poprzedni też był krótki fostipur 225 i Menopur 75 brak reakcji . ( w Hiszpanii standardowa procedura do in vitro zaczyna się od dawki 225 a kończy na :rolleyes:450 max.
W 2 stymulacji był krótki protokół + anagonista ( Orgalutran )
Amh 1.6 przed operacji w październiku było 5.6
LH 5.62
FSH 8.40
THS 1.40
prolaktyka 20.02
Ogniska endometriozy na jelitach i w wiązadle w dupie :rolleyes:
Macica czysta morfologia macicy ok .
Czy dobrze mnie wyciszyli. ? Nie wiem po czym to poznać ?po 14 dniach antyków endometrium 1 .
Stymulacja trwała 10 dni
W dniu 10 było 8 pęcherzyków i endometrium 10 .
Na początku stymulacji torbiel 4.6 cm ( urosła po 1 stymulacji z rozmiaru 1 cm do 4.6 ona urosła jajka nic ) po 2 stymulacji z 4.6 zmalała do 2.6 :errr:
O jakim DHEA mówisz o tym co jest niby w witaminach dla kobiet w ciąży ?czy o tym na receptę ? Ja średnio wierze w te kolorowe tabletki :).
Jeszcze Cię wykorzystam
Dlaczego u mnie przy stymulacji nie robią badań hormonów. ? Tylko w przypadku hiperkio_O.
I po punkcji dają progeffik 3× 200 max dawkę o_O nie robią potem kontroli prog tylko taka dawka do bety :) dziwnie się czuje bo tylko u mnie nie badają :o

W mojej poprzedniej klinice tez nie robili kontroli prg po punkcji.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Najki ja bardzo często łapałam infekcje przed ciążą do tego miałam zaburzone pH. Bierz probiotyki (ja biorę Lacibios femina ) z tym że dopiero działają po 14 dniach. I najlepiej podmywac się samą wodą bo większość kosmetyków ma składniki wysuszajace. Jeśli już chcesz używać płynu do higieny intymnej to najlepszy jest z rossmama chyba facelle się nazywa. Ma najmniej szkodliwych składników.

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry