reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

KAte, no brzęczę o tej wadze, bo wiesz... wymyslam :p a powaznie,to lekko zeschizowana chodzę, że ten brzuch tylo wieczorami wzdety, rano płaski, a waga w miejscu stoi. oszaleję do wizyty!
i jeszcze mam wrazenie, ze biust mniej jedrny niz ostatnio. wiem, wiemm, wymyslam :D

reklama
KAte, no brzęczę o tej wadze, bo wiesz... wymyslam :p a powaznie,to lekko zeschizowana chodzę, że ten brzuch tylo wieczorami wzdety, rano płaski, a waga w miejscu stoi. oszaleję do wizyty!
i jeszcze mam wrazenie, ze biust mniej jedrny niz ostatnio. wiem, wiemm, wymyslam :D
hehe po tych przejściach naszych, tylko szukamy podświadomie jakiegoś dowodu, że coś jest nie tak. Bo po tym wszystkim, tak latwo nie przyszedłby happy end:-p czyż nie? Np. opadły cycki, to opadł prg - czytaj z ciążą coś nie tak!
za mału brzuszek, to małe dziecko - z dzieckiem coś nie tak! ...
A co do widoczności brzucha ja miałam mały brzuszek, a dziecie było przeciętne 56cm/3450g. Ja chodziłam na siłownie i dość długo wypracowane mięśnie trzymały brzuszek. Dopiero w 9miesiącu trudno było buty założyć, czy wstać z łózka,. Wczesniej nawet brzuszki mogłam robi:-p tylko gad się wściekał, albo podobał mu się masarz plecków i kopniaki były z radości:-p brzuch był widoczny dopiero w lipcu/sierpniu a termin miałam na listopad:-p i róśł wtedy z dnia na dzien.

Mam jeszcze pytanie czy czulyscie coś dzień po transferze? Ja mam takie delikatne bóle po lewej stronie jak na okres na dole brzucha( dretwienie + ból kręgosłupa) . Nie wiem czy to kwestia grzebania tam czy już zaczynam coś czuć. Prócz tego wychodzi mi czwarta ósemka i wariuje bo bez leków ciężko i jestem na twarzy cała opuchnieta. Nie mogła wybrać lepszego czasu po pół roku spokoju. A i przeszło mi to mega wzdecie :) po 4 dniach :) boli nadal przy dotykaniu ale mogę już chodzić!

Dziewczyny może głupie pytanie ale czy Wy się podmywalyscie zaraz przed samym transferem Jakimś specyfikiem czy nie, bo różne rzeczy człowiek czyta i glupieje..

Witajcie dziewczyny
Ja dziś jadę na podgląd w trakcie stymulacji i pewnie już dziś dowiem się kiedy punkcja
Co do zastrzyków to tez się 1szego bałam, ale poźniej już poszło i teraz nie mam z tym problemów.
Co do wielkości brzuszka w ciązy to u mnie było bardzo szybko widać,ale jestem też dość drobna i niska, podobno w drugiej widac jeszcze szybciej :)

Czytałam, że mogą powodować zatrucia. Można je jeść, ale jak się samemu hoduje. Ale tak naprawdę, to co stronka to inne produkty zakazane :D ja np.piję troszkę pepsi, bo uwielbiam, mam nadzieję, że jakoś strasznie tym nie szkodze dzieciom :(

Mam jeszcze pytanie czy czulyscie coś dzień po transferze? Ja mam takie delikatne bóle po lewej stronie jak na okres na dole brzucha( dretwienie + ból kręgosłupa) . Nie wiem czy to kwestia grzebania tam czy już zaczynam coś czuć. Prócz tego wychodzi mi czwarta ósemka i wariuje bo bez leków ciężko i jestem na twarzy cała opuchnieta. Nie mogła wybrać lepszego czasu po pół roku spokoju. A i przeszło mi to mega wzdecie :) po 4 dniach :) boli nadal przy dotykaniu ale mogę już chodzić!

Nie miałam jeszcze transferu ale przy naturalnej ciazy miałam takie same objawy jak przed okresem- ból brzucha i obrzmiałe piersi, chyba nie da się tego rozroznic

reklama
Wpisz kieleckie piecioraczki i wyskoczy Ci dużo nie znalazłam jeszcze ich drogi jak zostały poczęte :rolleyes: koleżanka mi tylko napisała ze jak tu nie uda się z bliźniakami to w Kielcach mogę 5 szt jak chce bo mają doświadczenie :laugh2:
Coś znalazłam ale jakis stary artykuł i tam nie było nic wspomniane o klinice, ale może coś przeocyłam :) Później dokładnie poszperam :)

Do góry