reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja juz skorzystalam z lata za oknem i zagrabilam podwórko i pozamiatalam schody i podjazd cala czerwona teraz jestem. A moje Male grzecznie w spacerowce siedziało i aż się zastanawiałam czy ktoś mi dziecka nie podmienil :p

Hej dziewczyny
Mam takie pytanie jestem na stymulacji gonalem zaczynałam od 50 i stopniowo dr zwiększał dawkę obecnie mam już 150 od kilku dni reakcja jest dobra w lewym jajniku... jest sporo pecherzykow wielkość tez dobra endometrium super jak na mnie tylko w prawym jajniku jest totalna porażka jeden dominujący to 10 i jakies maluchy. Czy ta słaba odpowiedz na gonal w prawym jajniku może być spowodowana nie droznym jajowodem czy czymś takim ? Nie wiem już sama nie zapytałam lekarza bo nie byłam za bardzo w stanie miałam nadzieję że podejdź wresCie do punkcji a tu taki zawód ehhhh :crazy:

Ostatnia edycja:
Truskawka u mnie lato :)
Co do brzucha, to może trochę. Bardziej odczulam to po odstawieniu wszystkich leków.

Dziewczyny pierwszą @ po nieudanym transferze tez mialyscie taka bolesną?
Ja nie miewam praktycznie żadnych boli przy @ a dzisiaj w 2 dc mam wrażenie, że urodze zaraz macice razem z jajnikami i wszystkimi innymi narzadami. Plus biodra, kręgosłup i uda to sobie powyrywam. :/
Ja atak miałam w zeszłym tygodniu. Myślałam że się rozlece na kawałki.Ale po 3 dniach juz było ok.Tylko ze @ strasznie obfita miałam. ..

Hej dziewczyny
Mam takie pytanie jestem na stymulacji gonalem zaczynałam od 50 i stopniowo dr zwiększał dawkę obecnie mam już 150 od kilku dni reakcja jest dobra w lewym jajniku... jest sporo pecherzykow wielkość tez dobra endometrium super jak na mnie tylko w prawym jajniku jest totalna porażka jeden dominujący to 10 i jakies maluchy. Czy ta słaba odpowiedz na gonal w prawym jajniku może być spowodowana nie droznym jajowodem czy czymś takim ? Nie wiem już sama nie zapytałam lekarza bo nie byłam za bardzo w stanie miałam nadzieję że podejdź wresCie do punkcji a tu taki zawód ehhhh :crazy:

Nie bardzo się na tym znam ale wydaje mi się ze skoro masz w jednym jajniki ladne jajeczka to punkcja będzie i to nie znaczy ze się nie uda. A niedrożność jajowodu nie ma raczej nic do ilości jajeczek bo jajowod jest po to żeby zaplodniona komorka szla sobie do macicy a jajeczka i tak pobieraja prosto z jajnika wiec jedno z drugim raczej nie ma nic wspólnego. Ale może niech się wypowie ktos mądrzejszy ode mnie.

Hej laseczki,

Jestem pechowcem, nie kolegujcie sie ze mna bo jeszcze pozarazam. Siedze i becze. Dostalam dzis telefon w sprawie stazu (pol roku) do księgowości (moje marzenie), jutro ide na rozmowe, ale pewnie zrezygnuja ze mnie jak sie dowiedza ze jestem w ciazy. Jestem zalamana, dlaczego to musialo zgrac sie wszystko w czasie. Po stazu napewno bym dostala umowe normalna, a tak nawet jesli mnie wezma to skoncze staz, i zaraz pojde rodzic :'( :'( :'(

Hej laseczki,

Jestem pechowcem, nie kolegujcie sie ze mna bo jeszcze pozarazam. Siedze i becze. Dostalam dzis telefon w sprawie stazu (pol roku) do księgowości (moje marzenie), jutro ide na rozmowe, ale pewnie zrezygnuja ze mnie jak sie dowiedza ze jestem w ciazy. Jestem zalamana, dlaczego to musialo zgrac sie wszystko w czasie. Po stazu napewno bym dostala umowe normalna, a tak nawet jesli mnie wezma to skoncze staz, i zaraz pojde rodzic :'( :'( :'(

Mimo ze jesteś pechowcem to ja i tak bardzo cie lubię i będę się z Toba kolegować ;-)
Przykro mi ze tak zbieglo ci się to w czasie ale pomyśl ze takiego calkiem pecha nie masz bo masz dzidzie pod serduszkiem. To jest teraz najważniejsze! A praca to jak nie ta to inna. Ciesz się z tego co masz kochana i nie zamartwiaj się bo jesteś odpowiedzialna nie tylko za siebie! Glowa do góry!

Hej dziewczyny
Mam takie pytanie jestem na stymulacji gonalem zaczynałam od 50 i stopniowo dr zwiększał dawkę obecnie mam już 150 od kilku dni reakcja jest dobra w lewym jajniku... jest sporo pecherzykow wielkość tez dobra endometrium super jak na mnie tylko w prawym jajniku jest totalna porażka jeden dominujący to 10 i jakies maluchy. Czy ta słaba odpowiedz na gonal może być spowodowana nie droznym jajowodem czy czymś takim ? Nie wiem już sama nie zapytałam lekarza bo nie byłam za bardzo w stanie miałam nadzieję że podejdź wresCie do punkcji a tu taki zawód ehhhh :crazy:

A i w czwartek musimy już zakończyć stymulacje bo te w lewym są ju
Nie bardzo się na tym znam ale wydaje mi się ze skoro masz w jednym jajniki ladne jajeczka to punkcja będzie i to nie znaczy ze się nie uda. A niedrożność jajowodu nie ma raczej nic do ilości jajeczek bo jajowod jest po to żeby zaplodniona komorka szla sobie do macicy a jajeczka i tak pobieraja prosto z jajnika wiec jedno z drugim raczej nie ma nic wspólnego. Ale może niech się wypowie ktos mądrzejszy ode mnie.

reklama
Do góry