reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

24Magda - czytałam wlasnie ze tez sie starasz o rodzeństwo, widziałam ze mamy bąble w podobnym wieku:) ja miałam stymulację w sierpniu, a transfer tego samego dnia co poprzedni udany, niestety tym razem ta data nie przyniosła mi szczęścia. Fajnie ze masz możliwość crio, moze ten zostanie juz z Toba na zawsze:)

Hess - chyba 11-14 sie robi, Pappa, Nifty czy Harmony to dalej prawdopodobieństwo wystąpienia czyli w sumie żadna wiedza. Trudny to temat, trudna decyzja, jeszcze setki takich przed Tobą ale takich dylematów życzę każdej dziewczynie która jest na tym wątku:)

reklama
Dziewczyny - a lekarz mówił, ew. po jakim czasie od stymulacji ten wynik byłby miarodajny? Kurde mnie lekarz powiedział by zrobić, ze wzg na wiek, ale on nie wie o in vitro. Zresztą jak w Novum byłam to lekarka też mówiła bym pappa zrobiła.

Faktycznie, jak wpisałam pappa a in vitro to mi te info wyskoczyło. I polecają jak już zrobić Nifty, bo nie ma tego błędu....tylko cena 2500 zł :D
Ja robiłam tylko usg genetyczne pomiary a pappa olalam.
Mała 10/10 w skali apgar, 3550gr 52cm i jest podobno bardzo silna bo od drugiego dnia główkę podnosi i potrafi skupic wzrok na danym punkcie.

Takze kazde badanie z umiarem :)to tylko prawdopodobieństwo przeciez. Wiek wiek ... My młode jestesmy :D

Nowaczek - ale to jak miałaś objawy przy transferze to nikt na to nie zwrócił uwagi? Nie wiem co robić, może zadzwoń do kliniki, chyba powinni cos doradzić co robic.

LUTY:

02: martka83 - podglądanie pęcherzyków :-)
04: anika11 - usg Kropka :-)
04: Edenlayn - kontrola szyjki
04: Bety72 - transfer dwóch Śnieżynek :-)
08: 24magda09 - wizyta przed crio
11: Edenlayn - kontrola szyjki + położna
12: Hess - wizyta u ginki prowadzącej ciążę
15: moniusia_ - wizyta stymulacyjna
15: Ewa651 - usg Kropków :-)
19: Edenlayn - kontrola szyjki + usg
23: Hess - usg prenatalne (w abonamencie)
24: annemarie - wizyta w nowej klinice :-)
24: Edenlayn - badania prenatalne
26: Hess - usg prenatalne + Pappa (prywatnie)

yplocka1 - początek stymulacji
inka26 - początek stymulacji

MARZEC:

10: Edenlayn - termin CC :-)

Ostatnia edycja:
LUTY:

02: martka83 - podglądanie pęcherzyków :-)
04: anika11 - usg Kropka :-)
04: Edenlayn - kontrola szyjki
04: Bety72 - transfer dwóch Śnieżynek :-)
11: Edenlayn - kontrola szyjki + położna
12: Hess - wizyta u ginki prowadzącej ciążę
15: moniusia_ - wizyta stymulacyjna
15: Ewa651 - usg Kropków :-)
19: Edenlayn - kontrola szyjki + usg
23: Hess - usg prenatalne (w abonamencie)
24: annemarie - wizyta w nowej klinice :-)
24: Edenlayn - badania prenatalne
26: Hess - usg prenatalne + Pappa (prywatnie)

yplocka1 - początek stymulacji
inka26 - początek stymulacji

MARZEC:

10: Edenlayn - termin CC :-)
Kochana to dopisz o mnie 8.02 wizyta przed crio :))

heloł :)
martka kciuki za jajca! :)
monia widzę, że wizyta już tuż tuż! superowooo

Ja dziś jadę z M na badanie fragmentacji DNA plemników - proszę trzymać kciuki :rolleyes2:
i wściekam się bo @ cholerna się spóźnia a ja mam za lekko ponad tydzień histeroskopię umówioną :wściekła/y::wściekła/y: Żebym nie musiała jej kurna przekładać...

Martka - kciuki zeby pięknie rosły:)

Najki - z tym dziadem okresem to zawsze tak, ze jak potrzeba zeby był na czas to go nie ma, ale chwile jeszcze masz to daj mu szanse. Trzymam kciuki za badania plemników:)

reklama
Do góry