reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Sie skontaktowalam, tzn dzwonil moj maz, lekarz powiedzial, ze to moze saczyc sie z krwiaka (ale swieza zywa krew??) i ze jak chcemy to mozemy jutro do niego podjechac na usg.

Zaczely mnie bolec jajniki, Jezu laski jak ja sie marwie... sie boje...

Fakt duzo tej krwi nie bylo, ale jednak troche nakapalo na wkladke. Myslalam, ze mam juz to za soba...

Dzisiaj moze za duzo sie poruszalam, pozwolilam sobie na chodzenie, nie duzo, ale jednak. W szpitalu tylko lezalam i wstawalam do wc.

:'(

Jedźcie na to USG, uspokoisz się. I jak najwięcej leż, chociaż wiem, że to trudne. Maluchowi nic na pewno już nie zagraża :-*

reklama
Anika, ja sie nastawialam, ze z blizniakami to poczuje ruchy troche wczesniej, a tu nic :p czekam i doczekac sie nie moge :)
Agatek !!!!!!!!!!! jak ja mialam lezec, to lezalam... zero chodzenia bez potrzeby. tylko toaleta i prysznic co drugi dzien... moj M.robil mi kanapki rano, potem robil sobie przerwe w pracy, przyjezdzal, przygotowywal obiad i wracal do roboty. a jak przyjezdzal wieczorem, to robil kolacje... ja naprawde sie nie ruszalam.
Musisz uzbroic sie w cierpliwosc... ale tez bardzo na siebie uwazac i sluchac zalecen lekarza....

Agatek, musisz lezec! :( jesli do jutra nie bedzie krwi i brzuch Ci odpuści, to pewnie z tego k rwiaka pod wpływem ruchu coś ulecialo. W razie czego jedź do lekarza! Lykaj nospe i magnez koniecznie! I staraj się nie denerwować, bo to może wywołać niepotrzebne skurcze tylko. Trzymaj się!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Babie nie dogodzisz. Nie boli mnie nic. Wzdęcia i jelita mi minęły. Oprocz po śniadaniowych jazd na żołądku nic mi nie jest. I mi się włączyło. I ta beta, która rokuje tak, że nie rokuje dobrze.
Miałam nie marudzić. Wiem. Ale mąż mnie jyz słychać nie chce.

Dziewczyny do ktorego tc bralyscie estrofem? I w jakiej dawce bralyscie?
Wlasnie wyczytalam ze jest bezwzglednie zakazany w ciazy. A przeciez przy in vitro zawsze chyba przepisuja.
Annemarie Ty jestes wszystko wiedzaca;)

A tak na serio,
ja mam to przepisane do 12 tyg ciazy(jesli w niej bede) i nie wolno mi tego wczesniej odstawiac.Dlatego ,ze po przygotowaniu ze strony lekow do in vitro( sztuczny cykl) nie mialas prawdopodobnie normalnie owulacji i nie wydziela sie cialko zolte,ktore jest bardzo mocno potrzebne do utrzymania ciazy.Progesteron odzywia,estradiol dba o podloze,dla dzieciaczka.

reklama
A tak na serio,
ja mam to przepisane do 12 tyg ciazy(jesli w niej bede) i nie wolno mi tego wczesniej odstawiac.Dlatego ,ze po przygotowaniu ze strony lekow do in vitro( sztuczny cykl) nie mialas prawdopodobnie normalnie owulacji i nie wydziela sie cialko zolte,ktore jest bardzo mocno potrzebne do utrzymania ciazy.Progesteron odzywia,estradiol dba o podloze,dla dzieciaczka.
ja chyba tez mialam do 12 tygodnia (albo 10, ale nie jestem pewna)...

Do góry