reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja we wtorek lecę na zdjęcie szwów; dzwoniłam ostatnio do gina w Novum i powiedział że za 3 miesiące mogę znowu podchodzić do transferu. Przez ten czas muszę trochę schudnąć i zadbać o siebie, bo przez to leżenie ostatnimi czasy i podżeranie troszkę przytyłam i wogóle. Chyba zrobie sobie tydzień piękności. Muszę lecieć do fryzjera i kosmetyczki, muszę się umówić na masaże. A wy może chodzicie gdzieś dziewczynki (te z Warszawy i okolic) do masażysty? Możecie jakiegoś polecić? A może jakaś fajna kosmetyczka? Bo ja mam tylko stałą od pazurów.

Jestes na antykonceptach? w ramach przygotowan do nastepnego IVF?
Ja musze czekac m-c i sprawdzic czy mi sie torbiele wchlonely. ale nawet jesli to i tak sie nie zalapie na zaden protokol (chyba?), bo sprawdzaja w 3 dniu cyklu a od 1 albo 21 poprzedniego m-ca zaczyna sie protokol, tak? please sprostujcie bo juz to za soba macie, a ja zgaduje...

Jakies inne badania niz do inseminacji dochodza przed IVF?

Dziewczyny z wawy- gdzie robicie badania, zeby sie nie dac okradac Novum? ja do tej pory w lab. Fryda w szpitalu bielanskim, ceny 1/3- 1/2 tego co w Novum. macie jakies inne (blizej centrum) miejsca do polecenia?

Co to za lab. w ktorym pracujesz Marchewka? nie kluj sie tam za czesto :)))

a czy okres załatwiania adopcji nie trwa przypadkiem gdzieś około 2,5 roku?

Niestety...trza sie naczekac...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Jestes na antykonceptach? w ramach przygotowan do nastepnego IVF?
Ja musze czekac m-c i sprawdzic czy mi sie torbiele wchlonely. ale nawet jesli to i tak sie nie zalapie na zaden protokol (chyba?), bo sprawdzaja w 3 dniu cyklu a od 1 albo 21 poprzedniego m-ca zaczyna sie protokol, tak? please sprostujcie bo juz to za soba macie, a ja zgaduje...

Jakies inne badania niz do inseminacji dochodza przed IVF?

Dziewczyny z wawy- gdzie robicie badania, zeby sie nie dac okradac Novum? ja do tej pory w lab. Fryda w szpitalu bielanskim, ceny 1/3- 1/2 tego co w Novum. macie jakies inne (blizej centrum) miejsca do polecenia?

Co to za lab. w ktorym pracujesz Marchewka? nie kluj sie tam za czesto :)))

jakie badania potrzebujesz zrobić?
jeśli będę w stanie to mogę ci je wykonać za 0

Wielkie sorry, ale ja na adopcję się nie zdecyduje.:) To nie dla mnie.

Jasne, tez tak naprawde bardzo bym sie bala... ale ci ludzie ktorzy mi o swoich dzieciakach opowiadaja niesamowici sa...po prostu nie chce sie wierzyc ze oni je kochaja tak rozpaczliwie mocno- mam wrazenie ze bardziej niz niektorzy ludzie swoje dzieci- tak sa w nie zapatrzeni. to mi pozwala wierzyc ze tez bym sie tak w swoim adoptowanym zakochala. moj M spoko stawia na taka opcje, wiec luz.

Betabeta

ja mam 11 mrozaków, tak więc w ramach przygotowań biorę tylko 3-7 dc CLO, czekam na owulację i transferek. Ale to dopiero gdzieś w czerwcu.

jakie badania potrzebujesz zrobić?
jeśli będę w stanie to mogę ci je wykonać za 0

Zartujesz, serio? bosko by bylo!!!
Juz zerkam w karteczke co mi tam Novum nakazalo...
u oboja z nas: HIV, HBs, HCV,
moja grupa krwi
i za prawie m-c powtorka FSH

A do tego bakteriologia i posiew.

Ja większość badań robiłam w Novum, a resztę w Centrum Medycznym Damiana.

Novum ma ceny strasznie duze. bardzo zaoszczedzilam na hormonach itp
Polecam Fryde:
Fryda - Kalkulator cen

Dzięki za miłe przyjęcie :)
We wtorek kończę decapeptyl a @ jak nie ma tak nie ma.. W środę jestem umówiona na wizytę. Boję się że zablokowałam się i nic nie wyjdzie z tego podejscia. W pracy o niczym nie wiedzą a zaczełam juz robic grunt pod ulop w połowie marca tak abym po transferze mogła trochę poleniuchować. Nie wiem co z tego będzie - mąż pełen nadzieji i mnie wspiera ale ja boje sie dopuszczać myśli do siebie. Nie wiem jak duzo jeszcze zostało mi sił aby znieść kolejne rozczarowanie.

Hej,
Wrzuc jako sygnature swoja dotychczasowa droge- bedzie latwiej pamietac kto co po czym przed czym...
Skad jestes?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Zartujesz, serio? bosko by bylo!!!
Juz zerkam w karteczke co mi tam Novum nakazalo...
u oboja z nas: HIV, HBs, HCV,
moja grupa krwi
i za prawie m-c powtorka FSH

A do tego bakteriologia i posiew.

hiv hbs hcv fsh tak
grupy nie wiem czy mi sie uda zalatwic
a co z bakteriologii i posiewu masz zrobić?

reklama
Do góry