gkvip2505
Fanka BB :)
gvkip - no co ja cie bede przekonywac ja tam wiem i ci mowie ze jest wieksze ryzyko ze wzgledu na plemniory. a ty mozesz wierzyc lub nie - nie bede przekonywac do faktow. poczytaj troche ksiazek medycznych, lub artykulow medycznych (a nie subiektywnie pisanych artykulow zwlaszcza pochadzacych z klinik ktore zachwalaja to co maja do sprzedazy) i wtedy merytorycznie mozemy wymienic poglady. bo narazie twoja wiedza chyba sie glownie opiera na tym co klinika powiedziala no i co sie dowiedzialas z forum
co do tego co wam klinika powiedziala - no coz: tylko pogratulowac kliniki bo wlasnie kluczowe w ICSI jest to ze pary z morfologia rowna zeru wlasnie do ICSI podchodza (oczywiscie inne tez ale zasadnosc wynalezienia tej metody wlasnie byla dla par z beznadziejnym nasieniem). wiec w twojej klinice takie pary wogole nie moga miec wspolnie dzieci. a moze twoja klinika mowila o zywych plemnikach bo ja nigdy nie slyszalam o takim cudzie ze jak ogonek czy glowka zdeformowana to nie robia ICSi - niezly numer. no a juz napewno nie kliniki na calym swiecie. ponadto, polskie kliniki sa bardzo dobre na tle innych panstw na swiecie i jak pozytasz badania i statystyki to zrozumiesz. ja wlasnie zza granicy pojechalam do polski z tego powodu. ja bym dzieciatka swojego nie miala bo u nas wlasnie morfologia jest nieistniejaca - czytaj: zaden ruchliwy, mnostwo zdefromowanych, sztuk ma palcach policzyc. drugi aspekt jest taki ze ICSI samo w sobie nie wylapie wszystkich deformacji bo powiekszenie mikroskopa w tej metodzie nie jest az takie dobre, stad jest IMSI ktore ma wspomoc proces. no ale niewazne....
no jak to co my z tym krzykiem - a to ze twoja wypowiedz brzmiala jak krzyk. wiec tonujmy wypowiedzi. mozna sie nie zgadzac ale trzeba to ujac w forma ktora nie obraza innych
Ciesze sie bardzo ze wiesz i wierzysz w to co wiesz. A czy ja podwarzylam to co ty napisalas?NIE - wiec o co chodzi?! Nigdy nie stwierdzilam ze polskie kliniki sa zle wrecz przeciwnie no ale coz grunt to czytac ze zrozumieniem. Po za tym nie opieram sie tylko na wiedzy jak to powiedzialas z mojej kliniki, bo na marginesie maja walka o dziecko trwa 12 lat i prob mialam kilka w roznych klinikach zarowno w polsce jak i w europie tak wiec nie oceniaj mojej wiedzy bo ja twojej nie oceniam a tym bardziej nie krytykuje wiec czemu ty to robisz? a podobno ,,mozna sie nie zgadzac ale trzeba to ujac w forma ktora nie obraza innych'' Ciebie sie to nie tyczy czy jak? Moze ci sie nie podobac to jakie standardy sa w klinice gdzie ja sie lecze i w klinikach na swiecie, i nie chdzilo im o ,,zywe plemniki'' tylko o ich budowe wiem co pisze! no ale skoro ty o czyms takim nie slyszalas to znaczy ze to bzdura lub ze czyjas wiedza jest zerowa i klinika jest do dupy?! A pogratulowac to mi mozesz udanego ICSI.
Nie ma sensu tego dalej ciagnac bo i po co. Zarowno Ty jak i ja mamy teraz powody do radosci.
Cenie sobie twoje zdanie wiec nie oceniaj mnie ani mojej wiedzy.
Milego dnia i szczesliwych nastepnych 20 tyg ciazy.
Ostatnia edycja: