reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

czesc dziewczyny,
Trace wszelka nadzieje, dzwonili ze szpitala. Dwa mlodsze przestaly sie rozwijac. Zostal jeden, ktory nie jest jeszcze w fazie blastocysty. Jutro ostatni dzien. Czuje ,ze transfer sie nie odbedzie i oni o tym od poczatku wiedzieli, dlatego zostawiali sobie zawsze otwarta furtke. Nie wiem co robic. Zastanawiam sie,czy nie pojsc z tym do adwokata. Oni chyba czekali na cud , biorac pod uwage wyniki mojego meza....Przeciez in vitro stosuje sie gdy wina lezy po str. koniety a gdy wina jest po str mezczyzny to stosuje sie icsi.... ide sobie poryczeccc;.... buziki pa pa

reklama
hope71- chyba tak zrobie i zaczne cos ogladac , wogole caly przyszly tydzien mam wolne , chyba oszaleje hehe
gkvip2505- ciebie ten na poczatku bolal brzuch? ja noramlnie czuje jakbym miala powietrze w brzuchu tak mi dziwnie hehe a ty po ilu dniach testowalas ? i jakie zarodki maials tzn ilo dniowe dane ?
agapl13- ja mialam podane 3 dniowe zarodki a ty pewnie bedziesz miec 5 dniowe dlatego :) u mnie w klinice nie czekaja raczej do 5 dnia , z tego co pytalam inne pacjentki to zawsze mialy dawane 3 dniowe, nie wiem czy to zelzy od wieku czy od czego , u mnie zeby zmniejszyc ryzyko hiperstymulacji to dali mi protokol z anatgonista, ta twoja klinika naprawde dziwna i ich podejscie to ze kasa chorych pokrywa to nie upowaznia ich do tego zeby wszytstko piprzyc..... dlateo juz wiem dlaczego tyle osob z Francji przyjezdza do Niemiec i placa prywatnie sobie jak tak lipe robia, nie wiem czy oni sa az tak nie kompetentni ??? i dlaczego tyle czekaja ?nie rozumiem poprostu nie rozumiem to ilo dniowe zarodki oni planuja ci podac ?

agapl13- masz racje !!!1 idz do akwokata oni sobie jaja robia , ale wczesniej im powiedz ze idziesz do akwokata i czy wiedza co narobili i ze testy to moga se robic na krulikach nie na tobie , moze jeszcze sie uda modle sie za ciebie i twojego blastusia , jak bedzie ok on to jutro transfer ? dlaczego nie zazadalas zeby ci dzis zrobili ?

czesc Joweg, to co sie dzieje we francji brzmi fatalnie ale pewnie wszystko zalezy od kliniki, jak wszedzie, co do niemiec to niestety tutaj jest oficjalnie zakaz rozwoju zarodka powyzej 3-ciego dnia oraz nie wolno wybierac lepsze gorsze tylko wsadzaja jak leci...dodatkowo w mojej okolicy mialam raczej nieciekawe doswiadczenia z klinikami i lekarzami w zwiazku z tym i z moim wiekiem zdecydowalismy sie zaufac opiniom z internetu i wybralismy klinike w czechach i naprawde byla to super decyzja, super lekarze, fajne pielegniarki, super embrolog relacjonujaca z wypiekami na twarzy jak sie wszystko pieknie dzieli, staly kontakt telefoniczny no i troche taniej niz w niemczech ale nie zawracalismy sobie glowy walkami o refundacje bo pewnie i tak nic z tego skoro "niezgodnie" z prawem...zenada...ok to tyle co doswiadczylam sama ale warto i tak bylo przejsc przez to wszystko bo to co czlowiek wywalczyl docenia pewnie sto razy bardziej, przynajmniej ja tak mam, pozdrawiam i trzymam kciuki

hope71- to powiem ci ze nie wiedzialam ze tylko3 dniowe moga :D co do mojej kliniki to wybrali wlasnie dwa najlpsze zarodki , a 3 zamrozili juz po 1 dobie , dlaczego nie wiem :) wiem natomiast ze zabronione jest od paru tygodni oddawania do adopcji zarodkow..... a ty bedziesz miec jedna dzidzie czy dwie ? jak sie czujesz mow :)

hej dziewuszki juz dzis zero bolu 3dzien po punkcji:-D
agapl13 nie daj sie tak zwariowac poczekaj jeszcze do jutra!a nuz..wode powinna Ci sama wyplywac a to co czujesz to mozesz miec troche plynu ktory Ci sie uzbieral (ile mialas pecherzykow?) mnie gin powiedzial ze jesli bede czula i dyskomfort bedzie narastal mozna go odessac tylko po transferze, mial taki przypadek u siebie ze dziewczyna po transferku udanym poszla do niego i jej odessali i jest w bezpiecznej spokojnej ciazy

