reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gkvip2505- ciebie ten na poczatku bolal brzuch? ja noramlnie czuje jakbym miala powietrze w brzuchu tak mi dziwnie hehe a ty po ilu dniach testowalas ? i jakie zarodki maials tzn ilo dniowe dane ?

Ja mialam 5dniowe 4AA i 4BA i ten udanay transfer mrozonek mialam na cyklu naturalnym w 23dniu cylku ( mam cykle 32dniowe), czyli zaledwie 9 dni przed @. Testowalam dzien przed @ robilam sikanca i druga kreska byla bardzo bardzo bladziusienka:tak:, Nastepnego dnia mialam test z krwi i popoludniu tel ze jest pozytywny:tak:
A brzuch po ostatniej punkcji i wczesniejszych tez zawsze mnie bolal - to norma. A ty kiedy testujesz?

reklama
przede wszystkim chce dac wam wielkie dzienkuweeeczki i buziole hope71 nawet nie wiesz jak pozytywnie wplywaja na mnie takie pocieszacze na prv jak Twoje:biggrin2: juz jutro zaopatrze sie w soczki i wit.do picia;-) oeparol bralam na cyklu naturalnym do owulki i mialam wypasiona sluzowe po nim, gin jak zrobil mi usg przed okresem to powiedzial ze gdybym mu nie powiedziala ze beta mniejsza od 1 to by podejrzewal ciaze
joweg we wtorek jade na transfer ale moze jutro zadzwonia jak cos ze juz sa gotowe chcialabym:-p

lolitka200 kupilam bo takie mialam zalecenia a mam kolezanke ktora po zwyklej luteinie dopochwowej miala jakies podraznienia wiec mowie raz kozie smierc a jak ma sie cos nie udac przez to ze nie kupie raz nie zawsze dla cudu nie bede zalowala kasy!

joweg pisz jak sie czujesz;-)

Nie oceniaj ludzi swoja miara kobieto.:tak: Nie jestem pierwsza i ostatnia osoba ktora ty sie czepiesz, wiele dziewczyn ma cie dosyc i wiele poprzenosilo sie na inne fora z twojego powodu, a wiele obecnych tu osob ignoruje twoje wypowiedzi i cala ciebie. Przypisalas sobie prawo oceniania i krytykowania wszystkich na tym forum w sposob chamski, bog wie tylko dlaczego! No ale kompleksy gdzies trzeba leczyc prawda i najwyrazniej tu czujesz sie podbudowana i dowartosciowana traktujaci ludzi z gory robiac z nich niedouczonych debili. To takie w twoim stylu.
I nie ucz ludzi kultury bo sama jej nie masz - najpierw zacznij od siebie kobieto!!!
I wiesz co bede trzymac sie przyslowia ktore do tej sytuacji i do ciebie doskonale pasuje
,, Nie ruszaj gowna bo smierdzi'' :tak:

gkvip2505 Oj dziewczyno, sama nie wiesz co piszesz. Żenujący poziom sobą reprezentujesz, a twoje ostatnie zdanie powinno być skierowanie do ciebie, nie do lolitki.

Lolitka - masz rację, nie odpisuj na te zaczepki, mój post też zostanie pewnie zaraz skomentowany, ale też nie będę reagowała. Nie ma co z nią dyskutować, i tak nic do niej nie dociera. Doskonale pasuje tutaj jedno z praw Murphiego "nie dyskutuj z głupcem, bo w rozmowie sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem". Na tym forum jest dużo mądrych dziewczyn i na pewno prześledziwszy całą dyskusję z gkvip (jeżeli można to nazwać dyskusją), same wyciągną wnioski. Trzymaj się Lolitka, miłego dnia.

tymeczka - bo mozna dostac uczulenia od dowcipnego progesteronu. i to raczej nie zalezy od tego czy bierzesz lutka, dupka czy moze progestron w zelu. dowcipnie czasem sie rowna alergia. wtedy jest zalecenie doustengo. jesli sie czujesz bardziej komfortowo z drogim lekiem to luz - ja tez mialam 3 pierwsze razy drogi. a pozniej tani i po prostu teraz juz przy tanim bym zostala

kosik - spoko. jak pisalam - tamtej pani podziekowalam i ma ignora z mojej strony a co chce pisac to niech pisze. nie pierwsza, nie ostatnia. poziom ma jaki ma - i tak juz zostanie. a Ty kiedy wracasz po mrozaki?

gkvip2505 Oj dziewczyno, sama nie wiesz co piszesz. Żenujący poziom sobą reprezentujesz, a twoje ostatnie zdanie powinno być skierowanie do ciebie, nie do lolitki.

Lolitka - masz rację, nie odpisuj na te zaczepki, mój post też zostanie pewnie zaraz skomentowany, ale też nie będę reagowała. Nie ma co z nią dyskutować, i tak nic do niej nie dociera. Doskonale pasuje tutaj jedno z praw Murphiego "nie dyskutuj z głupcem, bo w rozmowie sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem". Na tym forum jest dużo mądrych dziewczyn i na pewno prześledziwszy całą dyskusję z gkvip (jeżeli można to nazwać dyskusją), same wyciągną wnioski. Trzymaj się Lolitka, miłego dnia.

