reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny byłam dziś u ginekolog…po 4x1 clostilbegyt na jajnikach nie urósł mi żaden pęcherzyk. Od jutra stymulacja fostimonen. Ale mam lekki dylemat…a więc…wiecie że mój mąż wyjeżdża i będzie dopiero w grudniu i plan miałam taki żeby na grudzień umówić się na pierwszą wizytę do Novum. Ale droga tam jest taka że na pierwszej wizycie wywiad…potem wszystkie badania które już mam…potem stymulacja…a u mnie z tym bardzo ciężko i ta bezczynność przez pół roku. Dziś moja ginekolog powiedziała że jak nic teraz nie urośnie to powinnam pomyśleć o in vitro. Chodzi mi o to że ona współpracuje z Kliniką Gravida w Płocku i powiedziała mi że mąż powinien zamrozić plemniki a ja powinnam być bez stresu stymulowana żebym jakieś komórki spłodziła na tych moich nie wrażliwych jajnikach. W tej opcji nie traciłabym 6miesięcy…coś bym robiła…może bym dostała leki refundowane…nie musiałabym z mężem od nowa robić badań a w razie co to spokojnie od grudnia mogłabym zacząć w Warszawie. Ale mam wątpliwości czy to dobry pomysł bo:

1. Kasa….kasa…kasa… skąd w razie czego na to drugie w Novum

2. Nie wiem czy ta klinika w Płocku jest godna polecenia

3. Czy takie in vitro z zamrożonych plemników ma mniejszą skuteczność niż ze świeżych
proszę poradźcie coś...

reklama
No to ładnie, ważne, że są :D Jest na czym pracować. Super Mała;*
Najważniejsze co będzie później, a na pewno będzie lepiej, czuję to :) (A na mnie mówią wiedźma! Ja zawsze przepowiadam!) :shocked2:

Chyba mówiłaś... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
A idź z tym przytulaniem. Ostatnio mi tak marudził, że już mam brak ochoty na rok! Bo tydzień czasu nic nie było. No jakże tydzień czasu, przecież on nie wytrzyma. I tak za mną ten tydzień chodził, marudził. Nie było innego tematu niż przytulanie. O nie, teraz ma karę na tydzień :p Coś nie mam ochoty nic, a nic :dry:

Najbardziej lubię jego tekst: "A może nam się nie udaje zajść, bo my się nie bzykamy"?

A co do wywoływania, to często się zdarzało :/ Jak on mówi, że usg zrobi to nie ma bata, żeby nie przyszła :hmm:
To może mu powiedz. .......jak zacznie głupio gadać . Wiesz nie mamy dzieci bo mi stresujesz jajka głupim gadaniem

Uwaga, uwaga!! Trwa sezon pozytywnych bet  

KWIECIEŃ

22: Piska23 - betowanie
22: onadlaniego - usg prenatalne w I trymestrze
22: Mgs82 - betowanie
22: malutkikaczorek - podgląd w czasie stymulacji
22: yplocka1 - punkcja

23: agatek - wizyta u gin prowadzącego ciaze
23: Strawbelka - betowanie
25: monika1134 - wstępny transfer
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
25: Truskawka89 - betowanie
25: butterfly1331 - podgląd w czasie stymulacji
25: rybka14 - betowanie
26: Nova-2016 - betowanie
26: westaice - criotransfer
26: Falka302 - criotransfer
27: Hess - usg polowkowe
27: Megi - betowanie
27: ewelina86 - wizyta pecherzykowa
27: malutkikaczorek - punkcja
28: martka83 - wizyta pecherzykowa 
28: madzionga - wizyta u gin prowadzącej
29: annemarie - usg i badanie endo
29: Natalia89 - podgląd w czasie stymulacji
29: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciaze

MAJ
Annemarie - transfer  
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: szila09 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
4: kasia_basia - wizyta serduszkowa
5: onadlaniego - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: koralik83 - wizyta w klinice i dalszy plan dzialania
5: pisanka89 - wizyta pecherzykowo-serduszkowa
6: westaice - betowanie
6: Falka302 - betowanie
11: anika - wizyta u gin prowadzącej ciaze
12: Ewa651 - usg polowkowe
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? 

Annę, westi, chwile mnie nie było i jakie smutki tu?! A gdzie chomiki wczorajsze? Leków dzisiaj nie wzielyscir czy jak? ;)
Tańce zaklinance wykonuje, kciuki milion ludzi za Was trzyma - uda się! :)

Monis, co za wredota ta @! Teksty Twojego męża też mnie rozwalily! Ale masz rację, oprawa musi być :)

Najki, wszytsko rośnie ładnie, tylko lekkie przesuniecie;) kciuków nie puszczam, oj nie!

