reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lolitka200 - w piątek 18.11. mam wizytę (to będzie końcówka cyklu). Jak wszystko będzie ok to pewnie w pierwszej dekadzie grudnia
joweg - betka w 10 dpt powinna coś wykazać, wcześniej faktycznie nie ma co. Ja uzbroiłam się w cierpliwość i dopiero 14dpt zrobiłam sikańca, a następnego betkę. Pozdrawiam
agapl13 - nie załamuj się Kochana, może się jeszcze uda. Trzymam kciuki. Daj znać, czego się jutro dowiesz.

reklama
nie mam za bradzo gdzie wczesniej bety zrobic a termin mam na 24.11 dopiero :D a jezeli dwa zarodki by sie zagniezdzily to wczesnije by nie wyszlo?

gkvip2505 dzieki, bezcenne sa takie slowa wsparcia,

joweg nie ma znaczenia dwa czy jeden, testy z surowicy krwi wykrywaja poprostu obeznosc hcg we krwi ktory moze pojawic sie od 10 do 14 dni a w sikancach jest ciezej wykryc bo sa mniej czule wiec lepiej po 12 do 14 dniach, wiec jak sie uda (a czuje ze Ci sie uda:)) to dowiesz sie dopiero na usg czy masz 1 lub 2:) i jesli nie mozesz wczesniej to jakos musisz wytrwac;-)
gkvip2505 i joweg a jaki u Was problem byl?

a po ilu pierwsze usg? ze mna wszytsko ok , jestem mloda i wyniki mam wrecz idealne , maz byl chory i bral chemioterapie a teraz jest jeszcze za wczesnie zeby normalnie probowac, zamrozil wczesnije nim wziol chemie sperme no i teraz czekamy czy zadoreczkom sie spodoba u mnie w brzuszku czy nie :) ale miejmy nadzeije ze tak takiego lukssusu nigdzie nie znajda :D

kiedy usg to zalezy od lekarza ale z reguly od wyniku bety po 2 tyg. wierze ze Wam sie uda tym bardziej jak jestes mloda i zdrowa a to Wasze tez pierwsze podejscie?
joweg bierzesz progesteron dopochwowo? jak z nim przed transferem? w poniedzialek na noc mam tez wziac jak we wtorek o 9.30 transfer? czy przerwac na transfer? czy ta globulka tam nie bedzie przeszkadzala przeciez do rana nie wiem czy sie rozpusci moze cos zostac? jak lekarz Ci mowil? pierwszy raz biore progesteron dopochwowo

tymeczka- ja mialam transfer wczoraj o 8:50 z rana i prosegsteron dopochwowo dopiero pierwszy raz na noc wzielam przed snem takie zalecenia byly od lekarza , i teraz co 8 godzin dwie mam brac :D nom mi troche te taletki wyciekaja hehe :D ale to normalne , tak to nasza pierwsza proba :) i miejmy nadzieje zakonczy sie sukcesem :)

hope71 a jak bylo u Ciebie z tym progesteronem dopochwowo-po punkcji dostalas i na transfer przerwalas?
czy normalnie na noc zaaplikowalas i na drugi dzien do transferku przystapilas?

Jawag- progesteron dowcipny wycieka, tzn. otoczka kapulki. Tez sie tym martwilam ale lekarka mnie uspokoila.
Wydaje mi sie,ze Ci Francuzi ktorzy przyjezdzaja do was na in vitro moga sie starac o czesciowy zwrot kosztow z ubezpieczalni. Nie dziwie sie zatem,ze do Was przyjezdzaja. Zaplaca troche wiecej ale przynajmniej sa trakowani po ludzku, nikt na nich nie wykonuje zadnych prob i nie czeka na cuda.

Poza tym dziekuje Wam bardzo dziewczyny za cieple slowa!!!
Mam nadzieje,ze jutro bede miec wystaraczajaco duzo spokoju by im wygarnac,ze czuje sie jak krolik doswiadczalny, bo od poczatku kfalifikowalisy sie do icsi . Mam na to wydaje mi sie silny dowod : dwa pisma z kliniki w Niemczech podpisany przez lekarke.

reklama
danii ja też miałam od środy zacząc wyciszanie, ale walczę z bakterią na razie więc klops-zobaczymy co pokaże kolejny wymaz , ale dopiero za jakieś 1,5tyg.lub więcej-ehhhhhh-musze uzbroić się w cierpliwość

Do góry