reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Martka-
chodzi o to ,ze wartosc powyzej 200 pg /ml informuje o dojrzalym peczerzyku.Jesli masz teraz estradiol 600 ,to tak jakbys teraz miala 3 gotowe do akcji:biggrin2:.Znaczy to nic innego ,ze potrzebuja jeszcze czasu zeby urosnac.Pewno bedziesz jeszcze brala zastrzyki przez pare dni.Wiec na pewno urosna,pikne i duze:-) :):biggrin2:

reklama
Kochane dziewczyny trzymam za wszystkie kciuki i życzę powodzenia
Ja do swojej wizyty siedzę jak na szpilkach jestem dopiero na samym początku drogi ale się nie daję
Pozdrawiam Was cieplutko

Dziewczyny jestem na początku drogi za 3 dni kończę brać gonapeptyl ( 14 zastrzyków ) i na 4 dzień mam kolejną wizytę Jesteście bardziej doświadczone czy mogły byście mi podpowiedzieć co mnie dalej czeka co może mnie dalej czekać Strasznie się boję :(

Megi, witaj :) w grupie raźniej, a dodatkowo mozemy się wymienic wiedzą i dosiwadczeniami. Powodzenia!

Martita, hej! rozumiem, że gonapeptyl brałaś od połowy cyklu? miał on na celu wyciszyc jajniki, a teraz dojdzie włąsciwa stymulacja (gonal, puregon) razem z gonapeptylem, co oznacza, ze najprawdopodobniej dwa zastrzyki bedziesz robić. Po kilku dniach pojedziesz na usg i badanie hormonów, na podstawie tego lekarz oceni, jak rosną pęcherzyki i ewentualnie zweryfikuje stymulację. Podglądów bedzie około 3, potem zastrzyk na pękanie i punkcja:))
Napisz coś o sobie - jaka jest Twoja historia?
I pytaj, dziwczyny tutaj są naprawdę skarbnicą wiedzy :)) Powodzenia!

Ewa, ale miałaś dzień! ogromnie się cieszę, że serduszka biją - tak trzymać. odpoczywaj i włącz pozytywne myślenie :) czy lekarz zwiększył Ci leki?

Dziewczyny, strasznie mnie swędzą miejsca po wkłuciach (prolutex, fraxi) - zmieniłąm już spirytus na octanispet, ale nadal kiepsko:/ poradzicie coś?

Megi, witaj :) w grupie raźniej, a dodatkowo mozemy się wymienic wiedzą i dosiwadczeniami. Powodzenia!

Martita, hej! rozumiem, że gonapeptyl brałaś od połowy cyklu? miał on na celu wyciszyc jajniki, a teraz dojdzie włąsciwa stymulacja (gonal, puregon) razem z gonapeptylem, co oznacza, ze najprawdopodobniej dwa zastrzyki bedziesz robić. Po kilku dniach pojedziesz na usg i badanie hormonów, na podstawie tego lekarz oceni, jak rosną pęcherzyki i ewentualnie zweryfikuje stymulację. Podglądów bedzie około 3, potem zastrzyk na pękanie i punkcja:))
Napisz coś o sobie - jaka jest Twoja historia?
I pytaj, dziwczyny tutaj są naprawdę skarbnicą wiedzy :)) Powodzenia!

Ewa, ale miałaś dzień! ogromnie się cieszę, że serduszka biją - tak trzymać. odpoczywaj i włącz pozytywne myślenie :) czy lekarz zwiększył Ci leki?

Dziewczyny, strasznie mnie swędzą miejsca po wkłuciach (prolutex, fraxi) - zmieniłąm już spirytus na octanispet, ale nadal kiepsko:/ poradzicie coś?

Ja tez dostaje amby po Prolutexie,tak swedzi,wrdecz boli. Mozesz sbie przylozyc koski lodu zawuiniete w recznik albo oklady (woreczki) z lodem albo z zelem silikonowym.To jest praktyczniejsze,bo sie nie topi i nie czujesz sie jak Titanik.;) Mi to pomoglo i masc z arniki.

Martita nic się nie bój. Lekarz zapisze ci zastrzyki do właściwej stymulacji jajników i będziesz chodzić na podglądanie jak już osiągną właściwe rozmiary to zapisze ci lęk np. Ovitrell na dojrzewanie i po ok 48h będzie punkcja jajników, mąż odda nasienie w tym czasie, embriolodzy zaplodnia komórki i po 2 lub 3 lub 5 dniach będzie transfer no a potem ciąża :)

reklama
Do góry