reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

dziewczyny,tam nie ma co pekac ,bo nie ma pecherzyka,owulacji tez nie,jest zablokowana estradiolem

No nie do końca, mi lekarz powiedział, ze takie sytuacje się zdarzają w ok 20% przypadków, ze pęcherzyk może urosnąć mimo brania estrofemu. Mi się tak przydarzyło... w 13 dniu na cyklu sztucznym okazało się, ze najprawdopodobniej dwa dni wcześniej miałam owulke i zrobiła się torbiel krwotoczna po pękniętym pęcherzyku. Badania progesteronu ja potwierdziły.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No nie do końca, mi lekarz powiedział, ze takie sytuacje się zdarzają w ok 20% przypadków, ze pęcherzyk może urosnąć mimo brania estrofemu. Mi się tak przydarzyło... w 13 dniu na cyklu sztucznym okazało się, ze najprawdopodobniej dwa dni wcześniej miałam owulke i zrobiła się torbiel krwotoczna po pękniętym pęcherzyku. Badania progesteronu ja potwierdziły.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

wszedzie zdarzyc moze cos nieprzewidzianego przez lekarza,fakt jest ze ta owulka i pecherzyk do niczego nie sa przydatne.Robi sie w takim momencie krio? bo teraz ja nie wiem;)

Kochana,ja 1,5 roku temu ,wiedzialam tylko co to znaczy icsi, dzisiaj niestety moglabym ksiazke napisac.Nie ma za co przepraszac,to chyba nic zlego ,ze sie wszystkiego nie wie.:):):)
Ann ja byłam przekonana, że on sam musi pęknąć do crio. Bo jak teraz miałam świeżaka to owszem brałam, żeby pęknął. No ale czasami zdarza się, że cos można pokręcić.
Teraz przejrzałam papiery i okazuje sie, że jak szłam długim protokołem to owszem dali mi na pęknięcie. Ale poprzednie 2 transfery do crio nic nie brałam :)

5 dni a zawsze był punktualny nawet po transferze.

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

u mnie po transferze,zawsze bylo wszystko do gory nogami,dopiero nastepna @ sie normowala.Wg.lekarzy @ ktory przychodzi tez po 30-35 dni nie jest podobno jeszcze niczym odbiegajacym od normy. Ja mam np. tak ,ze jak o tym nie mysle to przylazi wtedy kiedy powinna,a jak czekam bo wszystko jest pod nia ustawione i sie stresuje bez konca ,to zawsze robi mnie w konia.;)

Ann ja byłam przekonana, że on sam musi pęknąć do crio. Bo jak teraz miałam świeżaka to owszem brałam, żeby pęknął. No ale czasami zdarza się, że cos można pokręcić.
Teraz przejrzałam papiery i okazuje sie, że jak szłam długim protokołem to owszem dali mi na pęknięcie. Ale poprzednie 2 transfery do crio nic nie brałam :)
Jasne ,bo dlugi protokol,po ktorym jest punkcjai transfer,to inna para kaloszy;)a do krio mozna podchodzic na naturalnym cyklu i na sztucznym.Tylko ze ty juz masz zaplodniona komorke,wiec jedyne co ona ma zrobic to sie ladnie zakopac:)

wszedzie zdarzyc moze cos nieprzewidzianego przez lekarza,fakt jest ze ta owulka i pecherzyk do niczego nie sa przydatne.Robi sie w takim momencie krio? bo teraz ja nie wiem;)

Mi wtedy odwołali :(
Ale to chyba przez to, ze ta owulke juz była, do końca nie wiadomo kiedy... A od tego zależny jest dzien podania zarodka.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry