reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

czarnykot a Ty na usg serduszkowym widziałaś czy też słyszałaś serduszko?? w którym dniu po transferze byłaś wtedy??

Isia25 ja bylam 30dpt jak zobaczylam serduszko.Niestety nie moglam posluchac,ale widzialam ze serduszko bije jak szalone,bardzo szybko,wiec lekarz powiedzial ze wszystko wyglada wpozadku. Pierwszy raz serduszko znalazlam sama;-) Detektorem tetna plodu w 13tc:tak:

reklama
danii mocno trzymam kciuki za twoje maluchy, niech się zadomowią na dobre!
sakmi za twoje maluchy też trzymam kciuki!
jestem po wizycie kontrolnej dziś i mam 5 dominujących pęcherzyków, cos tam małego w tle. Te dominujace maja po okolo 14-16mm. lolitko , ty tu jestes jedną z najlepszych ekspertek, jakie powinny byc? Dzis mialam 8 dzien stymulacji, dostalam leki do poniedzialku. najgorsze, ze nie bedzie mojej gin i ide do innego lekarza :-( Chcialabym wiedziec jak najwiecej, bo wtedy sie nie stresuje ;) I w ktorej dobie najlepiej podac? bo pobranie prawdopodobnie moge miec w srode, mialam miec transfer po 5 dniach, a przeciez w niedziele nie zrobia?

dama
nie ma szkoly jakie powinny byc pecherzyki w 8 dobie bo one roznie rosna w zaleznosci od protokolu, kobity i cyklu. ogolnie wyglada to jak powinno - jesli masz w 8 dobie juz 14-16 to za 2 doby powinnas skonczyc stymulke i wtedy pick up. a to dobrze, bo krotka stymulka jest troche lepsza niz dluzsza. w zaleznosci od tego jak duze sa te 'pozostale' pecherzyki mozesz sie domyslac ile bedziesz miala pobranych..... jesli pozostale sa ok 10-11mm to czesc z nich moze podgonic jeszcze ale nie wiem jak sie stymulujesz wiec na dwoje babka wrozyla.

nie nastawiaj sie na transfer w 5 dobie, a nawet nalegaj zeby nie bylo w 5 dobie jesli bedziesz miala tylko 5 komorek.... z takiej ilosci do sie czeka do 3 doby max... no chyba ze pobiora wiecej tych komorek wtedy trzeba jeszcze rozwazyc jakosc zarodkow. wazne zeby przy niewielkiej ilosci komorek nie godzic sie na zadne czekanie 5 dni bo wtedy moze nic nie byc od transferu.

lolitko dzięki za info. Nie wiem, jakiej wielkości są te pozostałe pęcherzyki, są na tyle male, ze ich gin nawet nie mierzyła i nie liczyła. Mialam wysokie amh i dlatego dostałam "lekką" stymulację (antyki, potem gonapeptyl co drugi dzień, od 27.08. gonal i gonapeptyl). Wczoraj i dziś mam 225 gonalu i gonapeptyl, jutro ostatni gonapeptyl i kontrola hormonów i usg. Wcześniej brałam gonal 150 i jeden gonapeptyl dziennie. No to teraz zaczynam mieć stracha...

hej dziewczyny...troche mnie nie bylo...nie wiem czy pisalam od srody przyjmuje dawke 225 gonalu, i dzis jade na podgladanko mam nadzieje ze koniec klucia bo czuje sie masakrycznie dzis,,,jest mi slabo, niedobrze mam okropne pragnienie i smak metalu w ustach..w sumie oprocz krzyza nic mnie nie boli ale samopoczucie jest masakryczne..mam nadzieje ze hyper sie nie nabawie:(moze dzis w koncu ustawia mi punkcje i modle sie abym nie musiala sie kluc nie wiem jak dojade do kliniki..chyba po drodze..zwymiotuje:/za I razem nie mialam takich numerow:(

Lolitka200 WIELKIE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! HURA HURA HURA HURA!!!!!!!!!!!!!! NAPRAWDE BARDZO SIE CIESZE TWOIM MALY OGROMNY SZCZESCIEM I ZYCZE CI MEGA POWODZENIA!!!!!! bardzo mi ta wiadomosc humor dzis poprawila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gratulacje!!:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
bede trzymac. pamietam jeszcze jak to jest. niby "HURA HURA", ale wszystko przytrawia o drzenie serca. bedzie dobrze. jednego masz fasola czy wiecej?

Do góry