reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kate, Przy pierwszych długi, teraz właśnie trafiłam aż do Krakowa z MZ i tam krótki, 150 puregonu i 150 menopuru. I najgorzej z trzech podejść..
LH dobre tyle się dowiedziałam, tam nie mam podglądu do wyników, tylko progesteron mówił, że miałam lekko podwyższony i przy transferze może być problem. No, ale o transferze nie mogłam nawet pomarzyć..
prg w I fazie cyklu produowny jest przez nerki a nie jajniki może zaburzać gospodarke hormonalna zbadaj nadnercza

reklama
prg w I fazie cyklu produowny jest przez nerki a nie jajniki może zaburzać gospodarke hormonalna zbadaj nadnercza

Badałam, wsio ok. Zawsze miałam progesteron ok, dlatego się tym nie przejęłam.
Mam 4 podejście jeszcze w czerwcu, ale nie wiem czy podejdę. Widzę, że akurat dla mnie ivf nie ma sensu niestety..

najki ja po biochemicznej dostałam od razu clexane a to była jedna biochemiczna. a co do pcos u mnie wszystko ok. owuluje normalnie cykle normalnie, ale duuzo pecholi a przez to hiperka.Mam policystyczne jajniki a nie zespól ponoc to roznica. Na starych odczynnikach powyżej 4 amh to pcos wec ja byłam na granicy. przy pcos masz dużo niedojrza,lych oocytów i poronienia w cyklach naturalnych przez prg i insulinę, a tutaj nie ma opcji. a badania na zespól antyfosfolipidowy i bialka robilas?
Hmm nie robiłam. A może robiłam, a nie wiem? Jakoś konkretnie się nazywają? Np. to Dhea też nie skumałam, że miałam...albo co so histeroskopii. Miałam histeroskopię i pobrali wycinek do badania histopatologicznego...i tyle wiedziałam. Wczoraj pytam doktora, że moge prosić o scratching endo, a on że przecież miałam bo pobierając wycinek mnie drapnęli i to jedno i to samo... :D także moja niewiedza jest jeszcze przeogromna..

Kate, Przy pierwszych długi, teraz właśnie trafiłam aż do Krakowa z MZ i tam krótki, 150 puregonu i 150 menopuru. I najgorzej z trzech podejść..
LH dobre tyle się dowiedziałam, tam nie mam podglądu do wyników, tylko progesteron mówił, że miałam lekko podwyższony i przy transferze może być problem. No, ale o transferze nie mogłam nawet pomarzyć..
Badałam, wsio ok. Zawsze miałam progesteron ok, dlatego się tym nie przejęłam.
Mam 4 podejście jeszcze w czerwcu, ale nie wiem czy podejdę. Widzę, że akurat dla mnie ivf nie ma sensu niestety..
przy wrodzonym przeroscie nadnerczy masz podwyzsony poziom prg -OH to inny prg niż ten owulacyjny, cczesto jedynym objawem jest hiperandrogenizacja. często branie sterydu powoduje powrót plodnosci. Poczytaj bo może nie to lekarza badał, bo to endo bada częściej niż gin, a w klinikach gin jest wiec raczej bada "normalny" jajnikowy prg.

przy wrodzonym przeroscie nadnerczy masz podwyzsony poziom prg -OH to inny prg niż ten owulacyjny, cczesto jedynym objawem jest hiperandrogenizacja. często branie sterydu powoduje powrót plodnosci. Poczytaj bo może nie to lekarza badał, bo to endo bada częściej niż gin, a w klinikach gin jest wiec raczej bada "normalny" jajnikowy prg.

Badałam, 17oh progesteron.Właśnie endo mi wszystko zlecił, wszystko pięknie.
Robiłam wszystko co możliwe z takich badań, właśnie w tym sęk, że niczego nie można się czepić :(

reklama
Kate-
z medycznego punktu widzenia nie mozliwe??? zeby AMH wzroslo,jwst jakies wytlumaczenie,logiczne ???
zmienione odczynniki w PL i inny błąd pomiaru dlatego zmieniło się AMH kwalifikujące do MZ wzrosło z AMH 0,7 do 1,5 bo AMH na nowych odczynnikach jest wyższe.
Regułą jest spadek poziomu AMHwraz z upływem – jego stężenie w organizmach pań maleje w kolejnych latach ich życia. Jakiś czas temu zmieniły się odczynniki do wykonywania badania AMH i wyniki uzyskiwane we wszystkich laboratoriach były zawyżone w stosunku do poprzednio wykonywanych. Obecnie można wykonać tzw. test II generacji. Normą wciąż jest AMH w graniach 1,0 – 3,0 ng/ml.

Embriolog nOvum

Do góry