reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

ale po braniu aspiryny, polopiryny nie było krawien z nosa?
jak sa pajaczki to naczynka słabe, przy ciąży rosnie prg i jest przekrwienie naczyń, zwieksza się objetosc krwi. Naczynka mogą nie wytrzymywać, dodatkowo acard podowuje kruchac naczyń bo wypłukuje wit. C. Może lepiej clexane? on nie powoduje kruchości naczyń. A może za duza dawke bierzesz teoretycznie powinnobyc k.100mg.

reklama
ale po braniu aspiryny, polopiryny nie było krawien z nosa?
jak sa pajaczki to naczynka słabe, przy ciąży rosnie prg i jest przekrwienie naczyń, zwieksza się objetosc krwi. Naczynka mogą nie wytrzymywać, dodatkowo acard podowuje kruchac naczyń bo wypłukuje wit. C. Może lepiej clexane? on nie powoduje kruchości naczyń. A może za duza dawke bierzesz teoretycznie powinnobyc k.100mg.
Ja Ci powiem, ze ja wogole nie wiem po co mi ten acard. Zadnych badan na krzepliwosc krwi nie mialam... zespolu antyfosfolipidowego nie mialam badanego.

Na zapas super:-p ja tez brałam na zapas, ale nie miałam takich problemów i chyba odstawiłam ok. 20tc. Ja bym wybrała jednego lekarza i się go słuchała, albo brać już do końca, albo próbujesz odstawić. Możesz brac 35mg chyba acesan ma taką dawke i zobaczyć czy krwawienia się zmniejsza, albo przejść na clexane. Sa kobietki które plamią przez całą ciąże, takie po prostu są:-) było usg genetyczne? przezierność ok?

ewunka zawsze jakaś cześć jajec odpada, niedojrzałe oznaczenie MI, niedojrzałe głęboko zdegenerowane GV. Dobre komóry to MII, ale to nie znaczy, ze wszystkie się zapłodnią ładnie. Były tylko 4. No i jeszcze jedno zapłodniły się? były przedjadrza oznaczenie może być PN na epikryzie..Na forum była historiado trzech razy sztuka. Pierwsze podejście 2 komóreczki, żadna się nie zapłodniła. Drugie ivf dwa zarodki z dwóch oocytów i zero ciąży. Trzecie ivf 2 oocyty i dwa zarodki i jest bobas już teraz dorosła mezczyzna:-) Nie poddawaj się, każde podejście jest inne. Przy endo może być ciężej, ale masz 4 a nie 2 oocyty:-)
1 podejście było 0
2 odejście były 4
Tak naprawdę nie wiem czy nie nie zaplodnily czy nie zaczęły się dzielić . Zadzwoniła pani z laboratorium i powiedziała ze transferu nie będzie bo nie ma z czego ...... zaczęłam płakać i już nie spytałam na jakim etapie to się skończyło bo wtedy to nie było ważne. ......
W raporcie tez było napisane nie podjęły współpracy i ze były dziwne lekko złe nie umiem tego przetłumaczyć bo jak ty do mnie piszesz po polsku to tez wydaje mi się ze to chiński nie rozumiem tych oznaczeń.
Podejmę 3 stymulację mam ja za darmo leki i wszystko 4 raczej nie bo 7000€ na walkę wiatrakami nie wiem czy mnie stać.
I nie wiem co mam robić. ? Najpierw znów operacja o usuniecie zrostow. ? ( ostatnia miałam w październiku rezerwa spadła strasznie i 1 jajnik bardziej operowany jeszcze nie działa. Czy krwawienie z odstawienia okres i start i co jeszcze większe dawki. ? Myślę że żadne badania tu nic nowego nie wykryja bo to ta k.....a endometrioza .

