reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Czesc kochane,za mnie mozecie juz puscic,juz po wszystkim.:no: powoli mnie zalewa,jak zawsze nawet do Bety nie dotarlam....nie chcialam wam psuc dnia ,ale sciemniac ,ze jest fajnie tez nie umiem.
Bardzo mi przykro, Ann :(
Ja od rana znów mam ból brzucha jak na okres, z niczym nie da się tego pomylić, więc chyba podzielę Twój los :(

reklama
Annemarie, a skad jestes? Myslalas o Malinowskim z Lodzi? Moze jeszcze cos z immunologia u Ciebie jest nie tak. Moze to allo mlr?
On jest ponoc od beznadziejnych przypadkow. Na to niskie allo mlr bierze sie szczepienia z krwi meza albo dawcy.

Kate_p7 ekspercie napisz mi proszę jak poprawić nasienie, ktore ma krótką żywotność i kiepską jakość? Oczywiscie jak młody ci pozwoli na kilka minut na forum ;-)
hehe nieużywany narząd zanika:-) trzeba się często przytulać:-p A poza tym luźne majtasy, ruch może być zamiast sex:-p nie kapac się w goracej wodzie, dieta - jak trzeba to schudnąć. Nie pic alko, nie palic i tak efekty będą widaczne po 72 dniach bo tyle trwa cykl produkcji plemniorów. Z leków na ruchliwość L-karnityna, na jakość salfazin, może tez M brac wit. D i B12. Udowodniono ze koenzym tez poprawia, ale to trzeba brać regularnie leki w odpowiednich dawkach. Jak to nie podziala to androlog i agapurin, tamoxifen, clo itp..badania hormonalne i czasem się udaje:-)

mysle o intralipidzie,chociaz z drugiej strony dziala to na caly uklad krwionosny??? bo w macicy nie mam NK ,tzn.tale jest ile musi byc:
Intralipid jest ponoc eksperymentalnym leczeniem. Jedni lekarze sie z niego smieja, inni mowia ze dziala. Ja non stop spotykam kobiety ktorym sie udalo dzieki niemu.
On dziala na tej zasadzie ze odwraca uwage tych nk od zarodka. Jest bezpieczny, nie ma skutkow ubocznych. Tylko sa przypadki ze np. niektorym po intralipidzie nk wzroslo.

Dziewczyny potrzebuje jakiegoś sposobu na pozbycie się nadmiernej ilości wody z organizmu obudziłam się dzisiaj cala spuchnieta jakaś masakra dosyć często tak mam w 2 fazie cyklu ale zawsze znośnie ale dzisiaj to Juz jakaś masakra. Macie jakieś sposoby? W polsce mi pomagały tabletki aqua coś tam ale w niemczech nie wiem czy nawet są wolałabym coś sprawdzonego

No to co ja Ci mogę biedny zuczek raczkujacy w tej dziedzinie powiedzieć. ......
Endometrioza to ciężka do zdjagnozowania choroba bo jej objawem wcale nie muszą być torbiele. Tu klasyfikuja ja na 3 radzaje z zależności w jakim miejscu wystepuje i jakiej wielkości są zrosty. Wiesz jak u mnie wykryli endometrioze. ? Poszłam na operację guzka który miałam w pepku ..... raz krwawi raz nie. ..... bolał jak diabli wiec poszłam go wyciąć i...... chirurg skierował mnie do ginekologa. Pojawiały mi się torbiele ale znikały endonetrialne torbiele podobno nie znikają obserwowali. Robili ca 125 przy endometrioze ponac jest podwyższony ja miałam robione co miesiąc i każdy wynik inny .....
dalej obserwują juz nie co 3 miesiące a co miesiąc i znaleźli Wodnika który jak chodziłam co 3 mies. Nie był widoczny bo akurat się oproznial. .....
poszłam na operację wycieli Wodnika 2 torbiele i milion zostaw których nikt nie widział nawet na kolorowym usg. Teraz po operacji zrobili mi to badanie przed transferem by wykluczyć ze zrosty wróciły ( chodź macica zawsze była czysta ) co duza ilość zrostow nie pozwoli na implantacjie ....... bo wytwarza jakieś coś co pomimo pięknego zarodka pięknego endo nie ma szans bądź szanse mizerne na powodzenie.
Nie mowie ze masz endo mowie tylko ze ciężko je wykryć .....
życzę nowego pomysłu jak to ugryźć i
Powodzenia

kciuków nie puszczamy :) i pozytywne fluidy wysyłamy :)

MAJ

10: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciaze

11: anika - wizyta u gin prowadzącej ciaze
11: ewelin86 – wizyta serduszkowa
11: ewunka - podgląd w trakcie stymulacji
12: Ewa651 - usg polowkowe
12: natalia89 - punkcja
12: Po40 - III betowanie
13: westaice - III betowanie
13: Ewunka - punkcja
16: olusja1987 - usg prenatalne w I trymestrze
16: rybka - wizyta kontrolna przed kolejnym crio
16: butterfly - betowanie
17: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
17: Moniusia – wizyta przed stymulacją
18: gosia321 - usg w czasie stymulacji
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
19: madzionga - wizyta u gin prowadzącego ciaze
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe
23: Falka203 - wizyta pęcherzykowa
23: Agatek28 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciąże

Ostatnia edycja:
reklama
No to co ja Ci mogę biedny zuczek raczkujacy w tej dziedzinie powiedzieć. ......
Endometrioza to ciężka do zdjagnozowania choroba bo jej objawem wcale nie muszą być torbiele. Tu klasyfikuja ja na 3 radzaje z zależności w jakim miejscu wystepuje i jakiej wielkości są zrosty. Wiesz jak u mnie wykryli endometrioze. ? Poszłam na operację guzka który miałam w pepku ..... raz krwawi raz nie. ..... bolał jak diabli wiec poszłam go wyciąć i...... chirurg skierował mnie do ginekologa. Pojawiały mi się torbiele ale znikały endonetrialne torbiele podobno nie znikają obserwowali. Robili ca 125 przy endometrioze ponac jest podwyższony ja miałam robione co miesiąc i każdy wynik inny .....
dalej obserwują juz nie co 3 miesiące a co miesiąc i znaleźli Wodnika który jak chodziłam co 3 mies. Nie był widoczny bo akurat się oproznial. .....
poszłam na operację wycieli Wodnika 2 torbiele i milion zostaw których nikt nie widział nawet na kolorowym usg. Teraz po operacji zrobili mi to badanie przed transferem by wykluczyć ze zrosty wróciły ( chodź macica zawsze była czysta ) co duza ilość zrostow nie pozwoli na implantacjie ....... bo wytwarza jakieś coś co pomimo pięknego zarodka pięknego endo nie ma szans bądź szanse mizerne na powodzenie.
Nie mowie ze masz endo mowie tylko ze ciężko je wykryć .....
życzę nowego pomysłu jak to ugryźć i
Powodzenia

Ewunka,nie stresuj sie i jajec:)

rozgryziemy temat:)

Do góry