reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czesia jak się czujesz? Chłopaki dają popalić? :)
Wzglednie jest ok, dziekuje :* o dziwo dzis daja mi zyc ;) chociaz powiem Ci ze im sa wieksi tym mi ciezej,a to poczatek 28 tyg,a gdzie tu dalej...ktorys uciska na jakies nerwy,najgorzej jak sie nie ruszam,jestem dlugo w jednej pozycji,a potem chce szybko wstac. Tak mnie boli w prawej pachwinie i posladku,ze szok :( i chwilami uciskaja mi zyle glowna,zaczyna mi sie wtedy robic ciut slabo wiec czesciej staram sie polozyc. Ogolnie juz latwo nie jest ale co tam - damy rade ;)
Aaa no i wczoraj patrzylam jak w jednym miejscu mi brzuchol podskakuje ;)

Jakich przeciwcial? I krzepliwosc? Masz mutacje w genie?
Dokladnie nie wiem bo jak bylam u lekarki to sie nie dopytalam gdyz nie mam o tym zielonego pojecia. A to czy krzepliwosc krwi jest u mnie genetyczna to trzeba jeszcze sprawdzic. Lekarka powiedziala ze bede musiala miec infuzje przed stymulacja, transferem itd. Czy ktoras z Was sie w tym orientuje???

Dziewczyny, ja dziś się doczekałam @. I tu pojawia się problem, bo przyszła 2 dni wcześniej. Stymulacje zacznę. Więc we wtorek. Moje pytanie: czy można teraz zaplanować kiedy będzie punkcja? Bo ja równo dwa tygodnie od pierwszego zastrzyku mam ważne wydarzenie w pracy - 1 dzień. Jeśli mnie tam nie będzie to na bank mnie wyleją. Pogadam jutro z dr na ten temat. Nie chcę z tego powodu wszystkiego odkładać....

Ewelin no i chlopaki sluchaja sie taty:tak: ile razy jak chlopaki mocno dokazuja M podchodzi i tez chce ich poczuc,polozy reke na brzuchu a tam od razu cisza i spokoj sie robi ;) ciekawe czy pozniej usypianie ich tez bedzie mu tak latwo szlo :D
No pewnie lekko nie jest :) Ale dla takich małych Szkrabów warto, żeby coś bolało :) To już wiemy kogo będą słuchać :) :D Aż mi łezki poleciały, ( mam huśtawkę hormonów przed @ i co przeczytam lub zobaczę to beczę :p) jak przeczytałam, że zobaczyłaś, że brzuchol Ci podskakuje:) Pewnie fajne uczucie jak kopią, ruszają się i widzisz jak brzuch podskakuje :)

Dziewczyny, ja dziś się doczekałam @. I tu pojawia się problem, bo przyszła 2 dni wcześniej. Stymulacje zacznę. Więc we wtorek. Moje pytanie: czy można teraz zaplanować kiedy będzie punkcja? Bo ja równo dwa tygodnie od pierwszego zastrzyku mam ważne wydarzenie w pracy - 1 dzień. Jeśli mnie tam nie będzie to na bank mnie wyleją. Pogadam jutro z dr na ten temat. Nie chcę z tego powodu wszystkiego odkładać....
To z lekarzem musisz ustalić. A ogólnie punkcje zależy od tego jak zareagują Twoje jajeczka na stymulację. Ja przeważnie miałam w ok 14-15 dc punkcję.

Dokladnie nie wiem bo jak bylam u lekarki to sie nie dopytalam gdyz nie mam o tym zielonego pojecia. A to czy krzepliwosc krwi jest u mnie genetyczna to trzeba jeszcze sprawdzic. Lekarka powiedziala ze bede musiala miec infuzje przed stymulacja, transferem itd. Czy ktoras z Was sie w tym orientuje???
Niestety ja Ci nie pomogę, bo nic nie wiem na ten temat. Może któraś z dziewczyn będzie wiedziała ewentualnie może na jakimś forum immunologicznym zapytaj

Nie ma opcji by wyliczyć punkcjie po 5 dniach zastrzyków powiedzą Ci mniej więcej

reklama
Jeżeli spojrzymy na regułę to 10-14 dni od 1 dnia stymulacji.
Ale nie da się tego przewidzieć. Ja miałam wysokie dawki i trwała całą stymulacja 7 dni.

Do góry