Zenujaca jest twoja lojalnosc lub raczej wazeliniarstwo do osoby ktora po tobie jezdzi. Skoro ty to lubisz to twoja sprawa ale ja nie musze i nie bede. I nie znizaj sie do jej poziomu - bo nie warto. Poczytaj forum od poczatku - ciekawa lektura szczegolnie jesli chodzi o lolitke
Milego dnia

Koncze ta rozmowe zarowno z toba Kosik jak i i twoja boginia Lolitka. Temat jest dla mnie zakonczony a jesli ktoras ma ochote dalej dyskutowac to proponuje wam priva, tam mozecie sie na wzajem pocieszac, dowartosciowywac i jezdzic po sobie.

Tu sa dziewczyny ktore walcza o cud i nie potrzebuja tego tutaj.
Takze powtorze jeszcze raz TEMAT ZAKONCZONY.:tak:

Ostatnia edycja:
gkvip2505- ja mam zglosic sie na bete 24.11 :D czyli za dlugie dwanascie dni :;) ale mysle zeby wlanosc wczesniej testa , co o tym sadzicie ????:) maial podane 3 dniowe zarodeczki to jak myslicie kiedy moge zrobic test nawczesnije ktorego dnia ?
tymeczka- to superrr :) jeszcze dwa dni , ja sie czuej dobrze torche mnie brzuch pobolewa w podbrzuszu a tak to nic :) rozne mysli plataja sie po glowie bo nic specjalnego sie nie czuje , chcialabym chyba wymiotowac albo cos innego bylabym spokojnijesza hehhe to twoja pierwsza proba ? ile masz lat ? i jaki u Was problem ?

gkvip2505- ja mam zglosic sie na bete 24.11 :D czyli za dlugie dwanascie dni :;) ale mysle zeby wlanosc wczesniej testa , co o tym sadzicie ????:) maial podane 3 dniowe zarodeczki to jak myslicie kiedy moge zrobic test nawczesnije ktorego dnia ?
tymeczka- to superrr :) jeszcze dwa dni , ja sie czuej dobrze torche mnie brzuch pobolewa w podbrzuszu a tak to nic :) rozne mysli plataja sie po glowie bo nic specjalnego sie nie czuje , chcialabym chyba wymiotowac albo cos innego bylabym spokojnijesza hehhe to twoja pierwsza proba ? ile masz lat ? i jaki u Was problem ?

Nie rob sikanca za wczesnie bo nie wyjdzie;-) i sie zalamiesz, jesli masz mozliwosz to zrob sobie bete ale nie za wczesnie moze okolo 10 dnia.:-)

tak pierwszy raz podchodzimy oboje mam po 29 lat staramy sie juz 2 lata wiesz moze to krotko ale ja juz jestem tak psychicznie wyczerpana po tych 2 latach ze oboje z mezem nie chcielismy czekac, jeszcze mam siostre o rok mlodsza w 7 miesiacu (koncowka 7miesiaca:))jutro do niej jade podejrzec jaki ma brzuchol bo na zdjeciach to mi pokazywala juz duzawy, wiec widzisz presja wokol non stop i przykro sie robi.

a problem hm pisalam 2 strony wczesniej moja historyjke a tak w skrocie to u mnie wsio ok badania hsg histero i hormony, normalna owu-ok u meza zanizone paramatry, ogolnie zdrowe nasienie ale mala liczba i slaba ruchliwosc, 2 insemki i obecnie in vitro

pracuje w laboratorium analitycznym-jak nie wytrzymasz mozesz testowac spokojnie po 10 dniach ale beta z krwi

tak pierwszy raz podchodzimy oboje mam po 29 lat staramy sie juz 2 lata wiesz moze to krotko ale ja juz jestem tak psychicznie wyczerpana po tych 2 latach ze oboje z mezem nie chcielismy czekac, jeszcze mam siostre o rok mlodsza w 7 miesiacu (koncowka 7miesiaca:))jutro do niej jade podejrzec jaki ma brzuchol bo na zdjeciach to mi pokazywala juz duzawy, wiec widzisz presja wokol non stop i przykro sie robi.

a problem hm pisalam 2 strony wczesniej moja historyjke a tak w skrocie to u mnie wsio ok badania hsg histero i hormony, normalna owu-ok u meza zanizone paramatry, ogolnie zdrowe nasienie ale mala liczba i slaba ruchliwosc, 2 insemki i obecnie in vitro

pracuje w laboratorium analitycznym-jak nie wytrzymasz mozesz testowac spokojnie po 10 dniach ale beta z krwi

Trzymam za ciebie za was kciuki napewno sie uda:tak:, Trzeba wierzyc i walczyc do konca. :-) My po 12latach walki mamy nasz cud. Ty juz nie dlugo bedziesz miec swoj cud zobaczysz. Szczerze Ci zycze i kibicuje:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Joweg Trzymam kciukasy za Ciebie z całych sił, odpoczywaj kobietko :-)

Ja wczoraj skończyłam anty i już zaczęłam wyciszacze. Od czwartku Gonak od razu z Merionalem.

Witam nowe koleżanki i życzę powodzenia :-)

Do góry