reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

te komórki nie sa "hodowane" w sposób naturalny, a 4 zdolne do zapłodnienia to jest nic.. Chodzi mi o to że jeżeli laska ma 15 oocytów i z tego ma duuzo zarodków i ivf konczy się sukcesem. To nie być z czego dumnym ze to pierwsza procedura zaskoczyła. Tobie potrzeba z 3 procedur żeby dorównać tej"szczesciarze":-p No z endo jest problem, ale dlatego jest długi protokół i wyciszanie które może trwac dość długo, żeby zaleczyć ogniska endo. U mnie było zapłodnionych 6 oocytów, zapłodniły się tylko 3. Wiec może miałas pecha, bo u mnie za 1 razem 100% zaplodnien. jeżeli jednak komóry zdegradowane przez endo, zawsze jest szansa na kd.
Ja idę chyba krótkim protokołem który poprzedzaja antyki
Za 1 razem 36 dni antyków
Za 2 razem 14 dni antyków i 10 dni gonal 300 i menopur 75.
I co teraz hmmm mmm prosić o dawkę 450 .? Max. ? Żeby mi uszami wyszły. ?

reklama
Ewunka jeśli masz siłę to powalczyć ale najpierw bym popytala lekarza czy zaczynać na świeżo czy najpierw znaleźć przyczynę tego niepowodzenia. Może można by zbadać te jajka które nie podjęły pracy?
Przyczyną jest rozległa endonetrioza a jej się pozbede jak wytne jajniki i macie. .... a wtedy to już mi się nie uda zajść ciążę wiec musze próbować z moja koleżanka ..... co łatwe nie jest.. no i do końca się nie pozbede bo ogniska mam w jelitach i dupie i nie wiem gdzie jeszcze

Ostatnia edycja:
Ja na chwile obecna nie biore acardu, nie widze sensu, ani logiki... W zasadzie to ja sie bardziej boje go brac.
W pierwszej ciazy nie bralam i bylo wszystko ok.
jak wszystko jest gites, to super:-) uważaj na siebie w razie co szpital. U mnie jeden doktorro przepisał clexane, drugi zabronił i donosiłam bez, wiec wrzuc na luz. skoro piszesz ze wcześniej było ok, to tez nie widze sensu, ale odpowiedzialności za małego człowieka nie chce brac:-p

ewunka poczytaj o gonapeptylu, pierwotnie lek na endo, stosowany przy wyciszaniu które średnio trwa 2 tyg. Ale może trwac i 3 miesiiace branie gonapeptylu a potem stymul;acja. No i na długim jest więcej oocytów niż na krótkim, niby gorszej jakości, ale to zlaezy od problemu. przy PCOS polecałabym krótki:-p dużo by pisać:-p
tutaj link o podobnym leczeniu:Link do: HealthUnlocked | The social network for health
zrób research:-)

Przyczyną jest rozległa endonetrioza a jej się pozbede jak wytne jajniki i macie. .... a wtedy to już mi się nie uda zajść ciążę wiec musze próbować z moja koleżanka ..... co łatwe nie jest
Ale jesteś silna babka i łatwo się nie dasz koleżance weź z nią pogadaj jak trzeba i załatw sprawę;))

ewunka poczytaj o gonapeptylu, pierwotnie lek na endo, stosowany przy wyciszaniu które średnio trwa 2 tyg. Ale może trwac i 3 miesiiace branie gonapeptylu a potem stymul;acja. No i na długim jest więcej oocytów niż na krótkim, niby gorszej jakości, ale to zlaezy od problemu. przy PCOS polecałabym krótki:-p dużo by pisać:-p
Popieram ja mam wprawdzie ogniska w lewym jajniku ale doktorek dał mi właśnie gonapeptyl a potem Menopur plus bemfola jak na 1 stymulke poszło ok

tutaj link o podobnym leczeniu:Link do: HealthUnlocked | The social network for health
zrób research:-)
To jak moja być gorszej jakości juz jakość do dupy hi to może lepiej krótkim . Zobaczę co moja powie. ... zbiera się komisja mądrych głów i decydują co dalej z tym beznadziejnym przypadkiem robić. ....
Operacji się boje. .... nie chciała bym iść bo po ostatniej wszystko jest gorzej. ..
Tylko czy od tych 2 stymulacji nie zrobiło mi się milion nowych ognisk. ? Torbiel endonetrialna zmalała z 4.5 cm do 2 coś to chyba dobrze i można wnioskować ze nie jest gorzej a lepiej

Dziewczyny bylam u lekarza jednak. Mam lozysko przodujace. Stad plamienia...
Dal mi jeszce luteine podjezykowa. I tyle. Mam sie oszczedzac, ale bez przwsady, zyc normalnie i tak nic z tym nie zrobie. Bede plamic caly czas, jedynie jak bedzie zywa czerwona krew to do szpitala...

reklama
ewunka gorszej bo np. ja na długim mam 24 oocyty a na krótkim miałabym z 12. Jak jest dużo to sa gorsze, a jak mówimy o 6-8 czy 10 to normalna wartość.

Do góry