reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Moniusia u mnie zaszly male zmiany w kalendarzu wiec prosze o poprawki i nowe wpisy :blink:

04.02 kontrola szyjki
11.02 kontrola szyjki + polozna
19.02 kontrola szyjki + usg
24-02 badanie prenatalne
10.03. TERMIN CC :happy2:

A u mnie po badaniu prenatalnym w piatek, wszystko w porzadku , synek 1895g corcia 1738. zdrowe , przeplywy i wody ok. Czekamy jeszcze conajmniej z tydz / dwa , gdy osiagna wage ok 2 kg i bede mogla odetchnac :tak: A jak sobie przypomne moj pierwszy pobyt w szpitalu 24 t.c i grozacy porod .. HORROR :szok::-( :( a tu juz tyle tyg minelo... Obysmy jeszcze troche wytrzymali , choc juz bardzo ciezko... . No nic nie bede Wam tu truc moimi problemami ciazowymi. :zawstydzona/y::huh:- I tak sie ciesze ze jeszcze jestescie ze mna i wielu trudnych momentach nie dalyscie mi sie poddac a nawet dawalyscie wirtualnego kopniaka :-D Za to Wam bardzo dziekuje i bede wdzieczna do konca zycia.

Kachna gratulacje z parki , niewiem czy wczesniej pisalas :( Moze przeoczylam bo jak przebywalam w szpitalu to wiele mi tez info umklo, wiec wybacz :zawstydzona/y:. No i ladna waga, u mnie tez byla minimalna roznica miedzy nimi, teraz po ostatnim usg nagle zrobila sie wieksza roznica, Mam nadzieje ze jednak to sie nie poglebi a na kolejnym badaniu corcia troche nadgoni.

Zanetaanna i Bety trzymam kciuki za pozytywne info dzis od lekarzy :-) :):yes:

Edenlayn _ja bardzo prosze o takie marudzenie:)uwielbiam czytac newsy od Ciebie.Ciesze,ze juz jestescie na koncowce.A 10.03 to ktory bedzie tydzien?

LUTY:

01: zanetaanna - wizyta kontrolna przed crio
02: martka83 - podglądanie pęcherzyków
04: anika11 - usg Kropka :-)
04: Edenlayn - kontrola szyjki
11: Edenlayn - kontrola szyjki + położna
12: Hess - wizyta u ginki prowadzącej ciążę
15: moniusia_ - wizyta stymulacyjna
19: Edenlayn - kontrola szyjki + usg
24: annemarie - wizyta w nowej klinice :-)
24: Edenlayn - badania prenatalne

yplocka1 - początek stymulacji
inka26 - początek stymulacji

MARZEC:

10: Edenlayn - termin CC :-)

Edenlayn _ja bardzo prosze o takie marudzenie:)uwielbiam czytac newsy od Ciebie.Ciesze,ze juz jestescie na koncowce.A 10.03 to ktory bedzie tydzien?

37 t + 1 d.

A wiec.. bole miednicy w dalszym ciagu, bole krzyzy, bole zeber bo oboje glowkami w dol wiec dostaje kopniaki po obu str zeber .. spac nie moge , cala noc budze sie co godz/ dwie bo zaraz boli wiec bol w sumie budzi i trzeba sie przekrecic.. dobrze ze mam oparcie lozka wysokie to mam jak sie chwycic i obrocic bo inaczej niewiem jakbym to zrobila :szok::-( :(. Nie moge juz sie schylic :( Ubrac juz mam problem spodnie i skarpetki bo bol okropny w zebrach.. Sa momenty zeby to juz byl koniec.. I sa momenty ze nawet placze z bezsilnosci i z bolu... Ale NIGDY bym nie cofla czasu. i nawet gdybym mogla znow cofnac czas to i tak bym wziela dwa zarodki i nadal wolala plakac po nocach, niz mogloby byc tak ze nie zaimplatowalby sie zaden... Widocznie tak musialo byc.. I nawet z bolami jestem szczesliwa przez lzy :blink: + 14 kg na wadze :p . Najgorsze ze wciaz musze lezec wiec te bole sa na okraglo. Odczuwam ulge jedynie gdy wstaje do lazienki i do toalety czy do kuchni na chwile.. bo spadaja w dol :p Wiec nie ma takiego nacisku, ale gdy wstaje to znow nacisk na miednice i zanim sie rozchodze to mija , a i tak zaraz laduje z powrotem w lozku. Czuje sie jak inwalidka :p

Chcialas moje marudzenie Anne to masz :-D

Ostatnia edycja:
Ciesze sie Kachna ze jestes zadowolona, Nam przyszedl w koncu adapter pod foteliki i tez jestem zadowolona z mojego per perego :p Az sie nie moge doczekac wiosny :laugh2:

Dziewczyny czy to mozliwe że mi sie cos porobiło po histeroskopi ? Dziś mam 20dc od 2 dni bez przerwy mnie boli, ciągnie, kurczę nie wiem co to . Leki do stymulacji juz mam rozpisane, myślicie że powinnam jeszcze usg zrobic zanim zacznę. Histeroskopie mialam w 8dc 3 dni plamilam i bolało potem spokój.

reklama
37 t + 1 d.

A wiec.. bole miednicy w dalszym ciagu, bole krzyzy, bole zeber bo oboje glowkami w dol wiec dostaje kopniaki po obu str zeber .. spac nie moge , cala noc budze sie co godz/ dwie bo zaraz boli wiec bol w sumie budzi i trzeba sie przekrecic.. dobrze ze mam oparcie lozka wysokie to mam jak sie chwycic i obrocic bo inaczej niewiem jakbym to zrobila :szok::-( :(. Nie moge juz sie schylic :( Ubrac juz mam problem spodnie i skarpetki bo bol okropny w zebrach.. Sa momenty zeby to juz byl koniec.. I sa momenty ze nawet placze z bezsilnosci i z bolu... Ale NIGDY bym nie cofla czasu. i nawet gdybym mogla znow cofnac czas to i tak bym wziela dwa zarodki i nadal wolala plakac po nocach, niz mogloby byc tak ze nie zaimplatowalby sie zaden... Widocznie tak musialo byc.. I nawet z bolami jestem szczesliwa przez lzy :blink: + 14 kg na wadze :p . Najgorsze ze wciaz musze lezec wiec te bole sa na okraglo. Odczuwam ulge jedynie gdy wstaje do lazienki i do toalety czy do kuchni na chwile.. bo spadaja w dol :p Wiec nie ma takiego nacisku, ale gdy wstaje to znow nacisk na miednice i zanim sie rozchodze to mija , a i tak zaraz laduje z powrotem w lozku. Czuje sie jak inwalidka :p

Chcialas moje marudzenie Anne to masz :-D
Muzyka dla moich uszu,ja Ci jeszcze w tym roku tez pomarudze i nie tylko ja,MY WAM JESZCZE POKAZEMY:):):):):)O!!!!

Do góry