reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Megi* - dzięki za info, jeszcze sobie doczytam, ale chyba póki co mam zamiar zrobić ten test, najwyżej przy drugiej ciąży będę wiedziała czym to pachnie i se daruję.
Dziękuję, że uważasz, że jestem najpiękniejszą historią :D

A z tym testem pappa, tzn. już z wynikiem, to idzie się normalnie do ginekologa czy do genetyka?

reklama
Hess - jak wynik jest dobry to juz nigdzie się z nim nie idzie, wkładasz miedzy inne papiery. A jak zły, to juz nikt nie chce Ci powiedzieć co dalej, bo dalsze decyzje musisz podjąć sama. Generalnie albo amniopunkcja albo żyjesz z tym stresem do porodu. Ja byłam u genetyka ale mnie wyśmiał, powiedział ze jak poleciałam po in vitro na pappa, to niech sie nie dziwię wynikowi. Brak mi slow żeby wogóle opisać jak sie wtedy czułam. Ale nie chcę Cię straszyć broń Boże, chce żebyś wiedziała na co sie piszesz, bo ja nie wiedziałam, poszłam na to jak na każde inne badanie, po prostu. Czytać co to badanie faktycznie daje zaczęłam dopiero po fakcie.

Nikola - to ładna poprawa, super.

Megi* - dzięki za info, jeszcze sobie doczytam, ale chyba póki co mam zamiar zrobić ten test, najwyżej przy drugiej ciąży będę wiedziała czym to pachnie i se daruję.
Dziękuję, że uważasz, że jestem najpiękniejszą historią :D

A z tym testem pappa, tzn. już z wynikiem, to idzie się normalnie do ginekologa czy do genetyka?
Hess kochana z wynikiem testu do gin.by najmniej u mnie tak było tzn.kazał mi zrobić mój prowadzący bo mówił że po ivf powinno się zrobić,niby zrobiłam ale w labo.zrobili inna metoda i nie odczytali w końcu(szczerze to dobrze bo też czytałam że nie jedna kobieta usłyszała o złym wyniku a dziecko urodziło się zdrowe.)

Dziewczyny - a lekarz mówił, ew. po jakim czasie od stymulacji ten wynik byłby miarodajny? Kurde mnie lekarz powiedział by zrobić, ze wzg na wiek, ale on nie wie o in vitro. Zresztą jak w Novum byłam to lekarka też mówiła bym pappa zrobiła.

Faktycznie, jak wpisałam pappa a in vitro to mi te info wyskoczyło. I polecają jak już zrobić Nifty, bo nie ma tego błędu....tylko cena 2500 zł :D

Kochane wpiszcie mnie 8.02 wizyta przed crio :)) Ewciu kochana tak bardzo się cieszę że z wami wszystko dobrze. Odpoczywaj dużo i dbajcie o siebie!!! Megi ja cię pamiętam chyba byłyśmy na tym samym forum w 2013 ;)) ja też mam synka z pierwszego podejścia,w grudniu zaczęłam starać się o rodzeństwo i też bardzo się rozczarowałam a nawet już dwa razy :(( teraz podchodzę do trzeciego crio.

Dziewczyny - a lekarz mówił, ew. po jakim czasie od stymulacji ten wynik byłby miarodajny? Kurde mnie lekarz powiedział by zrobić, ze wzg na wiek, ale on nie wie o in vitro. Zresztą jak w Novum byłam to lekarka też mówiła bym pappa zrobiła.

Faktycznie, jak wpisałam pappa a in vitro to mi te info wyskoczyło. I polecają jak już zrobić Nifty, bo nie ma tego błędu....tylko cena 2500 zł :D
Kochana to się robi to któregoś tygodnia ciąży jak dobrze to pamiętam to chyba do 12 albo 13. Ja drugi raz też już bym nie podeszła do tego badania ale to już indywidualna sprawa.

Hess zrobisz co zechcesz ale musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy jak wyjdzie źle usuniesz dziecko czy chcesz denerwować się do końca ciąży. Wynik może wyjść zafalszowany a dziecko byłoby zdrowe tylko stres mu zaszkodzi

Kochane wpiszcie mnie 8.02 wizyta przed crio :)) Ewciu kochana tak bardzo się cieszę że z wami wszystko dobrze. Odpoczywaj dużo i dbajcie o siebie!!! Megi ja cię pamiętam chyba byłyśmy na tym samym forum w 2013 ;)) ja też mam synka z pierwszego podejścia,w grudniu zaczęłam starać się o rodzeństwo i też bardzo się rozczarowałam a nawet już dwa razy :(( teraz podchodzę do trzeciego crio.
Dziekuje kochana tez sie cieszymy i nie mozemy uwierzyc
Bede dbala obiecuje ;)
Duzo Wam zawdzieczam jestescie KOCHANE

Hess ja robiłam pappa jak wiele innych dziewczyn na estrofemie i prg i wynik był wzorowy. Test pappa plus usg to statystyka, która mówi, ze na 90% (skuteczność testu 90%) masz zdrowe dziecko. Tzn. jedno na 10 dzieci się przemyci z chorobą. Żłe wyniki testu nie oznaczają od razu najgorszego, na razie znaleziono korelacje pomiędzy złym wynikiem testu a ciężkim zatruciem ciążowym, cholestazy, nadciśnienia itp.. jest to test przesiewowy a nie diagnostyczny. Testem przesiewowym tez jest nifty i harmony, diagmostycznym jedynie amniopunkcja. Test pappa mówi, jest dobre, albo może być coś nie tak.. i tutaj robi się nifty, albo harmony a nie od razu amnio...

reklama
hej dziewczyny czytam i czytam i postanowilam sie poradzic w niedziele mialam trnsfer☺niestety zauwazylam objawy grzybiczne piwerwsze oznaki byly juz podczas transferu niestety infekcja nasilila sie nie biore luteiny tylko prolutex w zastrzykach i niestety i tak mam takie objawy ...boje sie ze ta infekcja nie da szans mojej keuszynce na zagniezdzebnie sie....prosze poradzcie mi czy ma to wplyw i co zrobic...

Do góry