reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Badałam, 17oh progesteron.Właśnie endo mi wszystko zlecił, wszystko pięknie.
Robiłam wszystko co możliwe z takich badań, właśnie w tym sęk, że niczego nie można się czepić :(
no kur... czak jak genetyka jest ok, albo immunologia przeciwcała p/c jajnikowe/komórkowe itp.. niszcza oocyty chyba ale nie znam się:-( na immuno. A te dawki hormonów to w sumie 300 jednostek to bardzo dużo, może być tak jak z hess wysoki estradiol i niszczy oocyty.

reklama
do wyrażania opinii w taki sposób proszę się udać na inne forum. Poza tym proszę już nie obrażać innych forumowiczek, i do swoich "mądrych" opinii poproszę poparcie w postaci artykułów naukowych, jeżeli w ogóle maja cos wnosić. Z chęcią się z nimi zapoznam, z tego co wiem succes rate dla ciąży dwujajowej i jednojajowej jest zupełnie inny, no ale może cos ssie zmieniło.
Nie chodzi o to ze ktos uważa tak czy inaczej . Co piszą w 1 artykule czy 2 . Tylko hamstwo w jaki zostało napisane czyjeś zdanie na ten temat. Z ciąży bliźniaczej może być tylko tragedia i tak dalej ..........
O hamstwo i obłude niektórych osób i potem odwracanie kota ogonem. .....

zmienione odczynniki w PL i inny błąd pomiaru dlatego zmieniło się AMH kwalifikujące do MZ wzrosło z AMH 0,7 do 1,5 bo AMH na nowych odczynnikach jest wyższe.
Regułą jest spadek poziomu AMHwraz z upływem – jego stężenie w organizmach pań maleje w kolejnych latach ich życia. Jakiś czas temu zmieniły się odczynniki do wykonywania badania AMH i wyniki uzyskiwane we wszystkich laboratoriach były zawyżone w stosunku do poprzednio wykonywanych. Obecnie można wykonać tzw. test II generacji. Normą wciąż jest AMH w graniach 1,0 – 3,0 ng/ml.

Embriolog nOvum
Robie zawsze w jednym labo,roznica z 1.7 do 2.5 w przeciagu 6 miesiecy:-) :-) :-)

Badałam, 17oh progesteron.Właśnie endo mi wszystko zlecił, wszystko pięknie.
Robiłam wszystko co możliwe z takich badań, właśnie w tym sęk, że niczego nie można się czepić :(
no kur... czak jak genetyka jest ok, albo immunologia przeciwcała p/c jajnikowe/komórkowe itp.. niszcza oocyty chyba ale nie znam się:-( na immuno. A te dawki hormonów to w sumie 300 jednostek to bardzo dużo, może być tak jak z hess wysoki estradiol i niszczy oocyty.
Nie chodzi o to ze ktos uważa tak czy inaczej . Co piszą w 1 artykule czy 2 . Tylko hamstwo w jaki zostało napisane czyjeś zdanie na ten temat. Z ciąży bliźniaczej może być tylko tragedia i tak dalej ..........
O hamstwo i obłude niektórych osób i potem odwracanie kota ogonem. .....
Razem z Czesią stworzyłyście sobie kółko wzajemnej adoracji właśnie chodzi o to co piszą w tych artykułach skoro zaczyna brakować kultury w danej wypowiedzi. Nie wiem co Cię zabolało tak w wypowiedziach innych osób teraz to ty jesteś niekulturalna. Babo to jest Internet i każdy ma prawo pisać co mu się podoba i jak czuje. Nikt Cię personalnie nie obraził, a że ma inne zdanie niż ty , no cóż czas przywyknąć:-p Może warto jeszcze założyć że nikt nie miał złych intencji, bez względu na ton wypowiedzi, przecież siebie nie widzicie..

Razem z Czesią stworzyłyście sobie kółko wzajemnej adoracji właśnie chodzi o to co piszą w tych artykułach skoro zaczyna brakować kultury w danej wypowiedzi. Nie wiem co Cię zabolało tak w wypowiedziach innych osób teraz to ty jesteś niekulturalna. Babo to jest Internet i każdy ma prawo pisać co mu się podoba i jak czuje. Nikt Cię personalnie nie obraził, a że ma inne zdanie niż ty , no cóż czas przywyknąć:-p Może warto jeszcze założyć że nikt nie miał złych intencji, bez względu na ton wypowiedzi, przecież siebie nie widzicie..
W wypowiedzi 1 osoby .....
Zabolało mnie wypisywanie glupot
Ja blizniakom mowie kategoryczne nie.

Tylko tragedia z tego moze wyjsc. Po co ryzykowac? Wczesniactwo w takich ciazach to na prawde powszechna sprawa.

Lepiej po mrozaka wrocic. Wiadomo, jedna ciaza z blizniakami i juz glowy.... ale 2 chorych dzieci w domu? Koszmar.
Nie mam problemu ze ktoś ma inne zdanie w tej sprawie jednak mam problem jak ktoś głosi takie bzdury i mam prawo się z tym nie zgadzać .

reklama
Do góry