reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wstępnie mam umówioną już wizytę ale u jakiejś dr Łukasiewicz.
Termin może się przesunąć w zależności od tego kiedy dostane @.
Mam dzień dwa na podjęcie decyzji w 100% i muszę złożyć papiery w Invikcie.
Boje sie :(
Kate :* dziękuje za odp na priv odpisze po pracy

reklama
ilka, kinia przykro mi :( Trzymajcie się mocno

Dzwonili już do mnie. Niestety w mojej klinice nie ma miejsc...proponują Invicte w Wawie. Ale bardziej zastanawiam się nad Novum. Muszę to przemyśleć. Dojazdy + moja praca to nie jest łatwa sprawa...
Dzwoniłam już tam się zorientować, co i jak i jest jedno ALE. Zmienię realizatora na Novum. Przeniosą mnie tam, a lekarz może stwierdzić że przecież potrzebny jest czas pomiędzy stymulacjami. A ja dopiero jedną skończyłam. I co wtedy? Invicta proponuje stymulacje od razu...ale wiem, że to też nie jest korzystne dla organizmu..
lec do wawy do kunickiego
aha Kunicki jest w Invimedzie? Kate novum czy invimed brać? Tu i tu są miejsca
wróc masz Invimed czy invicte? bo chyba zle przeczytałam

Nie ma norm do nowych odczynników, nie da się porównać AMh na starych i nowych odczynnikach. Na starych odczynnikach norma była do 4.00 obecnie za norme uznaje się nawet 7-8.00 ale to lekarze sami interpretują. Bo norm jako norm na nowych odczynnikach nie ma. Nie jest to wzrost geometryczny. Ja na starych miałam 3,5 a na nowym prawie 8.00 po stymulacji gdzie powinno trochę spaść. Ogólnie AMH samo nie jest miarodajne ido tego żeby zbadać rezewre wykonuje się inhibinę B.Samo AMH coś mówi, ale nie jest 100% pewne, a na pewno nie służy do przewidywania pcos.Na wynik jajcobrania odpowidaa nie tylko rezerwa, ale przysadka i wrazliwość receptorów. Dlatego obie panie z takim samym AMH mogą mieć takie same dawki gonadotropin i różne wyniki stymulacji:-)
Chodziło o to dlaczego ktoś wymyślił by
dzielić nowy wynik przez 2 na Twoim przykładzie mniej więcej się zgadza :rolleyes2:
Ale dokładnie jak piszesz ahm to tylko jeden czynnik ja mam 1.6 i co z tego jak mózg mi siadł na ostatniej stymulacji ......
Przesada na wakacjach i jajek był brak.

Byłam w Invikcie i nie ma juz miejsc w moim mieście. Musze sie przeniesc do wyboru mam NOVUM albo INVIMED w Wawie. Tzn Invicte też ale chyba nie chce...

najki novum jest zdecydowanie lepsze niż Invicta czy Invimed. Jednak Invimed dla mnie to dno... jest tam totalny bałagan a nie kupujesz tam auta, tylko idziesz po dziecko. Z drugiej strony lepiej tam niż nigdzie, albo w rzygowie:-p Nie maja swoich innowacyjnych metod, jakby nie rozwijali się, ale wy nie jesteście jakims beznadziejnym przypadkiem:-) potrzeba szczęścia:-) wiem ze succes rate maja niezły. Pytanie gdzie będzie szybciej procedura, bo to jest istotne w ivf po prostu trzeba próbować.

Chodziło o to dlaczego ktoś wymyślił by
dzielić nowy wynik przez 2 na Twoim przykładzie mniej więcej się zgadza :rolleyes2:
Ale dokładnie jak piszesz ahm to tylko jeden czynnik ja mam 1.6 i co z tego jak mózg mi siadł na ostatniej stymulacji ......
Przesada na wakacjach i jajek był brak.
większe dawki i dusic te jajniki żeby usami oocyty Ci wyszły:-) pierwsze ivf jest jak gra wstepna, potrzeba czasu żeby zadowolić samych siebie i lekarzy:-) dlatego częściej zaskakuje druga próba niż pierwsza.Jedna z forumowiczek jest tutaj dowodem.. Pierwsza próba kiepsko jeden zarodek 1BB, druga próba same zarodki 4BB :-)

ilka, kinia przykro mi :( Trzymajcie się mocno

Dzwonili już do mnie. Niestety w mojej klinice nie ma miejsc...proponują Invicte w Wawie. Ale bardziej zastanawiam się nad Novum. Muszę to przemyśleć. Dojazdy + moja praca to nie jest łatwa sprawa...
Dzwoniłam już tam się zorientować, co i jak i jest jedno ALE. Zmienię realizatora na Novum. Przeniosą mnie tam, a lekarz może stwierdzić że przecież potrzebny jest czas pomiędzy stymulacjami. A ja dopiero jedną skończyłam. I co wtedy? Invicta proponuje stymulacje od razu...ale wiem, że to też nie jest korzystne dla organizmu..
W novum stosują się zasady przerwy między stymukacjiami 3 miesiące tak mówili w programie in vitro w tlc .
W mojej klinice między stymulacjami przerwy być nie musi . Właśnie jestem na 2 stymulacji a między nimi był tylko 1 okres przerwy . I czuje się tak dobrze ze aż zastanawia mnie to czy nie za dobrze. ......

większe dawki i dusic te jajniki żeby usami oocyty Ci wyszły:-) pierwsze ivf jest jak gra wstepna, potrzeba czasu żeby zadowolić samych siebie i lekarzy:-) dlatego częściej zaskakuje druga próba niż pierwsza.Jedna z forumowiczek jest tutaj dowodem.. Pierwsza próba kiepsko jeden zarodek 1BB, druga próba same zarodki 4BB :-)
Dawki zwiększone i zmiana leku juz przyjmuje i wierzę że jajeczka będą

reklama
No w Novum jestem juz zapisana na wizyte.Chyba ze @ spłata figle i będę musiała ją przesuwać. Mam dzień, dwa na upewnienie się w decyzji i zrezygnowanie w Invikcie.

Do góry