reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Martka-
chodzi o to ,ze wartosc powyzej 200 pg /ml informuje o dojrzalym peczerzyku.Jesli masz teraz estradiol 600 ,to tak jakbys teraz miala 3 gotowe do akcji:biggrin2:.Znaczy to nic innego ,ze potrzebuja jeszcze czasu zeby urosnac.Pewno bedziesz jeszcze brala zastrzyki przez pare dni.Wiec na pewno urosna,pikne i duze:-) :):biggrin2:

reklama
Kochane dziewczyny trzymam za wszystkie kciuki i życzę powodzenia
Ja do swojej wizyty siedzę jak na szpilkach jestem dopiero na samym początku drogi ale się nie daję
Pozdrawiam Was cieplutko

Dziewczyny jestem na początku drogi za 3 dni kończę brać gonapeptyl ( 14 zastrzyków ) i na 4 dzień mam kolejną wizytę Jesteście bardziej doświadczone czy mogły byście mi podpowiedzieć co mnie dalej czeka co może mnie dalej czekać Strasznie się boję :(

Megi, witaj :) w grupie raźniej, a dodatkowo mozemy się wymienic wiedzą i dosiwadczeniami. Powodzenia!

Martita, hej! rozumiem, że gonapeptyl brałaś od połowy cyklu? miał on na celu wyciszyc jajniki, a teraz dojdzie włąsciwa stymulacja (gonal, puregon) razem z gonapeptylem, co oznacza, ze najprawdopodobniej dwa zastrzyki bedziesz robić. Po kilku dniach pojedziesz na usg i badanie hormonów, na podstawie tego lekarz oceni, jak rosną pęcherzyki i ewentualnie zweryfikuje stymulację. Podglądów bedzie około 3, potem zastrzyk na pękanie i punkcja:))
Napisz coś o sobie - jaka jest Twoja historia?
I pytaj, dziwczyny tutaj są naprawdę skarbnicą wiedzy :)) Powodzenia!

Ewa, ale miałaś dzień! ogromnie się cieszę, że serduszka biją - tak trzymać. odpoczywaj i włącz pozytywne myślenie :) czy lekarz zwiększył Ci leki?

Dziewczyny, strasznie mnie swędzą miejsca po wkłuciach (prolutex, fraxi) - zmieniłąm już spirytus na octanispet, ale nadal kiepsko:/ poradzicie coś?

Megi, witaj :) w grupie raźniej, a dodatkowo mozemy się wymienic wiedzą i dosiwadczeniami. Powodzenia!

Martita, hej! rozumiem, że gonapeptyl brałaś od połowy cyklu? miał on na celu wyciszyc jajniki, a teraz dojdzie włąsciwa stymulacja (gonal, puregon) razem z gonapeptylem, co oznacza, ze najprawdopodobniej dwa zastrzyki bedziesz robić. Po kilku dniach pojedziesz na usg i badanie hormonów, na podstawie tego lekarz oceni, jak rosną pęcherzyki i ewentualnie zweryfikuje stymulację. Podglądów bedzie około 3, potem zastrzyk na pękanie i punkcja:))
Napisz coś o sobie - jaka jest Twoja historia?
I pytaj, dziwczyny tutaj są naprawdę skarbnicą wiedzy :)) Powodzenia!

Ewa, ale miałaś dzień! ogromnie się cieszę, że serduszka biją - tak trzymać. odpoczywaj i włącz pozytywne myślenie :) czy lekarz zwiększył Ci leki?

Dziewczyny, strasznie mnie swędzą miejsca po wkłuciach (prolutex, fraxi) - zmieniłąm już spirytus na octanispet, ale nadal kiepsko:/ poradzicie coś?

Ja tez dostaje amby po Prolutexie,tak swedzi,wrdecz boli. Mozesz sbie przylozyc koski lodu zawuiniete w recznik albo oklady (woreczki) z lodem albo z zelem silikonowym.To jest praktyczniejsze,bo sie nie topi i nie czujesz sie jak Titanik.;) Mi to pomoglo i masc z arniki.

Martita nic się nie bój. Lekarz zapisze ci zastrzyki do właściwej stymulacji jajników i będziesz chodzić na podglądanie jak już osiągną właściwe rozmiary to zapisze ci lęk np. Ovitrell na dojrzewanie i po ok 48h będzie punkcja jajników, mąż odda nasienie w tym czasie, embriolodzy zaplodnia komórki i po 2 lub 3 lub 5 dniach będzie transfer no a potem ciąża :)

reklama
Do góry