reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Westi będziemy czekać na Ciebie jak zabierzesz sił do dalszej walki i odpoczniesz to wróć;***

Dziewczyny kiedy i!planujemy się 2 dniowy zarodek? Kiedyś któraś wrzuciła tu rozpiske implantacji wrzucicie jeszcze raz;))

reklama
Natalia proszę :)
2-3 dniowe:

1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Embrion sie dzieli
2dpt .. Embrion staje sie blastocysta
3dpt .. Blastocysta wychodzi z otoczki
4dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
5dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna „zakopywac” sie w endometrium
6dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
7dpt.. Zarodekjest juz zaimplantowana
8dpt…Zaczyna byc produkowane HCG
11dpt…HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie

Westi przytulam :-* wierze, ze zostaniesz wspaniala mama! Teraz odpocznij, sie zresetuj i wracaj pelna sily i energii. Czekamy! :-)

Ewunka strasznie mi przykro...

Ja noc mialam spokojna, alleluja!!!
Teraz nie wiem czy to mozna nazwac plamieniami, mam lekko zabarwiony sluz na brazowo, ale ten brazowy tez taki rozmyty. Chyba dobrze, co?
Wczoraj dzwonilam do dr. Mowil, ze jak nie krwawie na czerwono, to narazie moge byc w domu. W szpitalu i tak mi nic nie zrobia. To samo co w domu: nospa, duphaston i lezenie...
Tak sobie pomyslalam, ze moze sie umowie do lekarza z Artemidy (Klinika Leczenia Nieplodnosci), moze oni powiedza mi cos wiecej dlaczego plamie, skoro nie mam krwiaka, no i co z tym acardem.
po pierwsze jak reagujesz na aspirynę? brałaś kiedyś na przeziębienie? miewasz krwotoki z nosa? cera naczynkowa? wytłumaczen może być kilka od uczulenia na salicylany, po wysoki poziom prg i pekajace naczynka...

ewunka zawsze jakaś cześć jajec odpada, niedojrzałe oznaczenie MI, niedojrzałe głęboko zdegenerowane GV. Dobre komóry to MII, ale to nie znaczy, ze wszystkie się zapłodnią ładnie. Były tylko 4. No i jeszcze jedno zapłodniły się? były przedjadrza oznaczenie może być PN na epikryzie..Na forum była historiado trzech razy sztuka. Pierwsze podejście 2 komóreczki, żadna się nie zapłodniła. Drugie ivf dwa zarodki z dwóch oocytów i zero ciąży. Trzecie ivf 2 oocyty i dwa zarodki i jest bobas już teraz dorosła mezczyzna:-) Nie poddawaj się, każde podejście jest inne. Przy endo może być ciężej, ale masz 4 a nie 2 oocyty:-)

po pierwsze jak reagujesz na aspirynę? brałaś kiedyś na przeziębienie? miewasz krwotoki z nosa? cera naczynkowa? wytłumaczen może być kilka od uczulenia na salicylany, po wysoki poziom prg i pekajace naczynka...
Bralam aspiryne, krwotoki z nosa tylko w dziecinstwie, cert naczybkowej raczej nie mam, na nogach pekaja mi naczynka, mam tzw pajaczki...

reklama
Do góry