reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Tez słyszałam że nie powinno się podnosić ale mój się tak do tego rwal ze dawalam mu ręce a on sam się podciagal a ja mu tylko lekko pomagalam. I pól roku miał to z poparciem lekko chybotliwie siedzial a 7 mies to juz sam.
Moje dziecko tez jest bardzo towarzyskie i nie boi się obcych osób ale jak ze snu się wybudzi to tylko mama albo tata.
to pięknie Ci się rozwija synuś:-) u nas na razie próbuje siadać, pewnie jeszcze trochę to potrwa. Chociaż jedna rzecz o czasie będzie:-p jeszcze wczoraj zobaczyłam, ze ząb mu idzie to się zacznie :-p

reklama
Ja mam odstawić antyki po 17 tabletce. Nie wiem,ile łącznie będę miała tych zastrzyków. Na razie dostałam 20. Pozytywna wiadomość jest taka, że mimo podejścia komercyjnego, załapaliśmy się na refundację leków i za zastrzyki zapłaciliśmy 9,14 zł :-)
Trzymam za Ciebie kciuki, w kupie raźniej :-)
Ja chyba po 13 tabletkach będę miała kontrolę . A jakie masz zastrzyki i w jakich dawkach. ?

Nie miałam jeszcze transferu ale przy naturalnej ciazy miałam takie same objawy jak przed okresem- ból brzucha i obrzmiałe piersi, chyba nie da się tego rozroznic
Ale nie za szybko na takie akcje? Ból kręgosłupa nasila się tylko po jednej stronie. A na wkladce zobaczyłam jasno beżowy śluz z luteina... Po luteinie miałam.zawsze białe uplawy a teraz jeden malutki z jasno brązowym zabarwieniem...rano tego nie było. Dopiero zauważyłam jak zaczął.mnie boleć.bok

Mam jeszcze pytanie czy czulyscie coś dzień po transferze? Ja mam takie delikatne bóle po lewej stronie jak na okres na dole brzucha( dretwienie + ból kręgosłupa) . Nie wiem czy to kwestia grzebania tam czy już zaczynam coś czuć. Prócz tego wychodzi mi czwarta ósemka i wariuje bo bez leków ciężko i jestem na twarzy cała opuchnieta. Nie mogła wybrać lepszego czasu po pół roku spokoju. A i przeszło mi to mega wzdecie :) po 4 dniach :) boli nadal przy dotykaniu ale mogę już chodzić!
kwestia hormonów, wysoki estradiol = skurcze jak macica tyło zgięta to promieniuje na kręgosłup. A bole brzucha jka na okres to skurcze, bierz nospe bo chyba prg nie zbyt bolukje mikroskurcze. Ale wszystkow normie. Nie możesz czuc jeszcze zarodka, bo implantacja zaczyna się 1-2dpt i trwa bodajże do około 4 - 5 dpt, beta we krwi pojawia się 6dpt i zaczynają się pierwsze objawy ciąży. Jednak to dużo późneij bo beta jest malutka we krwi. Na tym etapie jedynym objawem ciąży jest plamienie implantacyjne.

Hej dziewczyny :) Butterfly jeżeli ja robię sobie zastrzyki to ty też dasz radę! :) nawet w liceum uciekalam z gabinetu przed igłą. 5 dni próbowałam zrobić zastrzyk ale mąż był to po niepowodzeniu i tak padło na niego :) Gdy wyjechał we wtorek jestem skazana na siebie. Przy pierwszym zastrzyku tak płakałam i trzesly mi się ręce że cofałam co chwile tloczek strzykawki :/ za mną 3 zastrzyki łatwiej jakoś nie jest ale robię to pewniej :)Także głowa do góry :) jak ja najwieksza sierota sobie dała radę to ty tym bardziej :)
Teraz z innej beczki. Jak się odżywiacie po transferze? Czego unikacie? Przyjaciółka zabronila mi jesc więcej niż jednego pomarańcza dziennie, żadnych surowych rzeczy ani wątróbki. Traktuje mnie już jak w ciąży :D
Po transferze jesteś w ciąży . Traktuj się tz. Was wyjątkowo

Ale nie za szybko na takie akcje? Ból kręgosłupa nasila się tylko po jednej stronie. A na wkladce zobaczyłam jasno beżowy śluz z luteina... Po luteinie miałam.zawsze białe uplawy a teraz jeden malutki z jasno brązowym zabarwieniem...rano tego nie było. Dopiero zauważyłam jak zaczął.mnie boleć.bok
Pisanka ja też wczoraj o tym pisałam, że lekke zabarwienie było. Może podrażniłaś się. U mnie dzis czyściutko, więc czekam czy wogóle wystąpi jak strusie się zadomowią :)

reklama
Do góry