reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Ewunka wybacz, ale z tego co sobie przypominam nie jesteś w ciąży bliźniaczej, żeby to aż tak Ciebie zabolało... Po co drążyć temat?? Powiem tak, sama marzyłam o bliźniakach, ale lekarz mój guru mi odradził ze względu na moją drobną i szczupłą sylwetkę, argumentował tym, że prawdopodobnie nie donoszę, no i dzieciaczki nie miały by miejsca wystarczająco w brzuszku, żeby się dobrze rozwijać, że w moim wypadku jest bezpieczniej transferować jednego Kropka (tak jak wspomniałam, jestem drobna, ważę zaledwie 46-48 kg). I ja mu wierzę i mu ufam, co nie oznacza, że teraz wszystkie ciążę bliźniacze są skazane na porażki... Są osoby bardziej do tego odpowiednie, i donoszą i urodzą zdrowe dzieci i ja w to wierze.

reklama
Wrzucam sobie kalendarz dla relaksu ;)

Dziewczyny, dobrych wizyt nam wszystkim życzę :)

Marzec

22: Rada: kontrola stymulacji
22: Anika - usg prenatalne
22: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę w szpitalu
22: westaice - transfer 

23: Martini – wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
23: Malina - wizyta
23: Nova - beta w 8dpt 
23: ewelina89 - wizyta i rozpiska stymulacji
24: ma_rta- usg Malucha
24: marzen - podgląd stymulacji
25: Foote - III weryfikacja i wysoka beta!!
25: agatek - kropkowe usg
26: martka83 - usg przed crio
29: natula - usg przed crio
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze

KWIECIEŃ
1: Nova - wizyta w klinice
4: Hess- usg w Novum
4: szila - betowanie 
6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
7: Madzionga - podglądanie Maluszkow
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
11: 24Magda - wizyta u gin prowadzącego ciaze
13: Aniołkowamama: usg połówkowe
19: Natalia89 - wizyta genetyczna O ewentualny start z zastrzykami
20: Anika - wizyta u gin prowadzacej
25: monika1134 - wstępny termin transferu
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe

Kogo i na kiedy dopisać?
Czy aby kogoś nie pozarlo? ;)

Westaice daj znać jak po transferze.
Ewa powodzenia dzisiaj. Ciekawa jestem tej wizyty, bo ja tez miałam tu jedną ginekologiczną, ale tak naprawdę wiele mi nie dała.
Anika kochana ty sie wystylizuj na spotkanie z maluchem i oby ono sie ładnie wypieli do badania. Miłych widoków!

Moniusia przytulam mocno i zycze ci duzo siły.

Miłego dnia i uśmiechu zycze wszystkim dziewczynom

Ewunka ja mam wrażenie, że na siłę wywołujesz jakieś spięcie, żeby coś się działo, te forum jest do wspierania się... Uważam, że wszystko na temat ciąży bliźniaczej zostało powiedziane. Każda z nas jest dorosła, podejmuje świadome decyzje i wie czego od życia chce, czy ciąży pojedynczej, czy bliźniaczej. Każda zna swoje obawy, troski. Każda z nas zna potrzeby duszy i ciała...itd... Pozwól mieć komuś własne zdanie.

zaraz mi zylka strzeli;););)

Dziewczyny,wszystkie ktore nie chcecie brac udzialu w tej bezsensownej juz dyskusji ,prosze nie reagujcie na te posty.
Badzmy nadal tym fajnym,rzeczowym forum ktorym kiedys bylysmy.Juz dosyc sie zlego stalo,mamy od wczoraj jakies 3 dziewczyny mniej ,Westi ma dzisiaj transfer i mysle ,ze po wczorajszej nocy jest bardzo smutna i rozczarowana.Skonczcie z tym trolowaniem i hejtem.
Dosyc mamy wszystkie problemow i mamy sobie pomagac a nie mieszac z g....
wszystkie ktore nadal beda wokol tematu krazyc,beda ode mnie dostawaly negatywne oceny,nie moge juz tego czytac!!!
Ewunka, nie widze twoich postow(zablokowalam Cie) wiec nie musisz odpowiadac ,

Przestaje sie udzielac,nie mozna miec swojego zdania-wporzadku. Jesli popieram czyjes od razu mam z tym kims kolko wazajemnej adoracji. O to ma tutac chodzic...?
Po co zostalo stworzone to forum...

W wypowiedzi 1 osoby .....
Zabolało mnie wypisywanie glupot
Ja blizniakom mowie kategoryczne nie.

Tylko tragedia z tego moze wyjsc. Po co ryzykowac? Wczesniactwo w takich ciazach to na prawde powszechna sprawa.

Lepiej po mrozaka wrocic. Wiadomo, jedna ciaza z blizniakami i juz glowy.... ale 2 chorych dzieci w domu? Koszmar.
Nie mam problemu ze ktoś ma inne zdanie w tej sprawie jednak mam problem jak ktoś głosi takie bzdury i mam prawo się z tym nie zgadzać .
Tylko tragedia z tego moze wyjsc. Po co ryzykowac? Wczesniactwo w takich ciazach to na prawde powszechna sprawa (PRAWDA JAK I WIELE INNYCH POWIKŁAŃ)

Lepiej po mrozaka wrocic. Wiadomo, jedna ciaza z blizniakami i juz glowy.... ale 2 chorych dzieci w domu? Koszmar. (AUTORCE CHODZIŁO O TO ,ŻE JAK SIE TRAFI PECH I DWOJKA SZKRABÓW CHORA TO JEST WIEKSZY PROBLEM, NIŻ Z JEDNYM)
Nie mam problemu ze ktoś ma inne zdanie w tej sprawie jednak mam problem jak ktoś głosi takie bzdury i mam prawo się z tym nie zgadzać
(MA PRAWO, KTO JEJ BRONI, TOŻTO INTERNETOWA DYSKUSJA :-))

TY NAPRAWDE TEGO POSTA NIE ROZUMIESZ?? chyba są jakies zaszłości miedzy tobą a autorką postu i odbierasz to personalnie (jednak). Pozdrawiam i myślę, że możemy zgodnie skończyć temat co??

reklama
Ewunka ja mam wrażenie, że na siłę wywołujesz jakieś spięcie, żeby coś się działo, te forum jest do wspierania się... Uważam, że wszystko na temat ciąży bliźniaczej zostało powiedziane. Każda z nas jest dorosła, podejmuje świadome decyzje i wie czego od życia chce, czy ciąży pojedynczej, czy bliźniaczej. Każda zna swoje obawy, troski. Każda z nas zna potrzeby duszy i ciała...itd... Pozwól mieć komuś własne zdanie.
Średnie wsparcie powiem Ci bo kilka dziewczyn VW bliźniaczej ciąży do dziś nie może dojść do siebie po wczorajszych słowach . Wsparcie dla mnie to chyba trochę co innego no ale nic dam im je od siebie w rozmowie prywatnej .

Do góry