reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja juz skorzystalam z lata za oknem i zagrabilam podwórko i pozamiatalam schody i podjazd cala czerwona teraz jestem. A moje Male grzecznie w spacerowce siedziało i aż się zastanawiałam czy ktoś mi dziecka nie podmienil :p

Hej dziewczyny
Mam takie pytanie jestem na stymulacji gonalem zaczynałam od 50 i stopniowo dr zwiększał dawkę obecnie mam już 150 od kilku dni reakcja jest dobra w lewym jajniku... jest sporo pecherzykow wielkość tez dobra endometrium super jak na mnie tylko w prawym jajniku jest totalna porażka jeden dominujący to 10 i jakies maluchy. Czy ta słaba odpowiedz na gonal w prawym jajniku może być spowodowana nie droznym jajowodem czy czymś takim ? Nie wiem już sama nie zapytałam lekarza bo nie byłam za bardzo w stanie miałam nadzieję że podejdź wresCie do punkcji a tu taki zawód ehhhh :crazy:

Ostatnia edycja:
Truskawka u mnie lato :)
Co do brzucha, to może trochę. Bardziej odczulam to po odstawieniu wszystkich leków.

Dziewczyny pierwszą @ po nieudanym transferze tez mialyscie taka bolesną?
Ja nie miewam praktycznie żadnych boli przy @ a dzisiaj w 2 dc mam wrażenie, że urodze zaraz macice razem z jajnikami i wszystkimi innymi narzadami. Plus biodra, kręgosłup i uda to sobie powyrywam. :/
Ja atak miałam w zeszłym tygodniu. Myślałam że się rozlece na kawałki.Ale po 3 dniach juz było ok.Tylko ze @ strasznie obfita miałam. ..

Hej dziewczyny
Mam takie pytanie jestem na stymulacji gonalem zaczynałam od 50 i stopniowo dr zwiększał dawkę obecnie mam już 150 od kilku dni reakcja jest dobra w lewym jajniku... jest sporo pecherzykow wielkość tez dobra endometrium super jak na mnie tylko w prawym jajniku jest totalna porażka jeden dominujący to 10 i jakies maluchy. Czy ta słaba odpowiedz na gonal w prawym jajniku może być spowodowana nie droznym jajowodem czy czymś takim ? Nie wiem już sama nie zapytałam lekarza bo nie byłam za bardzo w stanie miałam nadzieję że podejdź wresCie do punkcji a tu taki zawód ehhhh :crazy:

Nie bardzo się na tym znam ale wydaje mi się ze skoro masz w jednym jajniki ladne jajeczka to punkcja będzie i to nie znaczy ze się nie uda. A niedrożność jajowodu nie ma raczej nic do ilości jajeczek bo jajowod jest po to żeby zaplodniona komorka szla sobie do macicy a jajeczka i tak pobieraja prosto z jajnika wiec jedno z drugim raczej nie ma nic wspólnego. Ale może niech się wypowie ktos mądrzejszy ode mnie.

Hej laseczki,

Jestem pechowcem, nie kolegujcie sie ze mna bo jeszcze pozarazam. Siedze i becze. Dostalam dzis telefon w sprawie stazu (pol roku) do księgowości (moje marzenie), jutro ide na rozmowe, ale pewnie zrezygnuja ze mnie jak sie dowiedza ze jestem w ciazy. Jestem zalamana, dlaczego to musialo zgrac sie wszystko w czasie. Po stazu napewno bym dostala umowe normalna, a tak nawet jesli mnie wezma to skoncze staz, i zaraz pojde rodzic :'( :'( :'(

Hej laseczki,

Jestem pechowcem, nie kolegujcie sie ze mna bo jeszcze pozarazam. Siedze i becze. Dostalam dzis telefon w sprawie stazu (pol roku) do księgowości (moje marzenie), jutro ide na rozmowe, ale pewnie zrezygnuja ze mnie jak sie dowiedza ze jestem w ciazy. Jestem zalamana, dlaczego to musialo zgrac sie wszystko w czasie. Po stazu napewno bym dostala umowe normalna, a tak nawet jesli mnie wezma to skoncze staz, i zaraz pojde rodzic :'( :'( :'(

Mimo ze jesteś pechowcem to ja i tak bardzo cie lubię i będę się z Toba kolegować ;-)
Przykro mi ze tak zbieglo ci się to w czasie ale pomyśl ze takiego calkiem pecha nie masz bo masz dzidzie pod serduszkiem. To jest teraz najważniejsze! A praca to jak nie ta to inna. Ciesz się z tego co masz kochana i nie zamartwiaj się bo jesteś odpowiedzialna nie tylko za siebie! Glowa do góry!

Hej dziewczyny
Mam takie pytanie jestem na stymulacji gonalem zaczynałam od 50 i stopniowo dr zwiększał dawkę obecnie mam już 150 od kilku dni reakcja jest dobra w lewym jajniku... jest sporo pecherzykow wielkość tez dobra endometrium super jak na mnie tylko w prawym jajniku jest totalna porażka jeden dominujący to 10 i jakies maluchy. Czy ta słaba odpowiedz na gonal może być spowodowana nie droznym jajowodem czy czymś takim ? Nie wiem już sama nie zapytałam lekarza bo nie byłam za bardzo w stanie miałam nadzieję że podejdź wresCie do punkcji a tu taki zawód ehhhh :crazy:

A i w czwartek musimy już zakończyć stymulacje bo te w lewym są ju
Nie bardzo się na tym znam ale wydaje mi się ze skoro masz w jednym jajniki ladne jajeczka to punkcja będzie i to nie znaczy ze się nie uda. A niedrożność jajowodu nie ma raczej nic do ilości jajeczek bo jajowod jest po to żeby zaplodniona komorka szla sobie do macicy a jajeczka i tak pobieraja prosto z jajnika wiec jedno z drugim raczej nie ma nic wspólnego. Ale może niech się wypowie ktos mądrzejszy ode mnie.

reklama
Do góry