reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

tak, teraz dr KP prowadzi moją ciążę, mam z nią bardzo dobry kontakt i wielokrotnie spotkałam się z wielką empatią i zaangażowaniem z jej strony. Jestem jej pacjentką od ponad 3 lat.
dr Ż też zrobił na mnie dobre wrażenie, starał się pomóc i przyjął mnie (moja lekarka nie mogła, ale załtwiła mi wizyte u niego) w czasie pierwszej ciazy. Niestety, nie udało się utrzymać ciazy, ale był równie zaangazowany.
To co jest irytujące to przesuwające się wizyty, bo tam ciągle tłum. na początku możesz czuć się lekko wyobcowana, ale to naprawdę miejsce, w którym chcą pomoc:)

co dr Ż Wam zaproponował?

Ja na początku, na pierwszej wizycie ( po zmianie z polnej ) nalegałam na kolejne IUI, T.Ż zapytał mnie wtedy jak znoszę porażki?!...ogólnie w życiu całkiem nieźle, ale akurat w tej kwestii dość kiesko. Wróciłam do domu, przemyślałam wszystko i zdecydowałam,że podejdziemy do IVF. W przyszłym tygodniu będę wiedziała więcej.

reklama
Ogłoszenie parafialne :D

Oddam za koszty wysyłki:

1. Inofem saszetki 23 szt, - ważne do 09.2017
2. Witamina K2MK7 25 szt. - ważne do 05.2017
3. Microgynon 21 (tabletki anty) 16 tabl. - ważne 01.2019
4. Orgametril 5 mg 10 tabl. - ważne do 03.2020

Jak ktoś chętny pisać na priv.

Ja mieszkam 80km od Poznania, więc do Białego to nie lada wyprawa bo aż 600km, ale tam dostaliśmy się na rządowy. A w Poznaniu, nawet nikt nie proponował iv . Ciągle skupiali się na mnie, laparoskopia, histeroskopia, drożność jajowodów, ciągłe stymulowanie, ostatnio nawet antykoncepcja itd, niestety u mojego M jest problem z nasieniem i w białym dowiedzieliśmy się, że z takimi parametrami zajść naturalnie to jak trafić 6 w lottka.

Do stymulacji brałam Gonapeptyl 0,5 ampułki, i Menopur 150j. Pobrano 8 komórek, 7 się nadawało, 6 zapłodniono, a 3 przetrwały. Mam 2 blastusie na zimowych feriach :D i nie długo mam nadzieję po jednego pojedziemy :D
600 km jezuuu to jak stymulacjia i kontrolę co 2 dni to Daleko ooo

Falka - to zaproszenie jest do grupy Nasze Historie :) a tu możesz pisać co to chcesz :) zobacz w powiadomieniach lub w widomosciach prywatnych czy tam masz zaproszenie :)
AAA to ju wszystko rozumiem :)) dzięki.
Dziewczyny to ją proszę o wasze kciuki, jutro o 9 punkcja, pierwsza w moim życiu więc wiecie jak się stresuje. Mam nadzieję że i ostatnia :)
Komu udało się za 1 razem?

reklama
Pytanie do dziewczyn na długim. Po tabletkach anty mialyscie normalna miesiączkę? Tzn wiem, że to nie miesiączka tylko krwawienie odstawienne.
Pytam bo mi po odstawieniu pojawiło się COŚ. Ani to krwawienie ani plamienie. Duża ilość krwi w sluzie. Ale w zasadzie nie potrzebuje wkładki ani nic. Wszystko zostaje na papierze. I niby ok, ale leci 3 dzień a się nie rozkręca ani nie słabnie. Patrząc na moje przeboje z mega długimi miesiączka mi (ustabilizowane luteina której ze względu na stymulacje brać nie moge) boje się, ze znów mi się to "plamienie " nie skończy i wszystko pójdzie w pole. A od dziś zaczynam kłócie. Jak bylo u was ???

Do góry