reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

nata z tego co zrozumielam to zarodki dwa ale 5dniowe? beta w 8dpt we kwi będzie w granicach 100 - 200 ja miałam bete w 9dpt 209 i test z moczu mi nie wyszedł. Tylko beta z krwi prawdę Ci powie. Ogólnie w 6dpt najwcześniej pojawia się bhcg we krwi a po 48h w moczu jakies sladowe ilości. W 8dpt beta w krwi musi już być jeżeli jesteś w ciąży.No i jeszcze jedno biochemiczna to bardzo dobry znak. Ja miałam biochemiczną , a po niej udany transfer i efekt śpi obok mnie:-)
zanetaanna a robiłaś bhcg czy jest już 0? czasem jak ciaza jest zaawansowana rosnie prolaktyna po poronieniu itp... dlatego zalecają odczekać z 2-3 cykle. A to była ciaza biochemiczna czy potwierdzona klinicznie(usg)?

reklama
GizaS a jak u Ciebie wygląda kp? poszlam za twoją radą i w nocy karmię z butli - jeszcze mam lęk że się nie najada:-p A za dnia cyckiem i ciumka mi tak po 20min czasem tylko 10min i za 1,5h-2h od początku karmienia znowu jest głodny. Czy to nie za krótko? niby piersi z twardych się luzują, ale.. wszędzie piszą, że dziecko najada się dopiero jak ciumka po 15-20min:-( A wiesz może czy jest na BB jakies forum o kp? może ktoś by mi coś doradził..

GizaS a jak u Ciebie wygląda kp? poszlam za twoją radą i w nocy karmię z butli - jeszcze mam lęk że się nie najada:-p A za dnia cyckiem i ciumka mi tak po 20min czasem tylko 10min i za 1,5h-2h od początku karmienia znowu jest głodny. Czy to nie za krótko? niby piersi z twardych się luzują, ale.. wszędzie piszą, że dziecko najada się dopiero jak ciumka po 15-20min:-( A wiesz może czy jest na BB jakies forum o kp? może ktoś by mi coś doradził..
Mam to samo - polozna każe przykładać do obu piersi po 15/20 minut ale ona odpada po jednej i nie zmusze do drugiej .. W nocy zalezy jak spi czasami wole jej nie budzić i sciągnąć

nata z tego co zrozumielam to zarodki dwa ale 5dniowe? beta w 8dpt we kwi będzie w granicach 100 - 200 ja miałam bete w 9dpt 209 i test z moczu mi nie wyszedł. Tylko beta z krwi prawdę Ci powie. Ogólnie w 6dpt najwcześniej pojawia się bhcg we krwi a po 48h w moczu jakies sladowe ilości. W 8dpt beta w krwi musi już być jeżeli jesteś w ciąży.No i jeszcze jedno biochemiczna to bardzo dobry znak. Ja miałam biochemiczną , a po niej udany transfer i efekt śpi obok mnie:-)
zanetaanna a robiłaś bhcg czy jest już 0? czasem jak ciaza jest zaawansowana rosnie prolaktyna po poronieniu itp... dlatego zalecają odczekać z 2-3 cykle. A to była ciaza biochemiczna czy potwierdzona klinicznie(usg)?

Tak BeTa zeszła do 0 w bardzo szybkim tempie , w dniu poronienia widziałam jeszcze pęcherzyk z kropkiem w środku [emoji22][emoji22][emoji22] sama juz nie wiem teraz co myślec. Poroniłam z 19/20 grudnia , dostałam silnego krwotoku i następnego dnia kropka juz nie było ;( BeTa tak jak mowie zeszła i w klinice oczywiście robili mi tydzień temu komplet badan hormonalnych , profesor nie widział żadnych zastrzeżeń wręcz przeciwnie :/ a teraz o brązowe gluty [emoji852]️[emoji852]️[emoji852]️

Żaneta, ja straciłam ciąże w połowie pazdIernika, a na transfer lekarka zgodziła się dopiero w styczniu, musiałam odczekać 2pełne cykle. Ty miałaś w ogóle @ po poronieniu? Nie liczy się krwawienia związanego ze strata

Emi u mnie sa dni, ze cyckamy się 40min z jednego cycka i mam takiego flaka , tylko ja przy dobrym udoju z jednej piersi odciągam 140ml pokarmu.Wtedy po 3h jest głodny jak po butli bo w butli laduje tyle ile mm według tabel czyli 125ml. No i często przez pierwsze minuty jak odciągam leci te lekkie mleko czyli cukier +woda. A potem ten właściwy pokarm, to jak w 10min on ma się najeść czy w 15min bo 20min to jeszcze jeszcze. A dzisiaj to pare karmien było i wszystkie po 12-15min:-(

No ja ciebie rozumiem bo ja to jak sciagam to zawsze woda cukier ( smakowalam) i mi krzyczy co godzine głodna ... Czasami przetrzymam na cycku to musze z drugiego sciągnąć ... Duzo nie sciagam .. Mama przywiezie mi mm w piatek jakies dobre to bede dokarmiać - planuje dawac dwa razy dziennie po 50 mm przed cyckiem - po południu i na noc. A reszta co zostanie w cyckach jak nie bedzie chciała to odpompować .. Meczy mnie to ko ale coz ..

Podobno dzieci lepiej wysysają niz laktator .. A próbowałaś kiedys po karmieniu wycisnąć kropelkę i zobaczyc ktory to pokarm ???

reklama
Kochane a pijecie herbatki na laktacje?ja piłam codziennie mój mały spał po 4 godziny a w nocy tylko raz wstawal na cyca,nigdy nie dokarmiałam,ale jadłam dużo i bardzo dużo nabiału zwłaszcza na śniadanie,a podczas karmienia ważyłam mniej niż przed ciąża;) cierpliwości dziewczynki z czasem wszystko się unormuje; ))

Do góry