reklama
Mgs82
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny
Mam takie pytanie jestem na stymulacji gonalem zaczynałam od 50 i stopniowo dr zwiększał dawkę obecnie mam już 150 od kilku dni reakcja jest dobra w lewym jajniku... jest sporo pecherzykow wielkość tez dobra endometrium super jak na mnie tylko w prawym jajniku jest totalna porażka jeden dominujący to 10 i jakies maluchy. Czy ta słaba odpowiedz na gonal w prawym jajniku może być spowodowana nie droznym jajowodem czy czymś takim ? Nie wiem już sama nie zapytałam lekarza bo nie byłam za bardzo w stanie miałam nadzieję że podejdź wresCie do punkcji a tu taki zawód ehhhh
Mam takie pytanie jestem na stymulacji gonalem zaczynałam od 50 i stopniowo dr zwiększał dawkę obecnie mam już 150 od kilku dni reakcja jest dobra w lewym jajniku... jest sporo pecherzykow wielkość tez dobra endometrium super jak na mnie tylko w prawym jajniku jest totalna porażka jeden dominujący to 10 i jakies maluchy. Czy ta słaba odpowiedz na gonal w prawym jajniku może być spowodowana nie droznym jajowodem czy czymś takim ? Nie wiem już sama nie zapytałam lekarza bo nie byłam za bardzo w stanie miałam nadzieję że podejdź wresCie do punkcji a tu taki zawód ehhhh
Ostatnia edycja:
koralik83
Fanka BB :)
Ja atak miałam w zeszłym tygodniu. Myślałam że się rozlece na kawałki.Ale po 3 dniach juz było ok.Tylko ze @ strasznie obfita miałam. ..Truskawka u mnie lato
Co do brzucha, to może trochę. Bardziej odczulam to po odstawieniu wszystkich leków.
Dziewczyny pierwszą @ po nieudanym transferze tez mialyscie taka bolesną?
Ja nie miewam praktycznie żadnych boli przy @ a dzisiaj w 2 dc mam wrażenie, że urodze zaraz macice razem z jajnikami i wszystkimi innymi narzadami. Plus biodra, kręgosłup i uda to sobie powyrywam. :/
iga2421
Hej dziewczyny
Nie bardzo się na tym znam ale wydaje mi się ze skoro masz w jednym jajniki ladne jajeczka to punkcja będzie i to nie znaczy ze się nie uda. A niedrożność jajowodu nie ma raczej nic do ilości jajeczek bo jajowod jest po to żeby zaplodniona komorka szla sobie do macicy a jajeczka i tak pobieraja prosto z jajnika wiec jedno z drugim raczej nie ma nic wspólnego. Ale może niech się wypowie ktos mądrzejszy ode mnie.
agatek28
Hej laseczki,
Jestem pechowcem, nie kolegujcie sie ze mna bo jeszcze pozarazam. Siedze i becze. Dostalam dzis telefon w sprawie stazu (pol roku) do księgowości (moje marzenie), jutro ide na rozmowe, ale pewnie zrezygnuja ze mnie jak sie dowiedza ze jestem w ciazy. Jestem zalamana, dlaczego to musialo zgrac sie wszystko w czasie. Po stazu napewno bym dostala umowe normalna, a tak nawet jesli mnie wezma to skoncze staz, i zaraz pojde rodzic :'( :'( :'(
Jestem pechowcem, nie kolegujcie sie ze mna bo jeszcze pozarazam. Siedze i becze. Dostalam dzis telefon w sprawie stazu (pol roku) do księgowości (moje marzenie), jutro ide na rozmowe, ale pewnie zrezygnuja ze mnie jak sie dowiedza ze jestem w ciazy. Jestem zalamana, dlaczego to musialo zgrac sie wszystko w czasie. Po stazu napewno bym dostala umowe normalna, a tak nawet jesli mnie wezma to skoncze staz, i zaraz pojde rodzic :'( :'( :'(
iga2421
Hej laseczki,
Mimo ze jesteś pechowcem to ja i tak bardzo cie lubię i będę się z Toba kolegować ;-)
Przykro mi ze tak zbieglo ci się to w czasie ale pomyśl ze takiego calkiem pecha nie masz bo masz dzidzie pod serduszkiem. To jest teraz najważniejsze! A praca to jak nie ta to inna. Ciesz się z tego co masz kochana i nie zamartwiaj się bo jesteś odpowiedzialna nie tylko za siebie! Glowa do góry!
Mgs82
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny
Mam takie pytanie jestem na stymulacji gonalem zaczynałam od 50 i stopniowo dr zwiększał dawkę obecnie mam już 150 od kilku dni reakcja jest dobra w lewym jajniku... jest sporo pecherzykow wielkość tez dobra endometrium super jak na mnie tylko w prawym jajniku jest totalna porażka jeden dominujący to 10 i jakies maluchy. Czy ta słaba odpowiedz na gonal może być spowodowana nie droznym jajowodem czy czymś takim ? Nie wiem już sama nie zapytałam lekarza bo nie byłam za bardzo w stanie miałam nadzieję że podejdź wresCie do punkcji a tu taki zawód ehhhh
A i w czwartek musimy już zakończyć stymulacje bo te w lewym są ju
Nie bardzo się na tym znam ale wydaje mi się ze skoro masz w jednym jajniki ladne jajeczka to punkcja będzie i to nie znaczy ze się nie uda. A niedrożność jajowodu nie ma raczej nic do ilości jajeczek bo jajowod jest po to żeby zaplodniona komorka szla sobie do macicy a jajeczka i tak pobieraja prosto z jajnika wiec jedno z drugim raczej nie ma nic wspólnego. Ale może niech się wypowie ktos mądrzejszy ode mnie.
reklama
Podziel się: