reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Teoretycznie urodzić się da pan doktor może zrobić czary mary 1 wyjdzie a 2 zdąży się ułożyć a jak jednak się nie ułoży to robią cc . Trafiłaś na szpital który potrzebuje łapówki lub lewego zaświadczenia ze musisz rodzic CC .Ale obawiam się ze na to jest za późno. ....
I teraz wizyta co tydzień i jeśli wody będą ok to będą czekać. ..... w 39 tyg zostawia Cię w szpitalu i będą czekać. .....
Znam kilka takich historii. .......niestety
No dokładnie tak to wygląda...nie ogarniam. Niech mi dadzą gwarancję, że drugiemu dziecku nic się nie stanie jak będę się męczyc, żeby urodzic pierwsze...bo oni mają takie K.... widzi mi się:realmad:

Przecież szanowna pani mi dziś powiedziała, że o sposobie rozwiązania ciąży decyduje jej szef. Jakby gamoń był teraz bogiem. Jak byłam na oddziale to nie zbadał mnie ani nic tylko darł ryja, że dlaczego mnie tu przyjęto, a nie odesłano do ośrodka o 3 stopniu referencyjności...po tygodniu badał mnie jakiś ogarnięty doktorek i skończyło się straszenie innym szpitalem i od razu mogłam wrócic do domu...

reklama
Chyba zgadzam sie z Ewunka odnosnie jakiejs lapoweczki - trafiaja sie jeszcze idioci , ktorzy chyba na to licza. Zreszta glupia juz jestem i nic nie rozumiem ;) i chyba nic madrego nie doradze...

Dziewczyny, pomocy.
Jestem dzisiaj w 16 dniu cyklu i znów zaczęłam plamić, a nawet delikatnie krwawić. What the f...c?:-/ Co to może być? Bo przecież nie kolejny okres, właśnie owulacja mi się kończy. Na ostatniej wizycie widziałam nawet rosnący pęcherzyk i lekarz twierdził, że wszystko jest w porządku. Miała tak któraś po nieudanym transferze?

No dokładnie tak to wygląda...nie ogarniam. Niech mi dadzą gwarancję, że drugiemu dziecku nic się nie stanie jak będę się męczyc, żeby urodzic pierwsze...bo oni mają takie K.... widzi mi się:realmad:

Przecież szanowna pani mi dziś powiedziała, że o sposobie rozwiązania ciąży decyduje jej szef. Jakby gamoń był teraz bogiem. Jak byłam na oddziale to nie zbadał mnie ani nic tylko darł ryja, że dlaczego mnie tu przyjęto, a nie odesłano do ośrodka o 3 stopniu referencyjności...po tygodniu badał mnie jakiś ogarnięty doktorek i skończyło się straszenie innym szpitalem i od razu mogłam wrócic do domu...
Niestety ale chyba nic nie zdziałasz. ....
Bo nie ma obowiązku przy bliźniakach robić cc w Polsce to nie jest wskazanie. ( chyba ze coś się zmieniło )
I to lekarz decyduje jak będziesz rodzic. ....... niestety może podjąć decyzję ze zrobi cc po urodzeniu 1 dziecka bo jest zwolennikiem naturalnych porodów lub czeka na łapówkę lub szpital nie robi cc tak po prostu bo to droga operacja. ....
Troszkę dałaś ciała ze nie zalatwialas zaświadczenia ze musisz. ..... znam wiele dziewczyn które chciały z 1 dzieckiem cc i duzzzzo ich to kosztowało albo nie udało się załatwić . W Kielcach CC jest strasznie ciężko załatwić

Niestety ale chyba nic nie zdziałasz. ....
Bo nie ma obowiązku przy bliźniakach robić cc w Polsce to nie jest wskazanie. ( chyba ze coś się zmieniło )
I to lekarz decyduje jak będziesz rodzic. ....... niestety może podjąć decyzję ze zrobi cc po urodzeniu 1 dziecka bo jest zwolennikiem naturalnych porodów lub czeka na łapówkę lub szpital nie robi cc tak po prostu bo to droga operacja. ....
Troszkę dałaś ciała ze nie zalatwialas zaświadczenia ze musisz. ..... znam wiele dziewczyn które chciały z 1 dzieckiem cc i duzzzzo ich to kosztowało albo nie udało się załatwić . W Kielcach CC jest strasznie ciężko załatwić
Tylko generalnie w tym szpitalu nigdy nie było problemu z cc. Nawet ostatni jak leżałam. Jak dziewczyna chciała cc to miała, jak chciała rodzic sn to rodziła.

falka takie tragedie często się zdarzają jednak. Mimo wszystko to dobry znak. Badaj bete i kontroluj czy spada, bo mogą zostać resztki trofoblastu.

Tylko generalnie w tym szpitalu nigdy nie było problemu z cc. Nawet ostatni jak leżałam. Jak dziewczyna chciała cc to miała, jak chciała rodzic sn to rodziła.
No to limit na maj się wyczerpał może czerwiec. ? Na następnej wizycie ich olsni i zrobią Ci cc .A jak nie to będziesz rodzic naturalnie dasz rade :) wyjścia nie ma. No chyba ze 1500 zł dla doktora :eek: 500 anestezliolog .

reklama
No to limit na maj się wyczerpał może czerwiec. ? Na następnej wizycie ich olsni i zrobią Ci cc .A jak nie to będziesz rodzic naturalnie dasz rade :) wyjścia nie ma. No chyba ze 1500 zł dla doktora :eek: 500 anestezliolog .
Chodzi o to że gdyby było to jedno dziecko to nie robiłoby mi jak mam je urodzic. Ale dzieci jest dwoje w tym jedno poprzecznie. Całą ciąże słyszałam, że żaden z lekarzy nie ryzykowałby porodu sn bo jest to ciąża taka a nie inna i po trosze wymaga też innego traktowania, a po co rzucac sobie kłody pod nogi.
Poza tym jak na ciąże bliźniaczą, moja ciąża jest już donoszona i wg mojego lekarza w tym tyg powinno nastąpic rozwiązanie, a nie że mam sobie tak czekac jak na zbawienie...

Do góry