reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam 1 siostrę :D
Nikt nie powiedział ze będzie prosto :)
Jak zaczniesz będzie lepiej bo znów będzie nadzieja :tak:.
W sierpniu wysiadam w Modlinie to może poleże z Tobą w Twoim ogródku. ?
Ooooooo tak! Jak sie skupie mocno to nawet usłyszę jak Twoj samolot wyląduje :)
Dawaj do mnie! !!!!! To znaczy serdecznie zapraszam :)
Trochę sobie dziś z M pogadalismy tak na spokojnie. Probujemy dalej. W czerwcu wybierzemy sie do kliniki.Bedziemy chcieli miec podane 2 zarodki (oczywiście jeżeli tyle nam wyjdzie). Jedyny problem\zagwozdka to klinika. Jesteśmy w Novum. Ja bym tu została bo oni juz wiedzą co i jak ze mną. M chce spróbować gdzie indziej..Invicta lub Bocian bez roznicy czy Warszawa czy Białystok..no i nie wiem :(

reklama
Buterfly no dobrze to nie jest człowiek się wini że dał dooopy mój M miał tylko jedno życzenie które nie może się spełnić. Wiem że nikt nie mówił że będzie łatwo ale jednak człowiek się łudzi do końca. Nie dam rady drugi raz podejsc do tego przejść tych lekarzy te zastrzyki i czekanie jak w matni dla mnie to za dużo.
Ale wszystkim wam życzę powodzenia i spełnienia tego jednego jedynego marzenia na które tyle czekanie

Mgs wszystkiego najlepszego;***
Natalia, odpocznij trochę, zbierz siły. Może za jakiś czas będziesz gotowa, żeby spróbować jeszcze raz. To,że się nie udało,to nie jest Twoja wina. Nie jest to też wina Twojego męża. Po prostu los zagotowało nam coś takiego. Nie wiem, czemu akurat nas to spotkało - chociaż odkąd wiem,że jest problem, zastanawiam się dlaczego w ogóle kogokolwiek dotyka niepłodność :-/ Medycyna się rozwija, a to daje nadzieję, że i nam się uda. Wiem, że teraz nic Cię nie pocieszy, ale nie poddawaj się. Ja przy pierwszym zastrzyku byłam pewna, że robimy to tylko raz, teraz wiem,że zrobię to po raz kolejny- znów z nastawieniem, że to ma sens i że się uda. Ty też dasz radę! Trzymaj się, kochana :-*

Trochę sobie dziś z M pogadalismy tak na spokojnie. Probujemy dalej. W czerwcu wybierzemy sie do kliniki.Bedziemy chcieli miec podane 2 zarodki (oczywiście jeżeli tyle nam wyjdzie). Jedyny problem\zagwozdka to klinika. Jesteśmy w Novum. Ja bym tu została bo oni juz wiedzą co i jak ze mną. M chce spróbować gdzie indziej..Invicta lub Bocian bez roznicy czy Warszawa czy Białystok..no i nie wiem :(

A ile prób w Novum miałaś?

Jak odpowiedziałaś na 150 .? Może w 6 dniu dołoży coś a może nie będzie potrzeby. ....
Czasem oni maja swoje wizje których nikt nie rozumie ale .....
Mnie dała dodatkowe zastrzyki w 10 ds a w ulotce było napisane ze daje się je w 6 ....
Może chce uzyskać mniej jajek i mniejsze endometrium jest w tym napewno jakiś plan uwierz ze dobry.

No moze, niepotrzebnie to roztrząsam. Nie wiem Jam zareaguje na 150 bo nigdy tak mało nie brałam a pierwsze podglądanie dopiero we wtorek.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Też bym została .
Jeśli lekarz Ci się podoba :D
Jeśli czujesz się tam dobrze to zostań .

Też bym została .
Jeśli lekarz Ci się podoba :D
Jeśli czujesz się tam dobrze to zostań .
No dobrze mi tam.Lekarka tez jest spoko, moge o każdej porze do niej smsa napisać i zawsze odpowie. Poza tym mam tam blisko zeby z pracy dojechać, bez korkow jakies 10 min wiec nawet nie bylo problemu jak na chwile na podglad musialam wyskoczyc w czasie pracy. Ale M ma obawy..Za pierwszym razem 1 zarodek i nie wyszło, za drugim razem 2 zarodki i tez dooopa..no nic, poczytamy, pomyslimy.Kiedyś w końcu do cholery musi sie udac. Teraz jakos lzej mi sie zdobilo :) Walczymy dalej :D

"]Według dotychczasowych zasad, którymi kierowali się lekarze pomiędzy kolejnymi stymulacjami należało zachować minimum trzy cykle przerwy; jednak ostatnio pojawiły się doniesienia, że nie jest to konieczne i nie ma to wpływu ani na powodzenie kolejnej procedury, ani nie jest szkodliwe dla zdrowia.

U mnie w klinice mam odczekać tylko cykl i można prówac dalej

reklama
✊✊✊ trzymamy kciki za jutrzejszy dzień :)

29: gosia321 - punkcja jajników
29: aniołkowamama - za mocno zacisniete nogi zeby synek siedział w brzuszku jak najdluzej

30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
30: malutkikaczorek - kontrola progesteronu
30: Mgs - betowanie
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze
31:dorota1984-betowanie
31:po40 - wizyta serduszkowa
31:Megi*: wizyta w trakcie stymulacji

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
6:pisanka89- wizyta u gin prowadzącej ciążę
8: MartinaM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
17:pisanka89 - badania prenatalne
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)

Do góry