reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

W końcu się polapalam :) czy byłybyscie tak mile i wytłumaczyly mi po ludzki o co chodzi z ta klasyfikacją zarodków? Nic z tego nie czaje czy A czy C...
Co rokuje świetnie:
5AA, 5AB, 5BB
4AA, 4AB. 4BB
3AA, 3AB, 3BB

Co rokuje dobrze:
2AA, 2AB, 2BB
5BC, 4BC - albo słabo..

Co rokuje tak sobie:
1AB, 1BB,
P8A, P8B
5CC,4CC, 4BC, 2BC - te ostatnie 4 jest trudno sklasyfikować, bo mogą być tu jak i w grupie świetnie/dobrze rokujących. To zależy od teorii.

nie rokuje:
5CD, 4CD (takich zarodków nie widziałam nawet na forum)
P8C, P8D, - tych nawet nie mrożą.
16B, 10B, 16D...zarodki nie kompaktujące, często już obumarłe albo powoli się zatrzymują
8B, 8C, 8D zarodki z 3 doby...

skopiowalam ze slownika in vitro,spojrz tam ,Kate to troche szerzej objasnila

reklama
Pytanie do dziewczyn na długim. Po tabletkach anty mialyscie normalna miesiączkę? Tzn wiem, że to nie miesiączka tylko krwawienie odstawienne.
Pytam bo mi po odstawieniu pojawiło się COŚ. Ani to krwawienie ani plamienie. Duża ilość krwi w sluzie. Ale w zasadzie nie potrzebuje wkładki ani nic. Wszystko zostaje na papierze. I niby ok, ale leci 3 dzień a się nie rozkręca ani nie słabnie. Patrząc na moje przeboje z mega długimi miesiączka mi (ustabilizowane luteina której ze względu na stymulacje brać nie moge) boje się, ze znów mi się to "plamienie " nie skończy i wszystko pójdzie w pole. A od dziś zaczynam kłócie. Jak bylo u was ???
Ja miałam normalny @ po odstawieniu antyków, ale każdy organizm reaguje inaczej. A w którym jesteś dniu cyklu?

Ja się leczę Gyncentrum. Trafiłam tu po wielu rozczarowaniach, jakich doznałam w innych klinikach. Ale cieszą się, że tu trafiłam. Zrobili mi różne badania, na drożność, histeroskopię, itd. Okazało się, że wyniki które zdaniem innych lekarzy były w miarę dobre, tu okazały się niewystarczające i wymagające poprawy przez leczenie. Może to właśnie to była przyczyna naszych niepowodzeń...Teraz przede mną kolejna szansa. Trzymajcie kciuki.

Ostatnia edycja:
a do jakiego lekarza chodzisz ???

Chodziłam do doktora Mercika, ale na in vitro skierowała nas dr. Czerwińska , czasami tez byłam u dr. Piekarz . Aktualnie prowadzę ciaze u doktor Gajewskiej ( super babka ) . Bo Mercik ani Czerwinska nie prowadzą, oni się zajmują tylko samym in vitro . ogólnie bardzo sobie chwalę cala klinikę i wszystkich lekarzy. Co prawda miałam 3 transfery Ale tylko jedna stymulacje. Udało się z najslabszego zarodka ; ) Życzę także tobie udanego !!

Ma_rta, mnie boli podbrzusze. Cały czas. Już mnie to wkurza. Myślę że to nie jest zdrowy objaw :( mam nadzieję że się nie odkleil Maluch :( a tak poza tym to tylko rosnące cycki i straaaaszny głód budzący w środku nocy :D

AAA to ju wszystko rozumiem :)) dzięki.
Dziewczyny to ją proszę o wasze kciuki, jutro o 9 punkcja, pierwsza w moim życiu więc wiecie jak się stresuje. Mam nadzieję że i ostatnia :)
Komu udało się za 1 razem?

Falka mnie tez sie udało za pierwszym razem. To było nasze pierwsze i chyba ostanie ivf, wiecej mrozaczkow nie mamy ani dofinansowania do rządowego a w UK koszt in vitro prywatnie to ok £6000 wiec jestem przeszczęśliwa, że mamy tego jednego szczególnego w brzuszku!

Kachna wiadomo im dłużej tym lepiej, ale myśle że jak maluszki miały sterydy to po 30tc juz bedzie super. Ty teraz w 28tc tak?

Ma_rta dopóki nie plamisz, nie masz skórczy to wszystko jest ok. Ciesz sie że tak łatwo przechodzisz I trymestr - ja teraz doceniam jak słyszę i czytam jak sie dziewczyny męczą. Widocznie należymy to tych szczęśliwców wiec nie martw sie. Gdyby cos sie tam w brzuszku złego działo to organizm juz by reagował.

Przeczytalam klasyfikacje zarodkow i jestem troche zdezorientowana i zasmucona. Moj to 2BB, embriolog zapewnial, ze naprawde ladny, ze wszystko ok. A wychodzi na to ze sredni tak?

reklama
Przeczytalam klasyfikacje zarodkow i jestem troche zdezorientowana i zasmucona. Moj to 2BB, embriolog zapewnial, ze naprawde ladny, ze wszystko ok. A wychodzi na to ze sredni tak?
Agatek nie martw się. Jest naprawdę ładny. Nie stresuj się. Czasami nawet ze słabszych zarodków pojawia się ciąża :) Myślimy pozytywnie nie zamartwiamy się niepotrzebnie

Do góry