reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Tak o pierwsze.
Ja mam problem z immunologia.
Nk, hashimoto i jeszcze podobno endometrioza sie zaczyna.
Zachodzic zaszlam 2 razy tylko zarodek obumieram.
Ja mialam tez duza torbiel czekoladowa na jajniku, jajnik byl spisany na straty, ale udalo sie go uratowac i smiga hak nowy. Pewnie to tez mi rezerwe obnizylo.

Strawbelka problem, że ja już jestem przy końcu stymulacji :-)
Dobra mam ponad tydzień do punkcji.
Pije jakieś verfexy, witaminy C, aerozol do nosa .
Ann czekaj, czekaj to ja teraz nie mogę zwykłych leków ?? Takich nie dla ciężarnych. Dobra ogłaszam zbiorowe kciuki za mój organizm żeby się wyleczyl szybko HEJ

Strawbelka problem, że ja już jestem przy końcu stymulacji :-)
Dobra mam ponad tydzień do punkcji.
Pije jakieś verfexy, witaminy C, aerozol do nosa .
Ann czekaj, czekaj to ja teraz nie mogę zwykłych leków ?? Takich nie dla ciężarnych. Dobra ogłaszam zbiorowe kciuki za mój organizm żeby się wyleczyl szybko HEJ

Tez byłam przeziębiona pod koniec stymulacji. Jakieś leki można brać ale to musisz lekarza się zapytać. Próbuj domowe sposoby. Czosnek,syrop z cebuli itp.

wejdz w Slownik in vitro ,tam sa 3 czesci o AMH,masz bardzo niskie jak na 36 lat,na to Ci nic nie wymysle jak pozeralam witaminy,suplementy i DHEA Eliot i jakim cudem podciagnelam.
To co? Z takim amh to nic nie bedzie z moich komorek?
Mi zaden lekarz nigdy nie powiedzial ze jak niskie amh to zle komorki, a pytalam. Mowili tylko o tym ze rezerwa sie konczy i trzeba szybko zaciazyc.

Hej Dziewczyny,
Czytam was od bardzo dawna, ale dopiero teraz zdecydowałam się napisać... (Zainspirowała mnie Monika 1134).
Staramy się z mężem od 10 lat o dziecko. Niepłodność idiopatyczna. 4 rożne kliniki, 6 inseminacji, 6 nieudanych in vitro (za każdym razem stymulacja; na ok. 10-12 kumulusow, 8-10 dobre do zapłodnienia, zapładnialo się ok. 6-8, a do piątej doby dotrwał 2, 1 lub 0). Masa badań, wyłuszczanie mięśniaków x 2 (laparoskopia i laparotomia), jedna ciąża (puste jajo płodowe), po drodze zaniechana próba adopcji dziecka.... W końcu decyzja o adopcji komórki jajowej. Podane dwie blastki i.... Ciąża bliźniacza (obecnie 24tc).... Mam 41lat, M. 44. Teraz oczywiście strach, czy donoszę....

Sorry, ze taki długi post, ale chciałam pokazać, że marzenia się spełniają i przy odpowiedniej determinacji można ten wymarzony cel osiągnąć.

reklama
Dziś odpoczywamy od trzymania kciukow, ale nie od pozytywnego nastrajania sie ;)

Marzec

13: anika11 - usg Ludzika  
14: westaice - wizyta w trakcie stymulacji - podglądanie pęcherzyków
14: onadlaniego – usg Kropka
15: 24magda09 - wizyta u gina prowadzącego ciążę
15: megi - wizyta - rozpiska stymulacji
15: Foote: planowany transfer śnieżynki
15: Nova - planowany transfer
16: moniusia - wizyta wyjaśniająca niepowdzenia!
17: madzionga - usg MAluchów
17: aniolkowa.mama - słuchanie serduszka u położnej :rofl2:
17: Ewa651 - usg prenatalne
22: Rada: kontrola stymulacji
23: Martini – wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
23: Malina - wizyta
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze

KWIECIEŃ
4: Hess- usg w Novum
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę
25: Ewunka - usg kontrolne przed stymulacja
27: Hess - usg polowkowe