1 podejście było 0
2 odejście były 4
Tak naprawdę nie wiem czy nie nie zaplodnily czy nie zaczęły się dzielić . Zadzwoniła pani z laboratorium i powiedziała ze transferu nie będzie bo nie ma z czego ...... zaczęłam płakać i już nie spytałam na jakim etapie to się skończyło bo wtedy to nie było ważne. ......
W raporcie tez było napisane nie podjęły współpracy i ze były dziwne lekko złe nie umiem tego przetłumaczyć bo jak ty do mnie piszesz po polsku to tez wydaje mi się ze to chiński nie rozumiem tych oznaczeń.
Podejmę 3 stymulację mam ja za darmo leki i wszystko 4 raczej nie bo 7000€ na walkę wiatrakami nie wiem czy mnie stać.
I nie wiem co mam robić. ? Najpierw znów operacja o usuniecie zrostow. ? ( ostatnia miałam w październiku rezerwa spadła strasznie i 1 jajnik bardziej operowany jeszcze nie działa. Czy krwawienie z odstawienia okres i start i co jeszcze większe dawki. ? Myślę że żadne badania tu nic nowego nie wykryja bo to ta k.....a endometrioza .
Ewunka jeśli masz siłę to powalczyć ale najpierw bym popytala lekarza czy zaczynać na świeżo czy najpierw znaleźć przyczynę tego niepowodzenia. Może można by zbadać te jajka które nie podjęły pracy?

Na zapas super:-p ja tez brałam na zapas, ale nie miałam takich problemów i chyba odstawiłam ok. 20tc. Ja bym wybrała jednego lekarza i się go słuchała, albo brać już do końca, albo próbujesz odstawić. Możesz brac 35mg chyba acesan ma taką dawke i zobaczyć czy krwawienia się zmniejsza, albo przejść na clexane. Sa kobietki które plamią przez całą ciąże, takie po prostu są:-) było usg genetyczne? przezierność ok?
Tak badania genetyczne mialam, przeziernosc ok, przeplywy ok, kosc nosowa widoczna. Dwa badania w dwoch innych tyg ciazy. Wszystko gra. Dzieki, ze pytasz i podpowiadasz, masz naprawde duza wiedze! Szacun! :-)

1 podejście było 0
2 odejście były 4
te komórki nie sa "hodowane" w sposób naturalny, a 4 zdolne do zapłodnienia to jest nic.. Chodzi mi o to że jeżeli laska ma 15 oocytów i z tego ma duuzo zarodków i ivf konczy się sukcesem. To nie być z czego dumnym ze to pierwsza procedura zaskoczyła. Tobie potrzeba z 3 procedur żeby dorównać tej"szczesciarze":-p No z endo jest problem, ale dlatego jest długi protokół i wyciszanie które może trwac dość długo, żeby zaleczyć ogniska endo. U mnie było zapłodnionych 6 oocytów, zapłodniły się tylko 3. Wiec może miałas pecha, bo u mnie za 1 razem 100% zaplodnien. jeżeli jednak komóry zdegenerowane przez endo, zawsze jest szansa na kd.

Ostatnia edycja:
Tak badania genetyczne mialam, przeziernosc ok, przeplywy ok, kosc nosowa widoczna. Dwa badania w dwoch innych tyg ciazy. Wszystko gra. Dzieki, ze pytasz i podpowiadasz, masz naprawde duza wiedze! Szacun! :-)
pytam bo czasem plamienia oznaczają późne poronienie gdy np. jest ZD, ZP itp.. a u Ciebie zdrowy płód:-) to ja mysle ze salicylany Ci szkodzą, ale bałabym się odstawić, wiec przeszłabym na clexane i zobaczyła czy znikną. Z tego co piszesz jest naturalna kruchość naczyń (pajaczki) a prg i salicylany to poglebiaja, wiec naczynnka pekaja i masz lekkie plamienia. Na lekkich plamieniach powinno się skończyć. Potem będą dziasła krwawic itp.:-)

reklama
pytam bo czasem plamienia oznaczają późne poronienie gdy np. jest ZD, ZP itp.. a u Ciebie zdrowy płód:-) to ja mysle ze salicylany Ci szkodzą, ale bałabym się odstawić, wiec przeszłabym na clexane i zobaczyła czy znikną. Z tego co piszesz jest naturalna kruchość naczyń (pajaczki) a prg i salicylany to poglebiaja, wiec naczynnka pekaja i masz lekkie plamienia. Na lekkich plamieniach powinno się skończyć. Potem będą dziasła krwawic itp.:-)

Ja na chwile obecna nie biore acardu, nie widze sensu, ani logiki... W zasadzie to ja sie bardziej boje go brac.
W pierwszej ciazy nie bralam i bylo wszystko ok.

Do góry