eeeeeee nie chce zasmiecac w sumie forum, odezwalam sie bo maly ma lepsza faze a ja jestem chora no i jest weekend...prawda jest taka ze jestem forumowiczka sprzed roku z maja, kiedy to odbyl sie transfer 2 zarodkow-trzecie podejscie, jeden przetrwal no a w styczniu rodzilam:-), synus sie nam urodzil :-), forum podczytuje i jak mam jakis pomysl na dolegliwosci czy cos tam wiem to pisze, oczywiscie jak mi maly pozwoli...jezeli klinika wybierala zarodki lepsze to pewnie odbywa sie to nieoficjalnie bo wiem ze oficjalnie mowi sie ze nie mozna bo to niemoralne i wbrew prawom czlowieka czy inny tego typu farmazon....dobrze ze ci podali te lepsze i ze wiesz jakie mialas, ciesze sie ze dobrze trafilas a ja w przyszlym roku bede znow startowac bo 2 mrozaczki w lodowie a latka leca no wiec trzeba przyspeedowac :-D, jak chcesz i masz jakies pytania to mozemy gadac na priwie zeby tu nie zawalac przestrzeni

tymeczka-to kiedy transfer jutro ? trzymamy kciuki :)
hope71- superrr :) odezwe sie potem bo teraz musze sie zbierac bo na obiad do tesciow jedziem y:)

gvkip - sie wyluzuj. niejedna taka juz tu byla i trula atmosfere. zaczelas od ataku na kogos i kontynuujesz. a ja cie krytkyuje za to, ze obrazasz inhych i glupoty piszesz. i oceniam twoja wiedze tylko dlatego ze to ty ocenilas kosik jak pierwsza - wiec sama sie prosilas o ocene swojego zachowania i wiedzy. nie truj a wsio bedzie dobrze. nie bede juz komentowac twoich wypowiedzi bo szkoda mi palcow na pisanie do ciebie.

i uszczypliwa tez nie musisz byc zyczac mi milego dnia majac na mysli wrecz cos przeciwnego. obluda dookola sie szerzy

agapl
- nie trac kasy na adwokata. niestety sprawa dla ciebie jest od razu przegrana. po prostu badz madrzejsza nastepnym razem, nie idz do tej kliniki i zawsze pytaj o wazne rzeczy zeby potem takie kwiatki nie wychodzily

tymeczka - a po kieja ty masz takie drogie te leki (ten po 240pln?). kup se tanszy odpowiednik.

ewaz
- oczywista ze sie dzieci rodza po pgd. trudno znalezc kogos bo to badania jest drogie, malo osob sie decyduje stad masz trudfnosci. ale dzieci sie rodza - normalnie, jak zawsze. trosze oslabia to szanse ale spokojnie. jak musicie to musicie. trzymam za ciebie kciuki mocno

Ostatnia edycja:
reklama
gvkip - sie wyluzuj. niejedna taka juz tu byla i trula atmosfere. zaczelas od ataku na kogos i kontynuujesz. a ja cie krytkyuje za to, ze obrazasz inhych i glupoty piszesz. i oceniam twoja wiedze tylko dlatego ze to ty ocenilas kosik jak pierwsza - wiec sama sie prosilas o ocene swojego zachowania i wiedzy. nie truj a wsio bedzie dobrze. nie bede juz komentowac twoich wypowiedzi bo szkoda mi palcow na pisanie do ciebie.

i uszczypliwa tez nie musisz byc zyczac mi milego dnia majac na mysli wrecz cos przeciwnego. obluda dookola sie szerzy
Nie oceniaj ludzi swoja miara kobieto.:tak: Nie jestem pierwsza i ostatnia osoba ktora ty sie czepiesz, wiele dziewczyn ma cie dosyc i wiele poprzenosilo sie na inne fora z twojego powodu, a wiele obecnych tu osob ignoruje twoje wypowiedzi i cala ciebie. Przypisalas sobie prawo oceniania i krytykowania wszystkich na tym forum w sposob chamski, bog wie tylko dlaczego! No ale kompleksy gdzies trzeba leczyc prawda i najwyrazniej tu czujesz sie podbudowana i dowartosciowana traktujaci ludzi z gory robiac z nich niedouczonych debili. To takie w twoim stylu.
I nie ucz ludzi kultury bo sama jej nie masz - najpierw zacznij od siebie kobieto!!!
I wiesz co bede trzymac sie przyslowia ktore do tej sytuacji i do ciebie doskonale pasuje
,, Nie ruszaj gowna bo smierdzi'' :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry