reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Swiete slowa. Ja znam pelno dzieciakow z ciaz blizniaczych, nawet trojaczki z in vitro, piekne zdrowe dzieci.
Jak przeczytalam ze tragedia z tego moze byc, to az mi sie z uszow zakopcilo tak sie wzburzylam!!!
A ja znam pełno, które urodzily się przedwcześnie z wadami różnego rodzaju. Albo się w ogóle nie urodzily.
Tak hak i ciążą j pojedynczych
Będziemy się licytować?
Chcecie dwa zarodki bierzecie dwa i życzę Wam jak najlepiej. Ale nie oszukujmy się, że przebieg ciąży bliźniaczej jest tak samo traktowany jak pojedynczej. Spójrzcie chociażby na aspekt obciążenia organizmu matki.

reklama
Dziewczyny nie ma co się kłócić. Każda ma swój rozum i wie na co się decyduje. Jedne chcą 2 zarodki, a inne 1. Ale pamiętajcie, że jak podadzą 2 to jest duże prawdopodobieństwo, że zostanie jeden. Więc proszę się nie denerwować.

A tam dziewczyny, bliźniaki to wcale nie przedwczesne porody i choroby, znam bliznakow dorodnych, donoszonych, urodzonych po terminie.
Ja bylam w ciazy pojedynczej i co, urodzilam przedwczenie bo w 34 tc. Maly sie pospieszyl o 1,5 miesiaca. Na szczescie dla nas skonczylo sie to szczesliwie, syn zdrowy, szczesliwy, wiecznie usmiechniety i duzy. Takze to nie regula.

Ale może by nie oszukujmy się. Tak jak z jednego dziecka tylko z większym ryzykiem.
I bardzo proszę nie unoscie się tak no godzicie teraz w moje poglądy a ha waszych nieneguje.
Ale ja się nie unosze po twojej wypowiedzi !!!!! Ja naprawdę dużo czytałam o ciazach bliźniaczych i wiem, że ryzyko jest większe. Zareagowalam na IDIOTYCZNY TEKST pt.ze z ciąży bliźniaczej może być tylko tragedia. Chyba że jestem śpiąca i źle odczytalam....

Przeczytalam drugi raz i zdanie ze tylko tragedia z tego moze byc mowi samo za siebie...
Tu całą wypowiedź i ktoś dał popieram ....
Ja blizniakom mowie kategoryczne nie.

Tylko tragedia z tego moze wyjsc. Po co ryzykowac? Wczesniactwo w takich ciazach to na prawde powszechna sprawa.

Lepiej po mrozaka wrocic. Wiadomo, jedna ciaza z blizniakami i juz glowy.... ale 2 chorych dzieci w domu? Koszmar.

Witam dziewczyny
Mam takie pytanie jestem przed zabiegiem in vitro który będzie odbywał się w Niemczech dostałam cały kostenplan i aok zaoferowało ze pokryje 50 procent kosztów leków i zabiegu. I mam takie pytanie czy będzie to na takiej zasadzie ze ja za zabieg mam zapłacić 1000€ a kolejny 1000€ AOK czy po prostu ją place całość a aok później mi odda ? Pytam bo niestety każdy mówi co innego

Tu całą wypowiedź i ktoś dał popieram ....
Ja blizniakom mowie kategoryczne nie.

Tylko tragedia z tego moze wyjsc. Po co ryzykowac? Wczesniactwo w takich ciazach to na prawde powszechna sprawa.

Lepiej po mrozaka wrocic. Wiadomo, jedna ciaza z blizniakami i juz glowy.... ale 2 chorych dzieci w domu? Koszmar.
Słowo może moja droga. Przytoczyć znaczenie?

Ale ja się nie unosze po twojej wypowiedzi !!!!! Ja naprawdę dużo czytałam o ciazach bliźniaczych i wiem, że ryzyko jest większe. Zareagowalam na IDIOTYCZNY TEKST pt.ze z ciąży bliźniaczej może być tylko tragedia. Chyba że jestem śpiąca i źle odczytalam....
I tylko o to chodzi co sama napisałaś, że ryzyko jest większe. A właściwie o świadomość tego. Dziękuję za uwagę kończę te dyskusje

Ten sam takst widziałam i jeszcze ktoś dał popieram :errr:

reklama
Słowo może moja droga. Przytoczyć znaczenie?
Westaice, nie rozumiesz zdania: tylko tragedia może z tego wyjść ?????
Ono jest bardzo jednoznaczne i bardzo negatywne !!!!
A ja nie chcę takich rzeczy tu czytać. Bo jesteśmy tu żeby się wspierać a nie pieprzyc, że z ciąży bliźniaczej to tylko tragedia .... Bo ja mam w brzuchu bliźniaki i się tak zdenerwowalam, że aż mi ciśnienie skoczylo .
Co to jest za wsparcie ?????

Do góry