reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
to nie chodzi o strach,planowalismy jednego boba bo juz troche nam dzieci po chacie lata. A jak beda 2 to beda:)
Każdy tam ma swoje strachy ja ciąży bliźniaczej się nie boję bo uważam ze w dzisiejszych czasach jej ryzyko jest podobne co u kobiet otyłych czy po 40 .....
Nie wiem jak wygląda to statystycznie ..... i chyba nie chce wiedzieć ....
Podanie 2 zarodków tak strasznie zwiększa szanse na 1 dziecko ze ja nawet się nie zastanawiałam .....
A zdaniem mojego lekarza czasem jak podasz 1 zarodek on nie da rady a jak podasz 2 to ten co niby nie dał by rady "zje " ten 2 i będzie 1 śliczne grube dziecko ....hi
Wiem trochę kanibalizm i może teoria z kosmosu ale skoro tak mówi mój lekarz to niech tak będzie .
Dziś ta dziewczyna co tak płakała by myślała ze juz po wszystkim miała właśnie niby taka sytuacje .
Także gdzieś tą 2 będziesz musiała ulokować

Każdy tam ma swoje strachy ja ciąży bliźniaczej się nie boję bo uważam ze w dzisiejszych czasach jej ryzyko jest podobne co u kobiet otyłych czy po 40 .....
Nie wiem jak wygląda to statystycznie ..... i chyba nie chce wiedzieć ....
Podanie 2 zarodków tak strasznie zwiększa szanse na 1 dziecko ze ja nawet się nie zastanawiałam .....
A zdaniem mojego lekarza czasem jak podasz 1 zarodek on nie da rady a jak podasz 2 to ten co niby nie dał by rady "zje " ten 2 i będzie 1 śliczne grube dziecko ....hi
Wiem trochę kanibalizm i może teoria z kosmosu ale skoro tak mówi mój lekarz to niech tak będzie .
Dziś ta dziewczyna co tak płakała by myślała ze juz po wszystkim miała właśnie niby taka sytuacje .
Także gdzieś tą 2 będziesz musiała ulokować

Szansa na ciąze blizniaczą przy podaniu 2 zarodków to tylko 10%, wiec nie az tak znow duzo :)

Osz kurde :O

aniołkowa, popieram :) Ja się cięć nie boję, bólu żadnego się nie boję. Choć te co przeszły cesarkę zawsze od nich słyszę jak rozmawiają między sobą, że a co Ty tam wiesz, po cesarce to dopiero jest ból itp. ;p więc zawsze mają wytłumaczenie, że i tak one więcej przeszły. Mimo, że same się na to decydowały.
Teraz to już będzie wszystko pięknie. No bo musi... :)

Ale cesarka to nie jest taki straszny ból. Fakt potem troche ciagnie i pobolewa i trzeba na siebie uwazac ale moim zdaniem porod naturalny to dopiero bol. Ja nawet nie zaplakalam z bolu po cesarce (plakalam z emocji) ale slyszlam niejeden porod sn i tak sie darły, piszczaly ze chyba musialo ich ku***sko bolec wiec te kolezanki chyba troche naciagaja fakty.

reklama
Do góry