Właśnie zobaczyłam, że przez teflon robie taki byki. Ja pisze wziąć a on mi przerabia na wziąść. :o i ja wcześniej nawet na to uwagi nie zwracałam. Tzn nie widziałam. Przesiadać się na laptopa ;)

Witajcie dziewczyny , przepraszam ze tak z doskoku ale wrocilam dopiero wczoraj ze szpitala i probuje sie jakos zorganizowac.
Na poczatek.. SPELNIENIA MARZEN A PRZEDEWSZYSTKIM TEGO JEDNEGO o ktorego walczycie nawet czasami dluuugie lata. zycze Wam z calego serca :)

Zaczne od poczatku moze jesli chcecie wiedziec oczywiscie jak to wszystko sie potoczylo...
Mieismy zaplanowana cc na 11:30 ale ze wzgledu na to ze najpierw kogos przywiezli karetka.. pozniej kogos z wypadku.. wszystko zaczelo sie przedluzac ( co sie dziwic BERLIN!! ) , na koncu juz myslalam ze wogole zrobia mi cc na nastepny dzien :wściekła/y:.. ok godz 14 mowia nam ze to potrwa jeszcze z godz.. ja glodna bo posilek ostatni o 23.. zmeczona tym czekaniem bo przeciez ile mozna siedziec, wszystko juz bolalo, mowie do M ze chyba wczesniej sama tu urodze... no i... po 14 wzieli mnie aby podac mi na wzmocnienie kroplowki.. dla bhp przypieli ktg.. skurcze.. badanie ok 15 przez lekarza.. rozwarcie juz na 3 cm... . i dopiero wtedy zaczeli sie ruszac !!!!!
Godz 16:08 na swiat przyszla moja coreczka 2595 g. 46 cm... o 16:10 moj synek 2225 g i 46 cm. Jak widac przez 2 tyg siostra go strasznie przerosla wagowo. Mowilam od 2/3 tyg ze nic nie przytyl.. byl mierzony przez mojego lekarza pozniej specjaliste od prenatalnego i w szpitalu na kontroli. No ale kazdy mowil ze sa duze i trudno zmierzyc i roznica moze byc do 300 g. Cala ciaze zawsze on byl ciezszy. intuicja matki jest niezawodna !!!! Jest slabszy od siostry , trzeba go budzic na karmienie bo by prawie nie jadl. zaczal spadac na wadze .. spadl prawie do granicy brakowalo 20 gram aby zabrali go na odzial :( Juz w 1 noc mialam je ze soba. ale nie moglam wstawac wiec ok godz 2 w nocy przyszly i zabraly je i od nastepnego dnia od 11 mialam juz caly czas. Wstalam dopiero w piatek popoludniu. Wszystko musialam sama robic. Jedynie to dzwonilam kiedy porzebowalam mleka, dzieki Bogu moj maz byl ze mna ale tylko od 11-20 w porach odwiedzin, ale gdyby nie on to bym sie zalamala, juz w nocy nie wyrabialam , caly czas jestem jeszcze obolala, na domiar zlego wczoraj tak spuchly mi nogi ze do domu wracalam w kapciach bo moich kozakow nie ubralam, nie bylam wstanie, gorzej jak w ciazy. Ale podobno normalnie :( A na koniec dzien przed wypisem... w niedziele... zalamalam sie :sad: . Zmieniano mi opatrunek... i okazalo sie ze zamiast rozpusczalnych szwow na ktore wyrazilismy zgode oni zalozyli mi normalne :szok::realmad: po czym informujac ze wprawdzie moge wyjsc po 5 dniach ale 7 dnia musze wrocic zeby je sciagnac !!!! No noz w kieszeni mi sie otworzyl.. niby jak ????? sama po operqcji ??? z dziecmi i czekac kilka godz jak to w szpitali ???? !!!! nie mamy tu rodziny zeby ktos zajal sie dziecmi, jeszcze zaczelam je karmic i niby jak to zrobic ?? mleka jeszcze nie mam na tyle zeby dwojce starczylo. Wczoraj moj M specjalnie z rana przyjechal aaby porozmawiac z lekarzem i go opr. koncem koncem.. chciala najwczesniej sciagnac dopiero w sumie dzis ale powiedzielismy ze nie ma opcji bo nie mamy jak przyjechac, a polozna tu nie ma na to uprawnien. Pozatym tu jest 1 szew.. wiec ciagna za nitke i wyciagaja jedna nic...Mam teraz zakaz dzwigania, podnoszenia, schylania , moczenia tego przez 2 -3 dni bo moze sie rana otworzyc ! Kurde 10 lat temu w Polsce juz po 5 dniach sciagali i wszystkie kobiety zyja, po 7 przyszla polozna i scigla np co drugie jesli w szpitalu nie sciagli wszystkich.Poprostu porazka. Powiedzialam M zeby mnie stad zabieral bo ja tu zwariuje :( Czekalismy jeszcze na wypis dzieci bo jesli synek by nieprzytyl nie wypuscili by go, na szczescie zaczal pomalutku tyc . Nie maja zoltaczki. I dzieki Bogu jestesmy od wczoraj cala trojka juz w domu . NIGDY WIECEJ NIE BEDE LEZEC W TYM SZPIATLU !!! ODRADZAM KAZDEMU , to co napisalam to czesc tego horroru . Wyliczac i wyliczac by mozna bylo ale pewnie to juz Was nie interesuje.
Wiec JERRA Ty sie leczysz w Belinie.. trzymaj sie od Charite Virschow z daleka , przynajmniej odzialu po porodzie. bo przed bardzo mila wspominam, opieke kiedy lezalam zagrozeniem porodu, ale to co bylo teraz po porodzie to w najgorszym filmie nie grali...

