reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No zastrzyki idą jak burza i nawet nie wiem że je boire gdyby nie ślady na brzuchu. Ja jestem chyba jakaś dziwna jestem:)) boje się że mogę nie wyhodować jajec nawet dzisiaj mnie to we śnie męczyło; ((
Wyhodujesz! Nie ma innej możliwości. A sny nie odzwierciedlają rzeczywistości :-) Wszystko na pewno będzie dobrze. Pierwsze podglądanie powinno Cię uspokoić i wywalony brzuch od pęcherzyków (u mnie pojawił się po 5 menopurze i niestety trochę wywalony jest nadal). Teraz czas już będzie leciał szybko :-)

reklama
Wyhodujesz! Nie ma innej możliwości. A sny nie odzwierciedlają rzeczywistości :-) Wszystko na pewno będzie dobrze. Pierwsze podglądanie powinno Cię uspokoić i wywalony brzuch od pęcherzyków (u mnie pojawił się po 5 menopurze i niestety trochę wywalony jest nadal). Teraz czas już będzie leciał szybko :-)
Oby się udało i było dobrze;)) Butti uda się nam nie ma innej opcji. Zastanawiam się ile będzie podglądania i na kiedy mogę się spodziewać punkcji. W pracy mam podpisany urlop od 06.05-06.06 ( mam jeszcze zeszłoroczny więc dostałam bez problemów ) chce to wszystko na spokojnie przejść a w razie porażki szybko się pozbierać i działać znowu;)

Nom już po. W sumie nic się nie dowiedziałam...
Generalnie i lekarze i embriolodzy są mocno zdziwieni sytuacją. Estradiol był odpowiedni do ilości komórek. Na USG wyglądały OK. Nie potrafią wytłumaczyć dlaczego żadna...kompletnie żadna nie dała się zapłodnić. Sprawdzili jakoś nasienia po pobraniu też OK. Nie jakoś super hiper ale w normie..
Gdybym przy I stymulacji też tak zareagowała, to inna sprawa...ale wtedy było wszystko OK. Nie mieli więc podstaw żeby zmieniać leki, czy protokół, bo reagowałam książkowo.Zatem nie mogę mieć chyba do nich pretensji..
Spytałam, czy często się tak zdarza? Dr powiedział "rzadko...bardzo rzadko". Ma zamiar także mój przypadek skonsultować z profesorem, dyrektorem Invicty. Powiedział, że po takim czymś teraz na pewno miałabym ICSI, ale wcześniej nie mogli tego zastosować, bo po pierwsze przyczyną niepłodności był czynnik jajowodowy, a to nie jest wskazanie, po drugie nasienie było OK. A w programie rządkowym muszą mieć uzasadnienie do zastosowania droższej metody. Proste. Jak nie wiadomo o co chodzi? to oczywiście chodzi o kasę.
No i jutro czekam na tel od koordynatorki. Szanse na III podejście u mnie we Wro są raczej marne. W grę wchodzi Warszawa. Ale jeśli będę się musiała wynieść na leczenie do innego miasta to na pewno nie wybiorę Invicty..
W poczekalni widziałam panie, które miały ze mną pick'up. Czekały na transfer...Powinnam też tam być. Wśród nich :( Popłakałam się po wyjściu z kliniki...
Powiedziała też że wciąż boli mnie podbrzusze, więc zrobił mi USG. Jest OK. Jajniki są lekko powiększone ale nie mocno i jest odrobina płynu ale niewiele. Wszystko w normie. Minie
W tych stymulacjach nieraz jest naprawdę dziwnie nie ksiazkowo. ....
Mój przypadek jest inny ale też dziwny. ....
Na stymulacjie 3 mój organizm nie zareagował mimo że na poprzednie 2 do inseminacji zareagował świetnie.
Niby podejrzewają przeciwciała na lek (3 razy byłam stymulowanie tym samym )
Czy teraz zadziała .? Wierze ze tak wyjścia nie ma .
Są przypadki trudne a są po prostu dziwne .
Głowa do góry .

Hej dziewczyny nie było mnie ostatnio musiałam sobie poukładać trochę oczywiście trzymam za wszystkie kciuki i zaglądam na forum :-) :)

Oby się udało i było dobrze;)) Butti uda się nam nie ma innej opcji. Zastanawiam się ile będzie podglądania i na kiedy mogę się spodziewać punkcji. W pracy mam podpisany urlop od 06.05-06.06 ( mam jeszcze zeszłoroczny więc dostałam bez problemów ) chce to wszystko na spokojnie przejść a w razie porażki szybko się pozbierać i działać znowu;)
Ja pierwsze miałam po 6 menopurach, potem po kolejnych 2 dniach. Łącznie wzięłam 6 tych zastrzyków i potem ovitrelle.
Trzymam za Ciebie kciuki :-*

Dziewczynki,zyje,jestem wysylam wam miliony buziakow z przepieknych Teplitz:-) Takie czeskie karkonosze,rzeki,strumienie,gory ogromne.Juz w domu zapowiedzialam,ze moze wroce pare dni później .Butterfly,nie przejmuj sie kochana,taką to tylko za włosy wytargac:-[ pamietaj,ze jesli zarodki rosną do 5 doby,to znaczy ,ze sa silne. I mega dobre:-) :-) :-) debesciaki po prostu:-) to najlepsza wyjsciowa i jesli lekarz,decyduje o hodowli do blastki to ma mocne argumenty w rekawie:-)

reklama
Dziewczynki,zyje,jestem wysylam wam miliony buziakow z przepieknych Teplitz:-) Takie czeskie karkonosze,rzeki,strumienie,gory ogromne.Juz w domu zapowiedzialam,ze moze wroce pare dni później .Butterfly,nie przejmuj sie kochana,taką to tylko za włosy wytargac:-[ pamietaj,ze jesli zarodki rosną do 5 doby,to znaczy ,ze sa silne. I mega dobre:-) :-) :-) debesciaki po prostu:-) to najlepsza wyjsciowa i jesli lekarz,decyduje o hodowli do blastki to ma mocne argumenty w rekawie:-)

Aż Ci zazdroszczę tych wszystkich pięknych widoków , bo mogę sobie tylko wyobrazic [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry