reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny czytalam w naszych historiach ze wiele z was bierze koenzym q10, kupilam dzisiaj też. Jak go bierzecie? Na ulotce jest ze 3x dziennie ale to jakos duzo. Co jeszcze polecacie, tak bym chciała zeby udal sie ten transfer...

reklama
Emi, a dlaczego nie pozwalają przytulać? W jakim to szpitalu? W Gdańsku? Dziecko bez respiratora przecież.

A krechę też jeszcze mam. Jutro będzie 5 miesięcy od porodu.
Tak leży ba klinicznej bo tsm siostra była na patologii - powiedzieli jej ze na swieta bedzie moze mogła pokangurowac

Em ale mi jakby miednicy szerszą zostala, mięśnie się wyrobily na lekach i nogach wyglądam jak sztangista buehe podnoszacmojego teroryste non stop aon ma 4 miesiace i już 8kg klocek!!

Ale on ma 70cm ubranka 6-9m/c pediatra w szoku a on rośnie jak na drożdżach. Niby wagowo 75centyl ale zwrosowo tez 75centyl, wiec jest po prostu dorodny:-)

Ja zalezy jaka forma ale korpusik 62,ubranka a getry to 74[emoji23][emoji23]

Em ja na siłownię wracam jak skończę karmić i będę pikna- przynajmniej takie są założenia buehehe:-) mimo niskiej wagi ubranianadal 38/40 i gdzie tu sprawiedliwosc??
Ja to karmie tak se... Rano cyckujemy troche w południe i czasami wieczorem - laktacja nie duza ale stabilna.
Ja pierwszy trening to dwa tygodnie po porodzie robiłam [emoji16][emoji16]

To obydwie macie duże dzieciaczki. A myślałam że mój Antoś taki duży. Mi od wczoraj zaczął raczkować i teraz nie mam chwili spokoju. Jest poprostu wszędzie. Co do kp to tak do 10 miesięcy dobic chce i chwila odpoczynku dla mnie bo w wakacje wracamy po sniezynke.
Czyli ile bedzie miec pierwsza kruszynka ??
Bo ja to cały czas sie łamie czy nie szybciej ...

Inga głowę ma stabilna od 3miesiaca czyli tak normalnie chyba a nosidelka nie lubi bujaczka tez no chyba ze z wibrą:-) A jamyslalam,ze raczkowacmusi do 6miesiaca uff bo się zbiera ale na brzuch się nie przekręcił jeszcze:-p
U mnie gardzi huśtawka a kurde 400 zeta dałam [emoji16]
W chuste daje sie wsadzać i potrafi walnac kime na 2h s chuście.
Glowe dźwiga ale jeszcxe jakos super tego nie kontroluje i jsk mam ja na rękach potrafi fiknac i przywalić w moj obojczyk i wtedy syrena ..[emoji16][emoji16]

Najeczka- tak Emuta :) jakos Emma sie nie przyjęło na codzień i jest Emutek. No musi musi ta moja kluskę.

Rada to czekamy -wylgarnia pełna grba

Falka - do ciazy jest potrzeby jeden i moze to TEN wlasnie :)

Inga głowę ma stabilna od 3miesiaca czyli tak normalnie chyba a nosidelka nie lubi bujaczka tez no chyba ze z wibrą:-) A jamyslalam,ze raczkowacmusi do 6miesiaca uff bo się zbiera ale na brzuch się nie przekręcił jeszcze:-p

Mi gowniarz w nocy wstaje na jedzenie 3-4 razy i tez juz mam dość. Ale na leżąco go karmie i przydrzymie sobie w międzyczasie;-)
Mi na brzuch zaczął się przekrecac jak miał 5 miesięcy. Ostatnio jak u lekarki byliśmy to stwierdzila ze jest silny i ladnie się rozwija. A z raczkowaniem jeszcze masz czas i człowiek się cieszy ze dziecko raczkuje ale plecy dają czadu z tym ciągłym schylaniem się. A to dopiero 2 dni :p

Czyli ile bedzie miec pierwsza kruszynka ??
Bo ja to cały czas sie łamie czy nie szybciej ...

No jesli się ładnie wszystko uda to jak się druga dzidzia urodzi to maly jeszcze nie powinien miec 2 lat a czas pokaze jak to wyjdzie bo jak narazie to juz 8 miesięcy po porodzie i @ nie mam i zapisalam się do giną żeby sprawdzić czy wszystko w porządku.
Zazdroszczę ci z tym spaniem po 2 godziny bo mój rozrabiacha to śpi 3 x30 min. Nawet odpocząć nie ma kiedy:p

reklama
Dzien Db :) dziewczęta dzisiaj wizytujące, kciuki za was.
Ja zasypiam na przystanku, środa zaczyna mój kryzys , jeśli chodzi o wstawanie. Jutro bedzie tylko gorzej ;)

Do góry