Ewunka
Fanka BB :)
U nas w Hiszpanii też.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U nas w Hiszpanii też.
Ale cesarka to nie jest taki straszny ból. Fakt potem troche ciagnie i pobolewa i trzeba na siebie uwazac ale moim zdaniem porod naturalny to dopiero bol. Ja nawet nie zaplakalam z bolu po cesarce (plakalam z emocji) ale slyszlam niejeden porod sn i tak sie darły, piszczaly ze chyba musialo ich ku***sko bolec wiec te kolezanki chyba troche naciagaja fakty.
bardzo pomocne, dziekiwejdz sobie w GRUPE : Slownik in Vitro. wrzucilam tam ostatnio to i owo o hormonach
e to ty już widzę ustawionaU mnie dobrze, walczę z mdłościami i zgagą czy cokolwiek to jest, ale kwaśno
Co do cesarki to dziś do mnie dzwoniła teściowa, siedziały z moja ginekolog nad wodą i już mam rozpiskę wizyt, no i powiedziała żebym sie przygotowała na cięcie
Co do sposobu rodzenia - rozmawiałam kiedyś z lekarzem i powiedział mi (oczywiście mówię tu o moich doświadczeniach), że ze względu na wiek (ah te 41 lat ) nikt mnie nie będzie zmuszał na poród naturalny, a nawet będzie wskazanie na cesarkę - tak podobno oferują kobietom blisko 40-stki.Ja wiem właśnie, dlatego nazwałam te znajome, tzn. głównie rodzina M. paniusiami, bo właśnie tak to wszystko przedstawiają;p ale już nie ważne w każdym bądź razie najpeirw mówiły, że lepsza opcja, cesarka na życzenie, wszystko fanie, że nie będą w sposób naturalny rodzić, bo to dla nich takie niefajne.., a później, że a co to takiego poród naturalny, cesarka to dopiero ból. Bez pół litra nie rozbierzesz jak to mówią;p
Po40., no to pięknie, gratulacje
bardzo pomocne, dzieki
oo serio? To chyba zwrócona mi zostanie stracona poprzednia ciąża Chociaż nadal jestem potwornie przestraszona żeby do tego 12 tygodnia było wszystko ok....jeszcze miesiącSzansa na ciąze blizniaczą przy podaniu 2 zarodków to tylko 10%, wiec nie az tak znow duzo