reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zgadzam się z toba tylko moja lekarka chciała byc pewna ze wszystko jest w porządku bo mnie bardzo często brzuch bolał a może ona akurat tak robi?No nie wiem. Ale fakt faktem ze takie częste usg nie jest dobre.
Wiesz jak boli brzuch to napewno trzeba zobaczyc skad bole pochodza, ja tak jak pisalam w pierwszej ciazy drugi trymestr to naprawde bajka, samopoczucie super, no i lekarz nie widzial potrzeby zagladania, ja mu ufalam, czulam ruchy i bylam spokojna. Badania genetyczne wyszly ok, wiec nie musialam co chwile miec usg.

reklama
Nie wiem czy to dobrze i czy nie za wczesnie ale powoli zaczynam oddychac z ulga ,ze juz chyba wchodze powoli w ten bezpieczny czas...

Wiesz caly czas tak się stresować to tez nie jest dobrze. Cieszę się że trochę odpuscilas. Nie masz wpływu na to jak ciaza przebiega (no poza zdrowym odżywianiem i oszczędzaniem się) a staly stres wpływa na układ nerwowy dziecka. Ja starałam się nie myśleć ze mogloby byc cos zle. Nie zawsze to wychodzilo ale generalnie podchodzilam do ciąży na luzie. Ale pierwszy trymestr to takie wahania nastrojów miałam ze nie mogłam sobie poradzić sama ze sobą:p

Wiesz jak boli brzuch to napewno trzeba zobaczyc skad bole pochodza, ja tak jak pisalam w pierwszej ciazy drugi trymestr to naprawde bajka, samopoczucie super, no i lekarz nie widzial potrzeby zagladania, ja mu ufalam, czulam ruchy i bylam spokojna. Badania genetyczne wyszly ok, wiec nie musialam co chwile miec usg.

To super. Ja cala ciążę bralam nospe i magnez to mnie bolalo. Raz cmilo a nieraz to aż zgielo w pól ale wszystko bylo dobrze. Nie wiem skąd ten bol.

Wiesz caly czas tak się stresować to tez nie jest dobrze. Cieszę się że trochę odpuscilas. Nie masz wpływu na to jak ciaza przebiega (no poza zdrowym odżywianiem i oszczędzaniem się) a staly stres wpływa na układ nerwowy dziecka. Ja starałam się nie myśleć ze mogloby byc cos zle. Nie zawsze to wychodzilo ale generalnie podchodzilam do ciąży na luzie. Ale pierwszy trymestr to takie wahania nastrojów miałam ze nie mogłam sobie poradzić sama ze sobą:p
Tez tak mialam , ale jakos na szczescie od tych 2 tyg uspokoilam sie :D

To super. Ja cala ciążę bralam nospe i magnez to mnie bolalo. Raz cmilo a nieraz to aż zgielo w pól ale wszystko bylo dobrze. Nie wiem skąd ten bol.
Ja teraz jak pojde na wizyte to bede mu musiala wspomniec o tym ze kilka razy mi sie zdarzylo ze tak jakby scisnelo cos w srodku brzucha i za chwile puszczalo, az sztywnialam na ta chwile... ale na szczescie od tygodnia juz sie to nie powtarza

Ja wychodze z zalozenie ze jesli cos ma sie stac to sie stanie z usg czy bez. Narazie czuje sie ok i mam nadzieje, ze tak zostanie. Oczywiscie to jest tylko moje zdanie, kazda zrobi jak uwaza, kazda ma swpj pomysl na zycie, na ciążę, na wychowywanie dziecka.
Moja znajoma latala na wszystkie badania, ciaza wzorowa, dziecko mialo malutko wade serduszka, odzywialo sie dobrze, dbala o siebie. Dziecko urodzila w terminie, za dwa dni zmarlo. Chlopczyk. Zaraz rok minie. I co tak uratowaly ja te usg??

Dziewczyny prolutex bierze sie raz dziennie?
Zamiast lutinusa i prolutexu mozna cos innego? Bo nie znosze sie kluc, a ten prolutex ponoc boli.

reklama
Falka , West jak samopoczucia ? U mnie zupełna cisza. Ani brzuch ani cycuchy nie bolą . Tak myślałam o mierzeniu temp , ale chyba nie sensu bo progesteron biorę a on podwyższa , wiec nic to nie da . Ale mi czas leci dopiero był transfer a to już 4 dzień [emoji6]
Dzisiaj jadę na małe zakupy , bo jutro na wesele idziemy a ja tradycyjnie nie mam nic w szafie [emoji6] nie bardzo mam ochotę , ale cóż potwierdzone to trzeba iść .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry dziewczyny!! Ja to jednak jestem spioch jak na Was patrze o której juz sie uaktywniacie. Wstaje o 7 biore leki i dalej w kime. A co tam, wolne mamy :D
Ilka dzieki czuje sie ok, zaaplikowalam troche czosnku na zimno jak IGA radzila i chyba rozejdzie sie po kościach na szczęście :) troche tylko mi piersi sie zaokraglily a tak poza tym żadnych objawow. Ale to dopiero 3dpt. Testowac bede chyba w 8dpt, dr mowil ze bhcg powinna byc juz na poziomie 50-60.
Anne samych dobrych wiesci na wizycie.
Butterfly udanej punkcji i pięknych komorek! Natalii i Hess rowniez pozytywnych wieści!
A gdzie sie Pisanka podziala?

Do góry