reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
mistle- u mnie tez mowili ze wiek ma znaczenie, dlateo u nas miala to byc formalnosc, ja mam 20 , moj maz 23 mamy zamrozona speerme z przed dwoch lat i niby jest super dobra.... ja jestem w idealnym wieku do rodzenia dzieci a jednka sie nie udalo , a czytalam w necie ze wielu kobietkom po 30 udaje sie za pierwszym razem..... a to ponad 10 lat roznicy a jednka cos bylo nie tak ale sie ciesze ze teraz niz pozniej mialyby sie urodzic chore dzieci albo mialabym poronic , wiec niema tego zlego co by na dobre nie wyszlo :) a bede probowac do konca :D

mistle- ja w sumie lezalam i odpoczywalam nic nie robialm nie przemeczalam sie w sumie , a i tak nic z tego wiec lepiej chyba zyc noramlnie i sie czyms zajac zeby caly czas nie myslec, ja siedzialam i plakalam poprostu bo nie wiedzialam co mam ze soba zrobic .... te dni do testu sa okropne ja nawet nie dotrwalam do bety... 10 dnia po transferze dostaalam okres :/

Witam!:)
tymeczka- gratulacje:)) jestem na biezaca bo podczytuje Was caly czas:)
dzis jestem 8dp IUI ostatnie trzecie podejscie i bede szykowac sie do INVITRO. Przy poprzednim IUI wyszla mi blada druga krecha testu ale nie zdazylam zrobic bety i przyszla @, a teraz tez nie nastawiam sie na cuda. Piersi, sutki mnie bola ale to pewnie od dupka i lutki co biore. Mam testowac dopiero 2.12 w nasza 5 rocznice. Moze bedzie cud;]
takze bede chciala powoli z Wami pisac czesciej i pytac co i jak, zeby lekarz mnie nie zrobil w konia

joweg - do mrozakow mozna podchodzic na naturalnym albo stymulowanym cyklu. decyzje podejmie lekarz.... jesli podejdziesz do koljengo razu na swiezakach to podchodz na swiezej spermie. ze swiezych skutecznosc jest wieksza. nigdy mrozonych o ile oczywiscie mozna

mistle - dziwie sie ze masz krotki przy PCO. wlasnie przy PCO stosuje sie zwykle dlugi protokol _ po to by moc lepiej kontrolowac FSH i LH - a to mozesz zrobic jak zablokujesz czynnosc przysadki mozgowej. czesto jest nawet wyciszanie przez 2 cykle zanim zaczniesz stymulke.
z tym czekaniem to tak, ze ja czekalam 3 lata - jak widzisz w mojej sygnaturce. o przestymulowaniu wogole nie mysl - w najgorszym przypadku masz hiperke a to przeceiz nie smierc. dyskomfort jest czasem lekkki, czasem mocny ale sie da przezyc. sporo dziewczyn mialo przestymulowanie - ja w ostatnim tez. i wsie zyjemy i sie mamy dobrze. wazne zeby uzyskac dobra ilosci komorek o dobrej jakosci
wiek mezczyzny nie ma znaczenia o ile nie przekroczyl on ok 45 lat. pozniej faktycznie jakosci i ilosci plemniorow sie pogarsza, ale do 45 jest ok. u kobiet kazdy rok obniza szanse - z bardzo szybkim spadkiem powyzej 35 lat.

palu_nr1- miejmy nadzeije ze nie dolaczysz do nas i ze Ci sie udalo :)
lolitka200- to ja chyba na naturalnym bo nic nie mowil, tylko ze bede musiala brac jakies hormony, o anty nic nie bylo mowy a napewno by cos powiedzial. a co do tego protokolu to u mnie nie pisalo czy krtoki czy dlugi tylko ze z anatgonista, ja bralam przed wlasnie 1 miesiac anty i potem okres i stymulacja

Dziewczyny, zaraz się chyba popłaczę! Jak to jest z tymi zapachami? Jestem w 3dpt i tym razem specjalnie się oszczędzam. Zastosowałam się też w miarę do tych zakazów zapachowych. Pracuję sobie z domu, zeby nerwy mnie na kierowców nie ponosiły w czasie drogi do pracy itp. Aż tu nagle wychodzę na klatkę schodową i mało się nie przewróciłam. Takie silne stężenie jakiejś farby czy rozpuszczalnika. Postanowili pomalować hol betonowy jakimś ostrym środkiem i nikt nawet okien na klatce nie otworzył. Czy taki ostry zapach mógł przeniknąć do mojego zarodka czy on raczej bezpieczny i z tymi zapachami chodziło tylko o moment przenoszenia go ze szkiełka do macicy?

lula2000-chyba bez przesady kochaan :) co ma byc to bedzie , ja idotka wiesz co zrobilam mylam piekarnik srodkiem z amoniakiem po trnansferze pare dni nie zastanowial sie nad tym :/ teraz tego zaluje , ale ty tylko przeszlas a ja siedzialam w tym :D niemartw sie bedzie dobrze :D

reklama
dziewczyny dziekuje za slowa pocieszenia. w sumie to nie mam wyjscia, antybiotyk musze brac,bo gorsze byloby nie leczenie zapalenia drog moczowych niz branie antybiotykow. jutro transfer blastusia-ow. dam znac jak wroce ;-)

lula hej, bedziemy testowac w podobnym czasie, nie stresuj sie tym zapachem,bedzie ok
joweg trzymam kciuki za styczen! to bedzie twoj rok

Do góry