reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

anne ja miałam prg 32 ibeta 0.1, wiec albo jestem wyjątkiem potwierdzającym regułe, albo to byzydurka:-p We wszystkich art. pisza ze bhcg rokuje, a prg i e2 jeszcze nie rozszyfrowali, ma rosnąć i tyle..

reklama
nie slyszalasm żeby prg przed transferem miał naczenie (jajnikowy). prg nadnerczowy owszem, ale to nie ma nic wspólnego z ciażą. Chyba nie rozumiem pytania. było pytanie o prg po transferze(7dpt) jak rokuje na cuiaze?
prg pojawia się po punkcji i daja go na lepszy rozrost endo, najgorsze jest crio bo prg tam nie ma. W niektórych krajach nie daje się do ET prg tylko do crio, ani estradiolu. tak samo w GB nie daje się prg na utrzymanie ciąży, tylko u nas.
No ja dziś się trochę zbuntowalam bo 3 wizyta w czasie stymulacji a mnie nikt na krew nie wysyła. .... mówię ja jeszcze nie miałam badań krwi hop hop zapomnieliście kiedy mam iść na badanie. ? Dziwnie na mnie popatrzyła i powiedziała ze nie ma potrzeby tego badać. Ze ja interesuje moje endometrium jego grubość morfologia i ze ma być trzyliniowe. Stan mojej macicy brak patologii i wielkość jajeczek by dopasowywać dawki leków .I tyle. ....
Może chociaż przy punkcji mi zbadaja :szok:

Ostatnia edycja:
wracamy do gry! kciuków nie puszczamy :) i pozytywne fluidy wysyłamy :)

MAJ

9: wiolciab - wyniki bety
9: Po40 - II betowanie
9: koralik – wizyta przed crio
9: Alex83 - punkcja
9: Natalia89 - usg w czasie stymulacji
9: Agatek - wizyta u gin prowadzącego ciążę
9: Ewunka - podgląd w czasie stymulacji
9: strawbelka – wizyta serduszkowa

10: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
11: anika - wizyta u gin prowadzącej ciaze
11: ewelin86 – wizyta serduszkowa
11: ewunka - podgląd w trakcie stymulacji
12: Ewa651 - usg polowkowe
12: natalia89 - punkcja
13: Ewunka - punkcja
16: olusja1987 - usg prenatalne w I trymestrze
16: rybka - wizyta kontrolna przed kolejnym crio
16: butterfly - betowanie
17: pisanka89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
17: Moniusia – wizyta przed stymulacją
18: gosia321 - usg w czasie stymulacji
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
19: madzionga - wizyta u gin prowadzącego ciaze
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe
23: Falka203 - wizyta pęcherzykowa
24: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciąże

odłożyłam gada mam chwile na wykład:-)
prgOH badany jest przed pick up'em i jak jest powyżej 1,5-2 rozrost endo jest złe, odwoływany jest transfer z świeżych zarodków.
prg po punkcji powyżej 16 rokuje dobrze, bo znaleźli jakąś relacje pomiędzy prg po punkcji przed ET a ciążą. Ale to może być tłumaczone, tym ze wysoki prg, bo duza ilość oocytów, jest co zapladniac..itp.
Potem prg jest badany 3dpt,6dt, 10dpt do kolekcji z estradiolem e2. I tutaj badany jest prg żeby zobaczyć czy w ogóle rośnie. jeżeli pomiędzy 3 dpt a 6dpt spadnie a nie będzie na stałym poziomie to pozamiatane, implantacja została zakonczona 6dpt. Ale jest szansa, ze prg niski bo zarodek ma problem z proukcja bhcg, ale to żadkość. Z drugiej strony to nie sąnormalne cykle. Estariol tez rokuje ciąże, i często rośnie przez ciąże powodując ciężką hiperkę dlatego często odwołują ET jak jest już za wysoki. I tak porównuje te wyniki doktorek próbując ratować sytuacje i nie wiemy czy to on coś poprawia czy natura:-p bo szczerze 3dpt to jeszcze ma sens ale 7dpt przy balstce to już chyba nie...

Przy crio nie badają prg, nie ma potrzeby.
to zależy jaki cykl jest przy crio jak sztuczny to nie ma owu nie ma prg, ale wcześniej jest prgOH i pytanie czy on jest produkowany, bo to ten prg warunkuje dopuszczenie do transferu.
A an cyklu naturalnym bada się wszystko i czeka na owu:-)

reklama
odłożyłam gada mam chwile na wykład:-)
prgOH badany jest przed pick up'em i jak jest powyżej 1,5-2 rozrost endo jest złe, odwoływany jest transfer z świeżych zarodków.
prg po punkcji powyżej 16 rokuje dobrze, bo znaleźli jakąś relacje pomiędzy prg po punkcji przed ET a ciążą. Ale to może być tłumaczone, tym ze wysoki prg, bo duza ilość oocytów, jest co zapladniac..itp.
Potem prg jest badany 3dpt,6dt, 10dpt do kolekcji z estradiolem e2. I tutaj badany jest prg żeby zobaczyć czy w ogóle rośnie. jeżeli pomiędzy 3 dpt a 6dpt spadnie a nie będzie na stałym poziomie to pozamiatane, implantacja została zakonczona 6dpt. Ale jest szansa, ze prg niski bo zarodek ma problem z proukcja bhcg, ale to żadkość. Z drugiej strony to nie sąnormalne cykle. Estariol tez rokuje ciąże, i często rośnie przez ciąże powodując ciężką hiperkę dlatego często odwołują ET jak jest już za wysoki. I tak porównuje te wyniki doktorek próbując ratować sytuacje i nie wiemy czy to on coś poprawia czy natura:-p bo szczerze 3dpt to jeszcze ma sens ale 7dpt przy balstce to już chyba nie...

czyli nie jezdzilam do kliniki na darmo:)

Do góry