A to moje najwieksze szczescia cioteczki :) :happy2:
Zobacz załącznik 749798 Zobacz załącznik 749797 Zobacz załącznik 749796

@Edenlyne CUDOWNIE!!!!! Tak się cieszę!!!! :) W którym tygodniu była cesarka? Śliczne robaczki <3

Dziewczyny byłam dziś u ginekolog…po 4x1 clostilbegyt na jajnikach nie urósł mi żaden pęcherzyk. Od jutra stymulacja fostimonen. Ale mam lekki dylemat…a więc…wiecie że mój mąż wyjeżdża i będzie dopiero w grudniu i plan miałam taki żeby na grudzień umówić się na pierwszą wizytę do Novum. Ale droga tam jest taka że na pierwszej wizycie wywiad…potem wszystkie badania które już mam…potem stymulacja…a u mnie z tym bardzo ciężko i ta bezczynność przez pół roku. Dziś moja ginekolog powiedziała że jak nic teraz nie urośnie to powinnam pomyśleć o in vitro. Chodzi mi o to że ona współpracuje z Kliniką Gravida w Płocku i powiedziała mi że mąż powinien zamrozić plemniki a ja powinnam być bez stresu stymulowana żebym jakieś komórki spłodziła na tych moich nie wrażliwych jajnikach. W tej opcji nie traciłabym 6miesięcy…coś bym robiła…może bym dostała leki refundowane…nie musiałabym z mężem od nowa robić badań a w razie co to spokojnie od grudnia mogłabym zacząć w Warszawie. Ale mam wątpliwości czy to dobry pomysł bo:

1. Kasa….kasa…kasa… skąd w razie czego na to drugie w Novum

2. Nie wiem czy ta klinika w Płocku jest godna polecenia

3. Czy takie in vitro z zamrożonych plemników ma mniejszą skuteczność niż ze świeżych
proszę poradźcie coś...
My mieliśmy teraz z mrożonych plemników bo ze względu na wyjazdy męża nie byliśmy pewni czy będzie i zamrozilismy też się bałam a tu proszę właśnie teraz się udało

To tak z innej beczki Wam napiszę, że dzisiaj pojechałąm do pracy zawieźć zwolnienie - pojawiłam się tam pierwszy raz od stycznia. i zostałam bardzo miło przywitana:) dzieciaki z 4 klasy mnie dorwały na przerwie i pytaniom o to, czy w poniedziałek będziemy miec razem lekcje, nie było konca!:) i wyściskali mnie za wszytskie czasy hahah a moja klasa była w szoku, jak mnie zobaczyła i bacznie wptarwali się w moj brzuch :) stwierdzili, że w zwiazku z tym, ze jestem ich wychowawca, to oni mają prawo wybrać imię :) w ogóle wszyscy tak radosnie reagowali na moj widok, że serducho mi się radowało:) tak rozemocjonowana juz dawo nie byłam! pozytywnie rozemocjonowana :)

reklama
My mieliśmy teraz z mrożonych plemników bo ze względu na wyjazdy męża nie byliśmy pewni czy będzie i zamrozilismy też się bałam a tu proszę właśnie teraz się udało
Przez mrozie mówią ze samoistnie robi się selekcjia ze żyją tylko twardziele przy nasieniu w normach nic nie szkodzi a może i pomaga embriolog ma mniej roboty

Do góry