reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

gvkip - no co ja cie bede przekonywac:) ja tam wiem i ci mowie ze jest wieksze ryzyko ze wzgledu na plemniory. a ty mozesz wierzyc lub nie - nie bede przekonywac do faktow. poczytaj troche ksiazek medycznych, lub artykulow medycznych (a nie subiektywnie pisanych artykulow zwlaszcza pochadzacych z klinik ktore zachwalaja to co maja do sprzedazy) i wtedy merytorycznie mozemy wymienic poglady. bo narazie twoja wiedza chyba sie glownie opiera na tym co klinika powiedziala no i co sie dowiedzialas z forum
co do tego co wam klinika powiedziala - no coz: tylko pogratulowac kliniki bo wlasnie kluczowe w ICSI jest to ze pary z morfologia rowna zeru wlasnie do ICSI podchodza (oczywiscie inne tez ale zasadnosc wynalezienia tej metody wlasnie byla dla par z beznadziejnym nasieniem). wiec w twojej klinice takie pary wogole nie moga miec wspolnie dzieci. a moze twoja klinika mowila o zywych plemnikach bo ja nigdy nie slyszalam o takim cudzie ze jak ogonek czy glowka zdeformowana to nie robia ICSi - niezly numer. no a juz napewno nie kliniki na calym swiecie. ponadto, polskie kliniki sa bardzo dobre na tle innych panstw na swiecie i jak pozytasz badania i statystyki to zrozumiesz. ja wlasnie zza granicy pojechalam do polski z tego powodu. ja bym dzieciatka swojego nie miala bo u nas wlasnie morfologia jest nieistniejaca - czytaj: zaden ruchliwy, mnostwo zdefromowanych, sztuk ma palcach policzyc. drugi aspekt jest taki ze ICSI samo w sobie nie wylapie wszystkich deformacji bo powiekszenie mikroskopa w tej metodzie nie jest az takie dobre, stad jest IMSI ktore ma wspomoc proces. no ale niewazne....

no jak to co my z tym krzykiem - a to ze twoja wypowiedz brzmiala jak krzyk. wiec tonujmy wypowiedzi. mozna sie nie zgadzac ale trzeba to ujac w forma ktora nie obraza innych

Ciesze sie bardzo ze wiesz i wierzysz w to co wiesz. A czy ja podwarzylam to co ty napisalas?NIE - wiec o co chodzi?! Nigdy nie stwierdzilam ze polskie kliniki sa zle wrecz przeciwnie no ale coz grunt to czytac ze zrozumieniem. Po za tym nie opieram sie tylko na wiedzy jak to powiedzialas z mojej kliniki, bo na marginesie maja walka o dziecko trwa 12 lat i prob mialam kilka w roznych klinikach zarowno w polsce jak i w europie tak wiec nie oceniaj mojej wiedzy bo ja twojej nie oceniam a tym bardziej nie krytykuje wiec czemu ty to robisz? a podobno ,,mozna sie nie zgadzac ale trzeba to ujac w forma ktora nie obraza innych'' Ciebie sie to nie tyczy czy jak? Moze ci sie nie podobac to jakie standardy sa w klinice gdzie ja sie lecze i w klinikach na swiecie, i nie chdzilo im o ,,zywe plemniki'' tylko o ich budowe wiem co pisze! no ale skoro ty o czyms takim nie slyszalas to znaczy ze to bzdura lub ze czyjas wiedza jest zerowa i klinika jest do dupy?! A pogratulowac to mi mozesz udanego ICSI.
Nie ma sensu tego dalej ciagnac bo i po co. Zarowno Ty jak i ja mamy teraz powody do radosci.
Cenie sobie twoje zdanie wiec nie oceniaj mnie ani mojej wiedzy.
Milego dnia i szczesliwych nastepnych 20 tyg ciazy.

Ostatnia edycja:
reklama
dzienkss hope71 jak nie wiem co!juz mi lepiej bo nie powiem troche mam nerwa najlepiej zero stresu tylko latwo powiedziec za 1wszym razem:crazy: zeby w ogole o tym nie myslec. Czyli chyba zostane przy 2 zarodeczkach

nawet nie wiedzialam ze sa jakies klasy..ile ich jest? co one oznaczaja? dzieki Tobie wiem ze moge zapytac przed transferem jakie klasy mam:tak: jeszcze powiedz co zarlas na to endo, ja biore encorton, clexane-zastrzyki w brzuchol,dopochwowo raz na noc progesteron 0,4-jakis firmowy z gravity strasznie drogi:/ 240zl 15 globulek,duphaston 2x1tabl.a po transferku acard jeszcze, no ale mow mow czym jeszcze mozna sie wspomoc:rofl2:
do srody mam wolne ale zaraz w czwartek zbadam u siebie w labie progesteron i estradiol bo to chyba najwazniejsze by byly dobre do zagniezdzenia dla mojech szkrabow;-)

a jak czulyscie sie po punkcji? mnie jeszcze (2 dzien po) ciagna troche jajniki i podbrzusze, piersi narazie wcale mnie nie bola tylko same sutki:-p
jejku nie moge sie doczekac wtorku a moze zadzwonia w pon. by juz sie stawic na transfer kto wie moze juz beda gotowe:-)
nie to ze sie denerwuje poprostu jako ze to moj pierwszy raz, pierwsza wieksza nadzieja to non stop o tym mysle wrrr choc chce przestac to nie moge:crazy:

joweg w takim razie razem bedziemy testowaly ja z dwodniowym opuznieniem:-ppo Tobie, pisz jak sie czujesz po transferku, trzymam mocno kciuksy

tymeczka mnie dosc mocno "ciągnęły" w dniu punkcji. Na kolejny dzien dużo mniej. I ból z każdym dniem ustępował ale 3 dni po już zapomniałam o wszystkim.

czesc dziewczyny ja dzis wypoczywa, tak strasznie sie boje :( brzuch mnie troche boli :( to normalne? napiszcie prosze bo juz wariuje

hej joweg, mnie tez bolalo a szczegolnie w miejscu transferu przez pierwszy tydzien wiec luz!!!! bedzie wszystko ok tylko trzeba wierzyc i postarac sie nie wariowac ;-) szukac tylko pozytywnych objawow a na inne nie zwracac uwagi, bedzie dobrze!!!!

reklama
Do góry